dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.61
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2418.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66533.94$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Usta Gazeteci Murat Çetin'in kaleminden...
Mimarlar Odası, camiyi neden istemez?

Usta Gazeteci Murat Çetin, bu hafta "Hasbihal" köşesinde, "Mimarlar Odası, camiyi neden istemez?" başlıklı yazısını kaleme aldı. Çetin'in yazısı, yayımlandığı ilk andan itibaren ilgiyle takip ediliyor. 

Şüpheli hareketleri ele verdi!..

Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından aranan, hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

İki ayrı kazanın adresi Akçadağ!..

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen iki ayrı kazada, 3 kişi yaralandı.

Fiyatlar nisan ayına kadar sabit!..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya ekonomisinin mihenk taşı olan Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek bir araya geldiği üreticilere “hayırlı işler, bol kazançlar” temennisinde bulunup, taleplerini dinledi. Güder, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Hükümetimizin gübre ve yem fiyatları ile ilgili bir girişimi oldu. Fiyatlar nisan ayına kadar sabit tutulma kararı alındı. Buda üreticilerimize ciddi katkılar sağladı." dedi.

Malatya’da ’Mekke’nin Fethi’ anlatıldı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Mekke’nin Fethinin 1393. Yıl dönümü dolayısı ile “Mekke’nin Fethi” konulu bir konferans düzenledi.

Bakan Bozdağ: Malatya Bölge Adliye Mahkemesi kurduk

Malatya'ya Bölge Adliye Mahkemesi kurduklarını hatırlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Daha fazla mahkeme açmamız gerekiyorsa açmaktan çekinmeyeceğiz. Uzun süren davaların tamamını tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız. Yani artık Türkiye'nin gündeminde 20, 30, 40 yıl süren davaların olmayacağı bir döneme geçeceğiz” dedi.

3 milletlerarası anlaşma ’Resmi’leşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla onaylanan 3 milletlerarası anlaşma bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sosyalleşme süreci başlamadan dijitalleşme süreci başlıyor!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Psikolog Erhan Ateş, küçük yaştaki çocukların kontrolsüz bir şekilde internet ve cep telefonu kullanımlarıyla ilgili ailelere tavsiyelerde bulundu. "Sosyalleşme sürecine başlamadan önce aileler çocuklarda dijitalleşme sürecini başlatıyor" diyen Ateş, aileleri uyardı.

BÜT'e kalma İkrama kal!

İnönü Üniversite ile Turgut Özal Üniversitelerindeki ‘Üniversite Toplulukları’ tarafından geliştirilen projelerin gerçeğe dönüşmesi için ‘Söz Meclisten İçeri’ Üniversite Toplulukları Destekleme Programını başlatarak farkındalık oluşturduğu bildirilen Yeşilyurt Kent Konseyi, bu kez de final sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla ‘BÜT'e Kalma İkrama Kal’ etkinliğini hayata geçirdi.

Piyasayı bozanlara karşı müfettişler devrede

Ticaret Bakanlığı, araç piyasasında dengeyi bozmak ve tüketicinin mallara ulaşımını engellemek amacıyla faaliyet yürütenler hakkında devreye girdi.

42 bin görme engelliye ’evde bakım’ desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, 2022'de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldı, Aralık itibarıyla bu yardımdan 42.232 görme engelli birey yararlandı.

Küçük Aile İşletmelerine destek!

Akçadağ İlçesinde "Küçük Aile İşletmelerinde Seyyar Süt Sağım Makinesi Projesi" çerçevesinde 135 üreticiye çift başlıklı 40 litre kapasiteli süt sağım makinesi dağıtıldı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 15 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 11 Ocak 2023 Çarşamba günü 1.881 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.136 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.648 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 4 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!