dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67184.685$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Deprem üzerine!.. 
Doç.Dr. Fikret Birdişli yazdı

Doç.Dr. Fikret Birdişli, bu hafta deprem üzerine yazdı. Birdişli'nin yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Çocuklarımızın ruh sağlığı çok etkilendi!..
Uzm. Dr. Ömer Uçur

Uzm. Dr. Ömer Uçur'ın, okurları için kaleme aldığı "Çocuklarımızın ruh sağlığı çok etkilendi!.." yazısı, merakla takip ediliyor. 

124 saat sonra sevindirici haber geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde enkaz altında kalan 83 yaşındaki kadına 124 saat sonra sağ ulaşıldı

Kimi anılar fotoğraflanmıyormuş!

Türkiye, 6 Şubat sabahı, 9 saat arayla iki büyük felaketi peş peşe yaşadı. Saat: 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi 7.7, saat: 13.24'te ise Elbistan ilçesi 7.6 büyüklüğünde depremlerle sarsıldı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'da acı tablo fotoğraflandı.  İnsanoğlunun her anısını, her anını fotoğraflama peşinde olduğu şu zamanlarda, bazı fotoğraflar yürekleri dağladı. Kimi anılar, fotoğraflanmasa da olurmuş, dedirtti. 

Vatandaşlar TOKİ konutlarında güven içerisinde!..

Kahramanmaraş’ta 6 gün önce meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya’da yüzlerce bina yıkılırken, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde Battalgazi ilçesinde yapılan Gelincik Tepe TOKİ Konutları'nda vatandaşlar güven içerisinde yaşıyor.

Malatyalı depremzedeler Ankara yolcusu...

MSB Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremler sonrasında enkaz altından sağ olarak çıkarılan depremzedeleri, Ankara’ya taşımaya devam ediyor.

Büyük felaketin 6. gününde Malatya!..

Malatya'da depremin altıncı gününde çalışmalarını sürdüren arama-kurtarma ekipleri, Yeşilyurt ilçesinde bulunan 5 katlı Hayat Sitesi'nde enkaz altında kalan vatandaşların sağ kurtarılması için çalışmalarına devam ederken, o anlar dron ile havadan görüntülendi.

TMSF’den depremzedelere 102 milyon lira

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, depremzedeler için AFAD'a 102 milyon lira bağışladı

'Ya Rabbi tövbe' diye bağırırken bina üzerine yıkıldı

 Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci büyük depremde Malatya'da bir binanın yıkıldığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Depremin hemen ardından bir bina yıkılırken, o anı görüntülediği sırada göçük altında kalan şahsın kısa süre sonra kurtarıldığı öğrenildi.

Malatya’nın köylerine insani yardım malzemeleri ulaşıyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etkiler bırakan depremler sonrasında Malatya’nın ulaşılması zor köylerine insani yardım götürmeye devam ediyor.

Depremzedeler lojmana yerleştirildi

 Malatya’dan Van’ın Muradiye ilçesine gelen depremzedeler lojmana yerleştirildi.

Yürekler ağza geldi! Kurtarma ekibi enkaz altında...

Hatay-Kırıkhan Kurtuluş Mahallesi'ndeki öğretmenevi enkazında kurtarma çalışması yapan Ayvalık Doğal Afetler Arama ve Kurtarma (ADAK) ekibi kurtarma ekibinden bir kişi oluşan çökme ile enkaz altında kaldı. Kurtarma görevlisi, arkadaşlarının çalışması ile enkaz altından kurtarıldı.

Hassas burun 'Sıla' tekrar görev başında!

Malatya’da 12 kişinin kurtarılmasına yardım eden Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Kurtarma Taburunda görevli “Sıla” isimli arama kurtarma köpeği yaralandı. Ayakları yaralanan “Sıla” tedavisinin bitmesiyle tekrar görevine başladı.

Piyasalar 

GRAM ALTIN NE KADAR?
Alış: 1.128,60
Satış: 1.128,82

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?
Alış: 7.428,00
Satış: 7.499,00

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 1 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!