dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2399.7
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59345.4$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Firar eden mahkûm ne kadar ceza alır?
Av. Osman Talha Yıldız yazdı.

Av. Osman Talha Yıldız'ın, Firar eden mahkûm ne kadar ceza alır? başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya Emniyeti yasta!

Malatya’nın Darende ilçesinde görevli komiser yardımcı Ramazan Tülek geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Tülek’in 4 yaşındaki oğlu ise kazada yaralandı. 
Komiser Yardımcısı Ramazan Tülek’in cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. İki çocuk babası Tülek'in doğum gününde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Milyonluk vurgunu titiz çalışmayla ortaya çıkardılar!

Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesinden Malatya'ya gidecek olan, piyasa değeri 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ipliği alıp kayıplara karışan nakliyeci kılığındaki dolandırıcılar, jandarmaya takıldı. Dolandırıcılar Gaziantep'te yakalandı.

Hayali ihracatla vurgun! 39 gözaltı

İstanbul merkezli aralarında Malatya'nın da bulunduğu 15 ilde "hayali ihracat" operasyonunda 39 kişi gözaltına alındı. Rüşvet ile gerçekleştirilen hayali ihracat vurgununda kamuyu 73 milyon lira zarara uğratan şahıslar arasında 12 gümrük memuru, 11 gümrük müşaviri ve 29 firma sahibi bulunuyor.

Hızlı tren ihalesi yeniden yapılacak!

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Parti binasında düzenlenen Halk Gününde yaptığı konuşmada, " İskenderun Malatya hızlandırılmış tren hattı noktasındaki çalışmamızda daha önce projeyi alan müteahhit, ekonomik nedenlerle ihaleyi bırakmıştı. Hızlı tren ihalesi yeniden yapılacak” dedi.

Yeşilyurt için Bakan Varank'tan destek!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte ziyaret ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan ‘Bilim Merkezi, Yöresel Ürünler Pazarı, Tarımsal Ekipman Parkı ve Karma Yem Üretim Tesisi’ yatırımları için destek talebinde bulundu.

2023 yılı içerisinde neler yapılacak?

Malatya'da 2023 yatırımları planlandı. Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı altyapı ve üstyapı yatırım programı ile ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dilek'te otomobil şarampole devrildi!

Malatya’da sürücünün kontrolünden çıkan otomobilin şarampole devrildiği kazada 3 kişi yaralandı. 

Sadıkoğlu: "İşletmelere yeni teşvikler şart"

Malatya’dan Kasım ayında 48 milyon 497 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İhracatçı üyelerimizin varlıklarını sürdürebilmesi için daha çok desteğe ihtiyacı var. Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelere yeni teşvikler şart” dedi.

Feci kaza: 40 metre yükseklikten yuvarlandı!

Malatya’da yaklaşık 40 metrelik uçurumdan şarampole yuvarlanan aracın sürücüsü yaralandı. Kaza, 15.00 sıralarında Battalgazi ilçesi Turgut Özal Tabiat parkı mevkiinde meydana geldi.

Güder: "Battalgazi her şeyin en güzelini hak ediyor"

Battalgazi’de görev yapan muhtarlar, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de 2019 yılından bu yana hayata geçirilen hizmet ve yatırımlar nedeniyle Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Muhtarlar, “Bizim hizmet kaptanımız sağlam. Hizmet gemimizi Battalgazi’de en güzel şekilde yürütüyor” dedi.

Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Kelebek Kardeşlere dokundu!

Kelebek şeklinde yaraları olan iki kız kardeş, Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi aracılığıyla İnönü Üniversitesini gezdi.

İl birincisi takımlar Malatya'yı temsil edecekler

Malatya'da düzenlenen Okul Sporları Voleybol İl Şampiyonası oynanan final müsabakaları ile tamamlandı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 13 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 2 Aralık Cuma günü 1.800 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.078 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.263 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 13 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!