dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64139.632$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

Mülteci mi, Çocuk mu?
Sümeyye Alagöz yazdı

Malatya Time Yazarı Sümeyye Alagöz, her hafta perşembe günleri okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Alagöz'ün, bu hafta kaleme aldığı, "Mülteci mi, Çocuk mu?" başlıklı yazısı okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Bakanlık harekete geçti! 24 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, 24 teröristin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında Malatya’da 2 kişi yakalandı.

4 metrelik yükseklikten bahçeye düştü!

Malatya’nın Pütürge ilçesinde rampadan çıkarken kayan hafriyat kamyonu yaklaşık 4 metrelik yükseklikten bahçeye düştü. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

519 araştırma görevlisinin 37’si yabancı!

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 519 araştırma görevlisinin 37’si yabancı uyruklu. 

Şüpheli araçtan kalaşnikof çıktı!

Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesinde gerçekleştirilen denetimlerde, bir araçta yapılan aramada, kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildi.

Yatırımların finansmanı hazır!

Dede Korkut Restoran’da, Hekimhanlı muhtarlarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Başkan Gürkan, 2023 yılında yapılacak yatırımların da finansmanlarını hazırladık, dedi.

Devlet üniversiteleri arasında bir ilk!

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2022 yılındaki hizmetleri değerlendirdiği açıklamasında, "Yıl içinde Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk” dedi.

Yeşilyurt Türkiye yüzyılı vizyonuna hazırlanıyor!

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada, “Yeni yılda da yeni yatırımlarla, yeni projelerle Yeşilyurt’umuza kaliteli hizmetlerin gelmesi için daha fazla çalışacağız” dedi.

Başkan Kartoğlu adına Malatya'da bağış!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Hacı Şöhret Demiröz Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu. Başakşehir’in ilk fen lisesinin öğrencileri, Başkan Kartoğlu adına memleketi Malatya’da 10 fidan bağışı yaptı. Kartoğlu, anlamlı hediye için öğrencilere teşekkür etti.

Vali: Büyük dedem Sarıkamış’ta şehit oldu

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker, tüm Türkiye'de düzenlenen etkinliklerle anılırken, Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Vatan İçin Cennete Yürüyenler” isimli Oratoryo gösterisi de büyük beğeni topladı. Programda konuşan Vali Şahin: “Benim büyük dedem de Sarıkamış’ta şehit oldu” dedi.

Eğitim herkesin eşit alması gereken bir kavramdır!

Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan Kılıçaslan İlkokulu’ndaki öğrenciler için hazırlanan bot ve montları teslim eden MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu: "Dünyanın her yerinde eğitimin eşit olması gerekir. İhtiyaç sahibi öğrencilerin de eğitimini en üst seviyede alması gerekli" dedi.

Yanık: ’Aile Destek’ ödemeleri öne çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerinin öne çekildiğini duyurarak, bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Gençlere burs ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 15 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.087 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.780 lira, Cumhuriyet altını da 7.220 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!