dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

 

Bediüzzaman: “Ben mehdi değilim!..”
Usta Gazeteci Murat Çetin'in kaleminden

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, Diriliş Postası Gazetesi okurları için kaleme aldığı, Bediüzzaman: “Ben mehdi değilim!..”  başlıklı yazı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatyalılar! Memleketinizin takımına sahip çıkın...
Fikret Özcanlı yazdı

"İlimizin önemli birleştirici güçlerinden biri olan Yeni Malatyaspor’la ilgili, son birkaç gün içinde aldığım notları ve konularla ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum" diyen Malatya Time Yazarlarından Fikret Özcanlı'nın "Malatyalılar! Memleketinizin takımına sahip çıkın..." başlıklı yazısı, okurlarından tam not aldı. 

Altaylar’dan Banazı’ya halı ve kilim sanatımız
Alişan Hayırlı yazdı. 

Malatya Time Yazarı Alişan Hayırlı'nın, Altaylar’dan Banazı’ya halı ve kilim sanatımız başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Belediye zabıtalarına pompalı tüfekli saldırı!

Malatya’da zabıtalarla tartışan seyyar satıcı, pompalı tüfekle 4’ü zabıta 7 kişiyi yaraladı. Olay, 15.00 sıralarında Battalgazi ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda meydana geldi.

Hırsızlık olaylarına karışan zanlılara tutuklama!

 Malatya’da çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 3 zanlı, polis tarafından yakalandı. Zanlılardan 2’si işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

2023 yılının ilk müjdesi...

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akredite edildi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay: “2023 yılının ilk müjdesini üniversitemizden Eczacılık Fakültesi vermiş oldu. Çünkü biz artık geldiğimiz seviyede kendimizi; ancak evrensel ölçütlerle iddialı kılabiliriz" dedi.

Malatya genelinde kapalı yol kalmadı

Malatya merkez ve ilçelerde kapanan yolları açma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün öğle saatleri itibariyle kapalı tüm yollar açıldı.

Çakır: Erken tanı hayat kurtarıyor!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Emre Çakır,” Erken tanı hayat kurtarıyor. Çünkü tümör metastaz yaptıktan sonra artık yapılacak bir şey var; ancak ilk evredeki gibi hastayı hastalıktan tamamen kurtarabileceğiz diyemiyoruz“ dedi.

Gündem maddeleri karara bağlandı!

Malatya’nın Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının 1.oturum 2.birleşiminde bir araya gelerek, toplam 5 gündem maddesini görüştü.

Yeşilyurt'ta komşuluk kültürü yaşatılıyor!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde aile, mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatmak adına, ‘Gönülden Gönüle' sloganı ile hayata geçirilen Gönül Tabağı projesi ile belediye sosyal tesislerinde hazırlanan yemekler, farklı mahallelerdeki komşu ailelere ikram ediliyor.

Çocuk okula gitmeyi neden reddeder?

İki haftalık sömestr tatilinin bitmesine birkaç gün kala uzmanlar, bazı çocuklarda ortaya çıkabilecek okul reddine ilişkin uyarılarda bulunuyor. Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, okula gitmek istememe ya da okula gitmemek için karşı koyma davranışı olarak ortaya çıkan okul reddinde altta yatan nedenlerin belirlenmesinin önemine işaret ediyor. Ergür’e göre, okul ya da sınıf değişikliği, arkadaşlar ile yaşanan bir sorun ya da öğretmenin yaklaşımı gibi okulda yaşanan durumların yanı sıra aile içindeki tutumlar ve sorunlar da okul reddine yol açabilir.

Şehit yakınları ve gazilere ödemeleri yapıldı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına Şubat 2023’de toplam 12 milyon 324 bin TL yatırdı.

Bakan Koca: SMA’ya karşı yeni dönemdeyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA tarama programı kapsamında 760 bin 789 bebekle 601 bin 507 erişkinde tarama yaptıklarını kaydederek, "SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde ettik. SMA'ya karşı yeni bir dönemdeyiz." dedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 7 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Gram altın bugün 1.157 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.919 lira, Cumhuriyet altını da 7.651 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava -2 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!