Malatya
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.83
  • EURO
    35.24
  • ALTIN
    2446.7
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    66899.46$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
 





Arslantepe'den sonra UNESCO'ya bir başvuru daha!

Arslantepe’den sonra UNESCO’ya bir başvuru da gastronomi alanında yapıldı. Konuyla ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “Malatya’yı UNESCO tarafından yemekleriyle tescil edilmiş bir kent haline getirmek için gayret edeceğiz” dedi. 

Telefon yüzünden karısını bıçakladı!

Konak Mahallesi'nde evli bir çift arasında telefon yüzünden kavga çıktı. Yaşanan tartışma büyüyünce, öfkeli koca, mutfaktan aldığı bıçakla, karısını öldürdü.

Gürkan'dan mesaj var!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan turistlere çağrıda bulundu. Gürkan, Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine girmesi kentte sevinçle karşılandığını belirterek, buraların mutlaka görülmesi gerektiği mesajını verdi.

Balkondan düşen çocuk yasa boğdu!

Malatya'da balkondan düşen 1 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesi'nde meydana geldi.

Freni boşalan tır az daha katliam yapıyordu

Kentte freni boşalan tır, az daha katliama yol açıyordu. Sokakta bir sağa bir sola çarparak durmaya çalışan araç, 2 araca çarptıktan sonra fırına girerek durabildi.

Bir kıvılcım yetti!

Kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımın maliyeti ağır oldu.

Sosyal medya bunu konuşuyor!

Malatya Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesi kararı sosyal medyada ilgi odağı oldu.

İlk hasat!

‘Kadınım, Kalkınırım, Kazanırım’ sloganıyla hareket eden Malatya Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin gönüllü üyeleri, Mayıs ayında toprakla buluşturdukları ata tohumlarının hasadına başladı. Gönüllü kadınlar, sebzelerde ilk hasadı kooperatif Fahri Başkanı Yıldız Güder ile birlikte yaptı.

Lisanslı sporcular çoğalıyor!

Yakınca Yaşam ve Spor Merkezinde devam eden 2. Yaz Spor Okulları kapsamındaki eğitimleri takip eden Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Gençlerimizin kişisel ve fiziksel gelişimlerini destekleyecek eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, lisanslı sporcu sayısını 10 bine çıkarmaktır” diye konuştu.

Kendisi okuyamadığı için...

Geçmişte okuyamadığı için kendisini eğitime adayan eğitim gönüllüsü Nermin Yılmaz Akbalaban, başlatmış olduğu “Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımız için bir kitap da sizden olsun” kampanyası ile toplanan kitapları çocuklara ulaştırıyor.

Umre ziyaretçilerine aşı şartı getirildi

Yurt dışından umre ziyaretlerinin 10 Ağustos itibarıyla başlayacağını ve ziyaretçilere Kovid-19 aşısı olma şartı getirildiğini açıklayan Suudi Arabistan'ın, umre için kota, yaş, tarih sınırı getirmesi de bekleniyor.

Tarihi operasyon!

Malatya’da, tarihi eser operasyonu düzenlenerek, 5 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili bir zanlı gözaltına alındı.

Vefat edenler

Malatya'da 27 Temmuz 2021 günü 17 kişi hayatını kaybetti.

Hazırlık maçında ter dökecekler

Yeni Malatyaspor, Başakşehir ile hazırlık maçı oynayacak.

Hoş geldin Ahmet!

Yeni Malatyaspor, 26 yaşındaki kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 495,8 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını 3.330 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 34 derece olacak. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!