dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2414.9
  • BIST
    10275.74
  • BTC
    64123.3$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Badıllı ve Nutku biliyor ya, gerisi mühim değil…

Murat Çetin yazdı. 

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, Diriliş postası gazetesi okurları için kaleme aldığı "Badıllı ve Nutku biliyor ya, gerisi mühim değil…" başlıklı yazı, ilgiyle okundu. 

Hırsızlık çetesine dev operasyon! Çete lideri kim?

Malatya’da çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen çeteye yönelik polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 21 ayrı olay aydınlatılırken, 12 zanlı gözaltına alındı.

Malatya'da kadın cinayeti!..

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, 5 aylık hamile olan Esengül Korkmaz, eşi tarafından katledildi. Eli kanlı koca, aynı silahla kendi yaşamına da son verdi.
30 yaşındaki 3 çocuk annesi Esengül Korkmaz gözyaşları arasında defin edildi.

Malatya'da cinsel sapkınlığı yaygınlaştırmak istediler!

Malatya'da düzenlenmesi planlanan "eşcinsellik" etkinliğine izin verilmedi. Cinsel sapıklığı bölgede yaygınlaştırmak isteyenlere fırsat verilmezken, projeye hizmet edenlere destek verilmiyor. Bu konuda, yetkililerin, toplum değerleri konusunda hassas davranmaları ve gerekli izinleri vermemeleri takdirle karşılandı.

Seçim cinayetiyle ilgili dava yeniden görülüyor!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesi 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili verilen kararın bozulmasının ardından yeniden başlayan yargılama sürecinde ilk duruşma Malatya Adliyesinde başladı.

Hayvancılık OSB'de 600 kişi istihdam edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, kayısıya önemli destekler verdiklerini dile getirerek, "2022 yılında  76 bin 355 ton kayısı ihraç ederek 402 milyon dolar gibi bugüne kadar hiç görmediğimiz bir gelir elde ettik. Tüm bu yaptığımız yatırımlar ihracat rakamının artmasını ve ürünün gerçek değerini bulmasını sağlıyor. Hayvancılık OSB'de ilk etapta 600 kişi istihdam edilecek, daha sonra da bunu büyütmek için gayret edeceğiz." dedi.

Kaçak göçmen evine polis baskını!

Malatya’da polis tarafından bir eve düzenlenen operasyonda 35 düzensiz göçmen yakalandı.

Kentte binlerce açık iş ilanı karşılanmadan kapandı

Malatya’da 6 bin 162 açık iş ilanı karşılanmadan kapandı. 2022 yılı aralık sonu itibarı ile 42 bin 506 kişi iş ararken, geçen yıl 15 bin 557 kişi işbaşı yaptı.

Piyasa değeri 1 milyar 175 milyon 651 bin 569 TL!..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dört yıl içerisinde ilçeye kazandırdıkları 95 projenin toplam bedelinin 419 milyon 875 bin 560 TL, güncel reel piyasa değerinin ise 1 milyar 175 milyon 651 Bin 569 TL olduğunu söyledi.

Benzin sırayı motorine verdi!

Akaryakıt ürünlerinden benzine gelen zam ardından motorinin litre fiyatına da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam gelmesi bekleniyor.

Ortaöğretimde 10 bin okul hayata geçiyor

Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi hazırlandı.

Özel Harekat Polisleri için koç kesildi!

Görevlerini tamamlayarak Malatya’ya dönen Özel Harekat Polisleri için koç kesim töreni düzenlendi.

Beydağı Gençlik Kampı bu yıl tamam!

Malatya’da yapımı devam eden Beydağı Gençlik Kampı bu yıl tamamlanacak.

Malatya'da 2022 yılında kaç konut satıldı?

Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) bağlı Doğu bölgesinde en fazla konut satışı Malatya’da gerçekleşerek, 2022 yılında 12 bin 847 konut satıldı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi vefat etti.

Piyasalar

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.153 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.890 lira, Cumhuriyet altını da 7.660 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!