dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.926$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Tüm zamanların rekoru kırıldı
1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020-2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021-2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda birincilik ödülünü Malatya Şeker Fabrikası aldı.

Gürkan: Titizlikle çalışıyoruz
Malatya'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Landrut bugün kent müzesini gezdi. Burada konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kentteki tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Feci kazada 1'i polis 2 kişi yaralandı
Malatya'da otomobilin şarampole düşmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i polis 2 kişi yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Hasan Varol Mahallesi'nde meydana geldi.

Buradaki tarihi yapılar tescile doymuyor
Malatya'da birbirinden değerli tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Arapgir ilçesinde son olarak tescili yapılan konaklarla beraber tescilli tarihi yapı sayısı 221'e ulaştı.

Fotoğraf tutkusu engel tanımıyor
Malatya'da yaşayan 58 yaşındaki Hüseyin Koç, 40 yıldır fotoğraf tutkusundan vazgeçemiyor. Uzun yıllar fotoğraf stüdyosu da işleten Koç, yaklaşık 5 yıldır doğada kelebekleri fotoğraflıyor.

İNÜ'den birincilik ödülü
Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ”Peyzaj Desen Süreç Etkileşiminin Modellenmesi ve Ankara Kenti İçin Sürdürülebilir Arazi Kullanım Stratejilerinin Geliştirilmesi” başlıklı projeleriyle Analiz ve Planlama dalında birincilik ödülü aldı.

Onlar camdan değil candan öğretmenler!..
Pandemi döneminde öğrencilerin daha kaliteli zaman geçirmesi için kolları sıvayan öğretmenler ' Uzaklaştıkça yakınlaşıyoruz' adlı bir proje geliştirdiler. Öğrenciler ve veliler tarafından tam not alan projeyi hazırlayan öğretmenler, camdan değil candan öğretmen olmak istediklerini ifade ediyor.

Burası eğitime katkı sağlayacak
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından Merkez Beydağı Mahallesi'nde yapımına başlanan Semt Kütüphanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Battalgazi Semt Kütüphanesi, 7'den 70'e tüm gençlerin eğitimlerine katkı sağlayacak.

Vefat edenler
Malatya'da 8 Haziran 2021 günü 6 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Gram altın alış fiyatı 526 lira 30 kuruşken satışı ise 526 lira 50 kuruş. Çeyrek altının ise alış fiyatı 858 lira satış fiyatı 863 lira.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 29 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!