dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Memleketime güzel bir eser bıraktığımı düşünüyorum!

Malatya’mızın yetiştirdiği kıymetli işadamlarından Form Yapı ve Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fuat Kaplan, vefatından kısa bir süre önce, Malatya Time’a çok özel açıklamalarda bulunmuştu. Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi’nin mimarı, müteahhidi ve bânîsi Mustafa Fuat Kaplan, “İyi ve kaliteli bir eğitim için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Böylesine güzel bir işe imza atmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu eğitim yuvamızda eğitim hayatına başlayan çocuklarımızın, önce ilimize, sonra ülkemize, daha sonra da bütün dünyaya faydalı bireyler olarak yetişeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Diş hastanesi, açılış için gün sayıyor!..

Bu senenin bahar aylarında hizmete girmesi planlanan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binası, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastane, eğitim ve sağlık hizmetinin bir arada yürütüldüğü merkez halini alacak. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Akdemir Şimşek, Malatya Time’a özel açıklamalarda bulundu.

'Zorla senet imzalatma ve yağma' yapan suç örgütüne darbe!

Malatya merkezli 4 ilde bir organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

530 kırsal mahallenin yolu kardan kapandı

Malatya merkezde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı 530 mahallenin yolu, ulaşıma kapandı.

Oktay: 2023 yılı sonuna kadar kuracağız!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Bilim Üniversitesinin düzenlendiği "5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı" açılış törenine katıldı. Oktay: "Başta KOBİ’ler olmak üzere imalat sanayi işletmelerinin verimlilik artışlarına önemli katkılar sunan Model Fabrikaları 2023 yılı sonuna kadar Kocaeli, Denizli, Eskişehir, Samsun, Trabzon ve Malatya illerinde de kuracağız." dedi.

Yoğun kar yağışı ağaçları devirdi!

Malatya’da yoğun kar yağışına dayanamayan ağaç, park halindeki aracın üzerine devrildi.

Sınavlar ertelendi!..

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ndeki (MTÜ) bütünleme sınavları, kar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bu arada, kar nedeniyle Malatya İnönü Üniversitesi’nde de çalışan hamile, engelli, 60 yaş üstü kronik hastalığı olanlar bir gün idari izinli sayıldı.

Malatya’dan evsizlere Büyükşehir şefkati

Malatya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda evsiz vatandaşları soğukta yalnız bırakmayarak şefkat elini uzattı.

Çınar: “Yeter ki bereket yağsın biz temizleriz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’yı etkisi altına alan kar yağışının toplumun günlük yaşantılarına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yollarda trafik akışının sağlanabilmesi için yürütülen çalışmaları yerinde inceldi. Çınar, 444 8 910 No'lu Çağrı merkezini ziyaret ederek gelen taleplere cevap verdi. Başkan Çınar; yeter ki kar yağsın, biz temizleriz, dedi.

Battalgazi'de karla mücadele titizliği!..

Malatya’da Çarşamba akşamı başlayan kar yağışının ardından teyakkuzda bulunan Battalgazi Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde titizlikle yürüttüğü küreme, tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EYT’nin genel kurulda görüşüleceği tarih belli oldu

Uzun bir süredir Türkiye gündeminde olan ve bugün meclis komisyonunda görüşülmesi başlanan EYT düzenlemesinin 7 Şubat Salı günü TBMM'nin Genel Kurulu'nun gündemine alınacağı duyuruldu.

Sadıkoğlu: "2023 yılına artan ihracatla başladık"

2023 yılının ilk ihracat rakamı olan ocak ayı ihracat rakamları açıklandı. Malatya’dan ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 artışla 35 milyon 826 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Uluslararası ticarette yaşanan talep daralması karşısında daha rekabetçi olabilmemiz için üretim maliyetlerimizin düşürülmesi gerekiyor” dedi.

Malatyalı sporcu Türkiye Şampiyonu oldu!

Malatyalı Atletizm sporcusu Serdar Yalçın, 3 bin metre yürüyüşte Türkiye Şampiyonu oldu.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 2 Şubat 2023 Perşembe günü 1.958 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.184 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.973 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 1 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!