dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Sonsuz Safsata: Evrim

Malatya Time Yazarlarından Sümeyye Deniz Kartal'ın "Sonsuz Safsata: Evrim" başlıklı yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Tartışmalarla, Meclis’ten geçti!..

TBMM Genel Kurulu’nda kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Düzenlemenin kapsamında, 4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de yer alıyor.

Malatya'da 10 çete üyesine tutuklama!

Malatya’da çok sayıda hırsızlık olayının zanlıları olarak gözaltına alınan 12 zanlıdan 10’u tutuklandı.

Zorunlu POS için, tarih belli oldu!..

Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirilmesiyle ilgili çalışma yapıldığı bildirildi. 

Jandarma kaçakları dronla tespit etti!

Malatya’nın Arapgir ilçesinde kırsalında jandarma ekipleri tarafından dron destekli düzenlenen operasyonda, 35 kaçak göçmen yakalandı.

Gürkan: “Uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Akçadağ ilçesi değerlendirme istişare toplantısında, 2023 yılı yatırım programı görüşüldü. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, “Bizler belediye başkanı olarak şehrimizin modern ve çağdaş bir şehircilik anlayışına kavuşması noktasında gece gündüz, haftanın 7 günü, sahanın her alanında çalışma içerisindeyiz" dedi.

Okullarda karne heyecanı

2022-2023 eğitim döneminin ilk yarıyılında sona gelindi. Öğrenciler, 2 haftalık sömestir tatiline başladı. Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, okulların ara tatile girmesi nedeniyle öğrencilere tavsiyelerde bulunup, ara tatilde dinlenmiş ve ikinci döneme hazır olarak eğitime başlama önerisi yaptı. Bu arada, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde de karne heyecanı yaşandı.

Kızılay’dan lisansüstü öğrenci vurgusu!

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Eğitim Yönetimi Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans 2022-2023 mezuniyet töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay: "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda dört öğrenciden birini lisansüstü öğrencisi şeklinde alarak sayımızı arttırmak." dedi.

Öğrenci ve velilere birlikte eğitim!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu İlkokulunda köy yaşam merkezleri projesi çerçevesinde açılan kursta eğim alan veliler hem çocukları ile vakit geçiriyor hem de dikiş nakış öğreniyor.

Malatya'ya yeni iki spor merkezi kazandırılıyor

Malatya’da yapımı devam eden Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) yeni binaları bu yıl hizmete açılacak. Yeni merkezlerin hizmete sunulmasıyla sporculara yatılı hizmet verilip, merkezlerde görevli masör, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve antrenörler ile birlikte sporcular adım adım takip edilecek.

Doğanşehir’de 2023 yılında neler yapılacak?

Malatya’nın Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, 39 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, 2023 yılında yapılacak çalışma programı için istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yeni Malatyaspor genel kurula gidecek!

Yeni Malatyaspor kulübü tarafından yapılan açıklamada, 4 Şubat'ta, genel kurul yapılacağı, duyuruldu.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 9 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.167 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,48 artışla 1.168 liradan tamamladı.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 8 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!