dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2420.6
  • BIST
    9727.92
  • BTC
    66345.72$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

“10 Mart’ta yetkimi kullanacağım”

Seçim kararı için 10 Mart'ı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. Cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız. Kararımızı Mart ayının 10'unda açıklayacağız" diye konuştu.

Tevrat’ı yaksalar “İfade özgürlüğü” der miydiniz?..

İsveç basınına konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türk Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim yakmanın özgürlükle hiçbir alakası yok. Bu olay, İsveç'teki Müslümanlar başta olmak üzere Müslümanlara yönelik şiddeti teşvik etmektir. Naziler de Tevrat sayfalarını yakmıştı. Günümüzde olsa İsveç makamları böyle mide bulandırıcı bir şeyi ifade özgürlüğü diye tanımlar mı?' ifadelerini kullandı.

Öldürülen kadın polise son veda!

Kırşehir’de kendisi gibi polis olan eşi tarafından sokak ortasında öldürülen polis memuru Aslı Yılmaz (33) memleketi Malatya’da gözyaşları arasında defnedildi.

Mesaj net: Kökünüz kuruyacak!..

Malatya'da 40 kilo skunk ele geçirildi. Malatya Emniyeti'nden zehir tacirlerine net mesaj verilerek, "Uyuşturucunun kökünü kurutmaya kararlıyız" denildi.

Yabancı uyruklu kız yaşam mücadelesini kaybetti!

Malatya'da 15 gün önce yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan yabancı uyruklu kız çocuğu, yaşam mücadelesini kaybetti.

TÜRKSOY ve İNÜ arasında iş birliği protokolü!

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Malatya İnönü Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında imzalanan anlaşmaya göre eğitim-öğretim, kültür, sanat, araştırma ve proje alanlarında ortak iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir ortaklık sağlanması hedefleniyor.

Güder: “Sezai Karakoç, bir ruh sanatkarıydı”

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde Türk edebiyatının önemli şair, yazar ve düşünürü Sezai Karakoç, doğum gününde düzenlenen söyleşi ve şiir dinletisiyle anıldıdı. Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder: "Sezai Karakoç, bir ruh sanatkarıydı. O yüzden ona üstat diyoruz" dedi.

Çınar: “Gençlerimizi yüksek teknoloji alanında eğitiyoruz”

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, öğrencilere ‘Dron (FPV) Yarış Pilotu’ kursu açıldı. Kursta, insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Malatya'nın 2 ilçesi siste gözden kayboldu

Malatya’da etkili olan soğuk hava ve sis nedeniyle Doğanyol ve Pütürge ilçeleri sis bulutunun içerisinde kalarak adeta gözden kayboldu. Malatya’nın Darende ilçesi bu sene kar yağışına hasret kaldı. Dondurucu soğuk nedeniyle ağaçlar buz tutarak beyaza büründü.

Gürkan: “Gençlerin geleceğini düşünmemiz lazım”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir söyleşiye katılım sağlayarak, gençlerle bir araya geldi. Söyleşide gençlerin sorularını cevaplayan Başkan Gürkan, sohbet sırasında gençlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Seyahati seviyoruz, tanıdıkta kalmaya bayılıyoruz!

Türkiye'de 19 milyon 156 bin kişinin yurt içinde seyahata çıktığı üçüncü çeyrek turizm verilerine göre, 64 milyar liraya yakın harcama yapan vatandaşlar, seyahatlerinde konaklama olarak en çok arkadaş ve akraba evini tercih etti.

Tüketici güveni arttı!

Tüketici güven endeksi Ocak ayında aylık bazda yüzde 4,6 artarak 79,1 olurken bu rakam son 16 ayın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Psikolog kardeşler velileri uyarıyor!

Malatyalı psikolog kardeşler Betül Cömertoğlu Kavas ile Hale Nur Cömertoğlu Şakalar, yaşları ne olursa olsun her zaman değerli olanın çocuklar olduğunu belirterek, ailelere ‘ders çalış’ baskısının mesafeyle birlikte çatışmaya neden olabileceği uyarısında bulundu.

'Emeksiz' 1 Puan Yok!

TFF Birinci Lig’in 21’nci haftasında Adanaspor’a konuk olan Yeni Malatyaspor, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Maçın geniş yorumunu, Malatya Time Yazarı Mehmet Ayhan yaptı. 

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 16 kişi vefat etti.

Piyasalar 

GRAM ALTIN FİYATI

1.926,71

1.926,95

ÇEYREK ALTIN FİYATI

1.862,32

1.903,43

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 7 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!