dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.1
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63153.59$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haberleri sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Mülki amirler, organizasyon için çalışsınlar!..

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, "Mülki amirler, organizasyon için çalışsınlar!" başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya'daki 2. Ordu'yu, deprem bölgesine çekmek istiyorlar

Ülkenin Mavi Vatan stratejisinde büyük emeği olan İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, FETÖ ve PKK'nın 10 ilimizi etkileyen deprem sonrası bölgeye 2. Ordu'yu istediğini ve bunun sebebini açıkladı.

Malatya, ilk 4'ün içinde!..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaptığı ve kamuoyuyla paylaştığı hasar tespitlerinde, herkes doğrudan sayılara bakıyor. Ancak doğru olan, oranlara bakmaktır. Sebebi ise illerin bina sayısı eşit değil. En önemli sonuç. Adıyaman bu dört il içinde dördüncü sırada görünüyor. Oranlara baktığınız zaman Adıyaman en kötü ikinci il oluyor. Malatya ise rakamlara baktığınızda bu dört il içinde değilken, oranlarda ilk 4’ün sonuncusu. Bu veriler göz önüne alındığında, Malatya’daki acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina oranı Gaziantep'ten çok daha fazla olup, diğer üç ilin değerlerine yakın olduğu görülüyor.

Türkiye, deprem konusunda dünyanın 5. tehlikeli ülkesi

Türkiye’nin, deprem konusunda dünyanın 5. tehlikeli ülkesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sepenta Naimi, “Bu depremlerden sonra yerkabuğunun hareketi sebebiyle Kuzey Anadolu, Marmara ve Ege Bölgesindeki Batı Anadolu fay hattında enerji birikimi artmıştır. Fay sıkışmasını göz önüne alarak bu bölgeler için tehlike sinyallerinin giderek çoğaldığını söyleyebiliriz” dedi.

Depremde Doğanşehir’de 140 kişi öldü!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 10 ili etkileyen deprem, Doğanşehir ilçesinde ilk belirlemelere göre; 140 kişinin ölümüne sebep oldu.

Yalan haberlere itibar etmeyin!

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için bütün imkânlar seferber edilirken, bir yandan da sosyal medyada yalan haberler dolaşıyor. Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, asılsız haberlere itibar edilmemesi istendi.

10 ilde içme suyu altyapısının yüzde 95’i onarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı İller Bankası (İLBANK), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin hemen ardından 500’ü uzman 750 personeliyle yapıların hasar tespiti ve bölgenin içme suyuna erişimini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bakan Kurum: "İçme suyu altyapısı onarıldı. Bölgenin yüzde 95’ine su ulaştı. Arama-kurtarma çalışmaları sonrası tüm bölgeye su verilebilecek" dedi.

Malatya’nın altyapısını VASKİ onarıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Malatya için seferber olan Van ekibi, yaraların sarılması için her alanda yoğun bir çalışma yürütüyor. Malatya’nın altyapısını VASKİ onarıyor.

31 bin 974 vatandaşımız hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 31 bin 974 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Malatya'da hasarlı binalar tespit ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen illerden biri olan Malatya’da ilk belirlemelere göre; 154 bina yıkılırken 2 bin 977 binada ise ağır hasar oluştu. Arama kurtarma çalışmalarında sona gelinen şehirde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Bakan Yanık: Çocuklarımız emin ellerde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki, bin 362 refakatsiz çocuğun Bakanlık sistemine kayıtlı olduğunu, bu çocuklardan 369'unun kimlikleri tespit edilerek, eşleştirilerek ailelerine teslim edildiğini bildirdi.

Depremzedeler için ortak yayın!..

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm TV kanalları yardım için ortak yayında bir araya geliyor.

Çok güzel bir milletiz!

Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilde etkili olan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları ile bölgeye gönderilen bir montun cebinden çıkanlar depremzedeleri duygulandırdı.

İstanbul iş dünyasının kalbi deprem bölgesinde!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Tasnif ettiğimiz yardımlar bugüne kadar 82 tır ve 8 uçak ile bölge illerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Güncel ihtiyaçları anbean takip ediyoruz. İş dünyası olarak üzerimize bir görev daha düşüyor. Üyelerimizi depremde zarar gören ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerimize yerleştirilen depremzedelere istihdamda öncelik vermeye çağırıyoruz” dedi.

Konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 3 ay yasaklandı

Ticaret Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş ili olan depremler nedeniyle ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının giderilebilmesine katkı sunmak amacıyla konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatını 3 ay yasaklandığını açıkladı.

Çocuklara psikososyal destek

Depremden etkilenen çocuklar için kurulan psikososyal destek çadırlarında görevli personeller, etkinlikler düzenleyerek çocuklarla eğlenceli vakit geçiriyor.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 14 Şubat 2023 Salı günü 1.859 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.127 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.584 TL.

Malatya'da hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 1 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!