dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2412.7
  • BIST
    10264.28
  • BTC
    63665.05$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

Başkan Gürkan kameralar karşısına geçti! Son durum ne?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde, Malatya’da bin 346 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 bin 962 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.

Depremzedelerden Meral Akşener'e şok cevap!

Deprem bölgesine gelerek incelemelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyareti sırasında halen enkaz altında yakınlarının olduğunu söyleyen depremzedeler ‘Burası siyaset yeri’ değil, diyerek tepki gösterdi.

İhmali olduğu düşünülen 31 kişiye gözaltı!

Deprem afetinin ardından binlerce binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Malatya’da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı 31 isim için gözaltı kararı verdi.

Muharrem Poyraz Gözaltına Alındı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)'ın eski başkanı Muharrem Poyraz yakalanarak gözaltına alındı.

80 kilometrelik karayolunda korkutan çatlaklar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da, Adıyaman-Malatya karayolu üzerinde 80 kilometrelik güzergahta oluşan çatlaklar ürküttü.

Aydemir: ‘Allah devletimize zeval vermesin’

Malatya’nın Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde depremzedeleri ziyaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletimizin kenetlenmesiyle bu badireyi de bertaraf edeceğiz inşaallah’ dedi.

KTÜ Jeofizik Mühendisliği: Depremler birkaç yıl devam edecektir

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan deprem ile ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrenim görevlileri tarafından açıklama yapıldı. Depremle ilgili “Bu hareketlilikler en az 3 ay kadar süreyle çok etkin olmakla birlikte birkaç yıl devam edecektir” denildi.

Malatya'ya ilk etapta 2 bin 100 konteyner kurulacak

Malatya'da 180 bin metrekare arazi üzerinde oluşturulan ve ilk etapta 2 bin 100 konteynerin kurulacağı alanda, dolgu ve altyapı çalışmaları başladı.

OHAL sağlık tedbirleri alındı

Deprem bölgelerindeki Olağanüstü Hal kapsamında sağlık alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.

Depremde şu ana kadar kaç kişi öldü?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem 10 ili vurdu. Afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken deprem ölü ve yaralı sayısı kamuoyu ile paylaşılıyor. Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da büyük hasara neden olan depremde ölü sayısı 31 bini geçti.

Çin ekibinden depremzedeye son veda

Malatya’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Çinli ekibin, enkaz altından çıkardıkları bir cansız bedene vedaları görenleri duygulandırdı.

Depremzede hayvanlar da unutulmadı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya’da Van ekiplerinin aralıksız çalışması devam ederken, ekipler enkazdan yaralı çıkarılan hayvanların da tedavisini yapıyor.

Enkazdan çıkartılan değerli eşyalar polise emanet!

Kastamonu’dan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ekipleri, enkaz altından buldukları 971 bin TL değerindeki altın ve kıymetli eşyalar ile çelik kasayı polis ekiplerine teslim etti.

Okullar hasar tespit çalışmaları tamamlanmadan açılmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerdeki okulların hasar tespit çalışmalarının tamamlanmadan açılmayacağını bildirdi.

Çinli kurtarma personeli Müslüman oldu

Malatya’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Çinli Jun Cang, Müslüman olarak Yusuf adını aldı.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü 1.860 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.128 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.592 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava -1 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!