dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66881.695$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin




En acı veda!

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenaze töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay: "Hocamız çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi" dedi.

İnancı ve azmiyle başardı!

Malatya’da kanseri azmiyle yenen bankacı Özlem Önal Erkurt, bu süreçte yaşadıklarını kısa film çekerek anlattı. Erkurt, bu dönemde yaşadığı deneyimlerini paylaşarak örnek oldu.

Denetimlere hız verildi

Malatya’da toplu taşıma araçlarına yönelik trafik denetimleri arttırılarak bir günde 13 toplu taşıma aracına ceza kesildi.

Covid-19 polikliniği ile ilgili yeni düzenleme

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Servis ve Covid-19 polikliniği ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Covid polikliniği hastane içinden açık alana taşındı. Acildeki yoğunluk da triaj sistemiyle önleniyor.

MAŞTİ'de yakalandılar!

Malatya’da MAŞTİ içerisinde bir araçtan indirilen yabancı uyruklu 11 kaçak göçmen yakalandı.

Demez: Kabul etmiyoruz!

 Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin yayımladıkları Osman Kavala hakkındaki bildiriye tepki göstererek, ''Bağımsız yargı sistemimize yönelik yapılan, hukukun üstünlüğü ve demokrasi anlayışımıza gölge düşüren bu faydasız tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz” dedi.

Birlikte çalışmak için ilk adım!

Battalgazi’deki sosyo-ekonomik kalkınmaya, AR-GE ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesi ve tarımsal gelişime katkı sağlamak amacıyla Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalanarak birlikte çalışmaya adım atıldı.

Bıçak: İşler daha da zorlaştı

Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak ilçede yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi. Depremin hemen ardından yaşanan pandemi sürecinin işleri zorlaştırdığını aktaran Kaymakam Bıçak, ilçenin turizm potansiyelinin yükseleceğine işaret etti.

Gürkan: "Onlar mahallelerinin en güvenilen kişileridir"

Malatya'da muhtarlar buluşması programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “Muhtarlarımız mahallelerinin en güvenilen ve inanılan kişileridir” dedi.

Satamadan yakalandı!

Bir şahsın Sivas'tan getirdiği tarihi eser niteliği taşıyan objeleri Darende'de satacağı duyumunu alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Sokak satıcılarına şok!

Malatya’da torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik şok operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Yakalanan bir şahıs sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Çınar: Sağlıklı nesiller için faaliyetleri artırdık

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Cumhuriyet Kupası’ Futbol Turnuvası düzenledi. Turnuvanın başlama vuruşunu yapan Başkan Çınar, dereceye giren takımları tebrik etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlıklı nesillerin yetişmesi için faaliyetlerini artırdıklarını söyledi.

İstanbul'da spora destek gecesi

Darendespor’a gelir için İstanbul’da düzenlenen geceye birçok isim katıldı.

"Herkes evine mutlu dönsün"

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Marius Sumudica, kulüp televizyona yaptığı açıklamada: "Söz veriyorum, takımım performansını sahaya yüzde 100'ünü yansıtacak. Maçımıza gelen herkes evine mutlu dönsün istiyorum."dedi.

Vefat edenler

Malatya’da 19 Ekim 2021 günü 26 kişi vefat etti

Piyasalar 

Gram altın, geçen hafta dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber günü 530 TL’den kapatarak bu yılın zirvesine ulaşmıştı. Yeni haftaya 526 TL civarında başlayan gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki paralel yükselişle 534 TL’ye kadar tırmandı.
Dolar sabaha karşı 9.37 lirayı aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. 

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 15 derece olacak. 
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!