dore okulları
Malatya
27 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    10641.6
  • BTC
    70272.12$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Cumhurbaşkanı: 100 milyar liralık kaynak tahsis ettik

Malatya'daki çadır kentte açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde can kaybı sayısının 19 bin 388’e, yaralı sayısının 77 bin 711’e yükseldiğini söyledi. Depremzede vatandaşlara yapılacak yardımlarla ilgili konuşan Erdoğan, "Öncelikle 100 milyar liralık kaynak tesis ettik. AFAD Acil Yardım ödeneğinden binası yıkılan, hasar gören vatandaşlarımız için hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteynır kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız" dedi.

YKS ve LGS konusunda kritik karar!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası eğitim alanında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. Özer, "LGS'yi sadece 8’inci sınıfın birinci dönem konularından yapacağız. Yine YKS'de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak" dedi.

Bilim adamları depremleri mercek altına aldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri mercek altına aldı. TÜBİTAK'ın çağrısı ile 18 araştırma ekibi sahaya inerek, sismik gözlem çalışmalarından başlıca hasar modlarının incelenmesine kadar birçok konuda araştırmalara başladı.

Depremzedenin trafik çilesi!..

Deprem sebebiyle bozulan yollar, yıkılan binaların molozları ve yardım için gelenlerin bireysel hareketleri, Malatya’daki trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Yetkililerin bu duruma bir çare bulması lazım.

Malatya'da 105 saat sonra mucize kurtuluş!

Malatya'da yıkılan binanın enkazında kalan kadın, 105 saat sonra kurtarıldı.

84 saat sonra kurtarıldı

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, depremden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde enkaz altında 84 saat sonra çıkarılan Doğukan ve Furkan Özbay kardeşlerin halası Neziha Özbay'a da ulaştı.

Ateş başında deprem nöbeti!..

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ciddi yıkıma neden olan depremin üzerinden 5 gün geçerken, enkaz yanında yakınlarından gelecek haberi bekleyenler yaktıkları ateşlerin başında bekliyor.

Yeşilyurt'ta 5 büyüklüğünde deprem!..

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatya’da enkazın altından mesaj geldi!

2 çocuk enkazdan babasına mesaj attı, ekipler yeni bir umut için çalışmaya başladı

Pütürge'de içleri ısıtan "sıcak" hizmet!

Malatya'da depremzedeler için çadır kuran Pütürge Belediyesi, burada günlük 5 bin kişiye, sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Tunceli'den Malatya'ya mobil mutfak!..

Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya’da mobil mutfak kurarken, ihtiyaç sahiplerine su ve ekmek desteğinde de bulunuyor.

"Enerjimizi, doğru kullanalım"

Depremzedelere yardım için bölgede bulunan Malatyalı işadamı Osman Timurtaş, sosyal medya hesabında yaptığı yayında, yapılan yardımların orantılı bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, “Çok şükür gıda sıkıntısı yok. Hatta fazla fazla geliyor. Şu anda buradaki insanların en büyük ihtiyacı ısınmadır. Şu an için yapılan yardımlara çadır ve soba olarak ağırlık verilmesi gerekiyor” dedi.

TSK, Malatya'da, zamanla yarışı sürdürüyor!

Malatya'da depremin beşinci gününde çalışmalarını sürdüren arama-kurtarma ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Arama Kurtarma Taburu'nun da desteğiyle, enkaz altında kalan vatandaşlardan ses alabilmek için sismik dinleme cihazları ile arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin çocukları dayıya emanet!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da enkaz altında kalarak anne ve babalarını kaybeden Pelin (6) ile Baki Afşin (9) kardeşleri sahiplenen dayı Murat Derinyar, “Çok üzgünüm, şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Tek amacım çocukları hastaneden çıkarmak, bir an önce eve götürmek. Çünkü çocukların psikolojisi çok bozuk” dedi.

Yeni Malatyaspor ligden çekildi

Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, ligden çekilmek isteyen Adanaspor'dan ise yazılı müracaat beklediklerini söyledi.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne sınırlı da olsa artışla başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,18 üzerinde 1.128 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.863 lira, Cumhuriyet altını da 7.430 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava -1 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!