dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Aksini söylemek, 13 Âyet ile 37 sahabeyi inkârdır!

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, Diriliş Postası gazetesi okurları için kaleme aldığı yazı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatyalı şehide son veda!

Diyarbakır’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden polis memuru Kemal Güleç, memleketi Malatya’da, gözyaşları arasında, son yolculuğuna uğurlandı.

24 Ocak depreminin 3. yılında büyük değişim!..

24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetmişti. Bu gün depremin 3. yılı... Depremin 3’üncü yılında, kent genelinde, TOKİ tarafından, 24 bin 83 konut yapılırken, konutlarına yerleşen vatandaşlar meydana gelen depremleri artık hissetmediklerini aktararak devletin sürekli kendilerinin yanında olduğunu söyledi. Elazığ’da meydana gelen ve Malatya’yı da etkisi altına alan depremin ardından, 31 bin 944 konut ve iş yerinin teslim edildiği bildirildi.

Gürkan: “Malatya eğitimine değer katacak”

Son dönemlerde birçok alanda ciddi yatırımlar alan Malatya, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleriyle, eğitim alanında da ciddi yatırımlara imza atığı bildirildi. Bilkent Üniversitesi Kampüsünde incelemelerde bulunan Başkan Gürkan, buranın Malatya eğitimine değer katacağını söyledi. 

Sağa sola tehdit savuran genç, kendini yaraladı!

Yeşilyurt ilçesi Barguzu Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, sağa sola tehdit savuran bir genç, kurduğu jiletli düzenekle kendini yaraladı. Hastanede tedavi altına alınan şahsın, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Binlercesi ele geçirildi!

Malatya’da polis tarafından düzenlenen operasyonlarda, 27 bin 550 gümrük kaçağı cinsel içerikli ürün ile 17 bin 800 bandrolsüz makaron ele geçirildi.

Malatya'da arkadaş dehşeti!..

Malatya’da bir kişi, tartıştığı arkadaşını, sokak ortasında, pompalı tüfekle, bacağından, yaraladı.

Hac ön kayıtları ay sonuna uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 26 Ocak'ta sona erecek olan hac ön kayıtlarının, 31 Ocak'a uzatıldığını duyurdu.

Kızılay: Diğer üniversitelere örnek olacak!

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Bölümü öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca üniversite içinde gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetleri kayıt altına almak amacıyla Sosyal Transkript Uygulanacak. Rektör Kızılay, uygulamanın diğer üniversitelere de örnek olacağına vurgu yaptı.

Çınar: Dev yatırımlar yapıldı!

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u bugünden geleceğe taşıyan dev yatırımların gerçeğe dönüşmesinde kadınların ve gençlerin çok büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Bölgede en fazla araç Malatya’da!

 Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) bağlı doğu illerinde en fazla araç Malatya’da bulunuyor.

Çocuklarımız mutluysa tüm dünya mutludur!

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından startı verilen sinema etkinliğiyle ilçedeki öğrenciler ödüllendirilirken, “Tay” Filmini aileleriyle birlikte izleyen öğrenciler heyecanlı ve keyifli anlar yaşıyor. Başkan Güder, “Bizler tüm çocuklarımızın mutlu, sağlıklı ve güzel bir hayat yaşaması için çalışıyoruz. Bir çocuk mutluysa tüm dünya mutludur" dedi.

Vural: Rahat otururken kendimi belanın içine soktum!

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımın içinde bulunduğu durumdan çıkması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Para için göreve gelmediğini de belirten Vural, “Buraya para için gelmedik. Sonuç olarak bir belanın içine soktuk kendimizi. Yani İstanbul’da rahat bir şekilde oturuyorduk ne güzel” dedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 13 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,2 değer kazanarak günü 1.931 dolardan tamamlamasının ardından, 1.940 dolardan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.920 lira, Cumhuriyet altını da 7.790 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!