dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2409.8
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63444.45$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Malatya’nın anılmamasının sebebi ne?

Usta Gazeteci Murat Çetin, depremin yaşandığı ilk günden itibaren Malatya'nın menfaati doğrultusunda yazılar kaleme almaya devam ediyor. Çetin'in  "Malatya’nın anılmamasının sebebi ne?" başlıklı son yazısı da merakla takip edildi. 

İşte il il yıkılması gereken bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 481 bin 865 binada yer alan 2 milyon 196 bin 88 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı. Malatya'da 8 bin 365 binada bulunan 44 bin 996 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

Türkiye Tek Yürek! 115 milyar lira toplandı

"Türkiye Tek Yürek Kampanyası" televizyon ve radyo kanallarının ortak yayınıyla gerçekleşti. Gecede 115,1 milyar lira bağış yapıldı. 

10 bin TL destek ödemeleri başladı

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri başladığını duyurdu.

Erdoğan: Ben halkımdan 1 yıl müsaade istedim

"Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"na telefonla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben halkımdan 1 yıl müsaade istedim. 1 yıl içinde inşallah biz bu konutları tamamlayacak ve sahiplerine teslim edeceğiz" diyerek katkılarından ötürü herkese şükranlarını sundu.

Malatya’daki soruşturmada 4 tutuklama

Malatya’da depremde hasar gören ve yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 zanlıdan 4’ü tutuklandı.

"Afet Bölgesi"ne bir il daha eklendi

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il afet bölgesi olarak değerlendirilecektir." dedi.

11. gün! Depremde kaç kişi hayatını kaybetti?

AFAD tarafından yapılan açıklamada; "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 108.068 vatandaşımız ise yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar). 216.347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. " denildi. 

Kentteki 32 bin 344 binada hasar tespit tamam!

Malatya’da toplam 32 bin 344 binada 174 bin 293 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı.

İş Bankası’ndan ’borç silme’ kararı

İş Bankası, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarının anapara dahil olmak üzere silme kararı alındığını duyurdu.

Ünlü şefler milyonlarca kap yemek yaptı

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay’ın tüm afet bölgesinde günde üç öğün olarak verdiği beslenme desteğine ünlü şefler de katıldı. Kızılay Aşevlerinde ocak başına geçen yüze yakın şef Kızılay aşçıları ve gönüllüleriyle birlikte mutfakta milyonlarca kap yemek pişirdi.

TOBB deprem bölgesinde seferberlik ilan etti

Sektörün tüm paydaşlarının deprem bölgesine kesintisiz akaryakıt sağlamak için özveriyle çalıştığına işaret eden TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Meclisi Başkanı Ahmet Erdem, kanalizasyon şebekelerinde oluşan hasarlardan dolayı istasyonlarda yaşanan tuvalet sorununun giderilmesi için büyük çaba sarf edildiği bilgisini verdi.

Çinli arama kurtarma personelleri Müslüman oluyor

Malatya’da deprem bölgesinde Müslüman olan Çinli arama kurtarma personeli Jun Cang, depremzedelerin barınma merkezi olarak kullanılan Buhara Camii'ne 500 yuan bağışladı. Öte yandan; diğer Çinli arama kurtarma personelleri de Kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldular.

İstanbul için dikkat çeken uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğunu söyledi. Gökçe, bu binalar için “Durduğu yerde çökebilir!” ifadelerini kullandı.

Gelir İdaresi’nden bağış ve yardımlarla ilgili ’indirim’ detayı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığı ve Türk Kızılay'ın ilan ettiği hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamının gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusuna ilişkin açıklama yaptı. GİB, "Bağış ve yardımlar vergiden değil, matrahtan düşülmektedir" dedi.

Deprem çocuklara nasıl anlatılmalı?

Ülkemizde geniş bir alanı etkileyen depremin çocuklardaki etkileri ve çocuklara depremin nasıl anlatılması gerektiği konusunda, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Yalçın açıklama yaptı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.115 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.830 lira, Cumhuriyet altını da 7.430 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 3 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!