dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2412.3
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63016.79$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Malatyalı, destek bekliyor!..

Usta Gazeteci Murat Çetin'in deprem sonrası dikkat çekici yazılar serisi devam ediyor. Çetin, bugün de "Malatyalı, destek bekliyor!" başlıklı yazısını, okurlarına sundu. Söz konusu yazı, yayımlandığı ilk andan itibaren ilgiyle takip ediliyor. Öte yandan; okumaya vakti olmayanlar için de, yazının sesli olarak dinlenebilmesi büyük kolaylık sağlıyor. 

Depremde 26 kişi can vermişti! Sorumlusu kıskıvrak...

Malatya Yeşilyurt ilçesinde altında 26 kişinin can verdiği 25 dairelik Bulutlar Sitesinin Kooperatifi Başkanı Bursa'da gözaltına alındı.

Depremzedelere mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ”2023 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapan üreticilerimizin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihini, 8 Mayıs tarihine kadar uzattık. Depremden etkilenen 11 il için 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 lira ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 lira olmak üzere toplam 1,5 milyar lira yem desteği vereceğiz." dedi

Deprem soruşturmasında tutuklu sayısı 11'e yükseldi!

Malatya’da depremde hasar gören ve yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 zanlı daha tutuklandı. Son tutuklamalarla beraber tutuklu sayısı 11’e yükseldi.

Valilik taşınmıştı, sıra vergi dairesinde!..

Valilik binasındaki taşınmanın ardından, Fırat ve Beydağı Vergi Daireleri de geçici olarak Kayseri’de hizmet vermeye başladı.

Deprem Malatya'nın tarihini de yıktı geçti!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde minaresinin hasar görmesinin ardından ibadete kapatılan 63 yıllık Mitadiye Camii, Kahramanmaraş merkezli depremlere dayanamayarak yıkıldı.

117 gözaltı, 21 tutuklama!..

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 713 hesap yöneticisi tespit edilirken, 377'si hakkında adli işlem başlatıldı.

Malatya Deprem Durum Çizelgesi 

Malatya Valiliği tarafından açıklanan deprem durum çizelgesine göre, kentte ölü sayısı 1393'ü bulurken, yaralı sayısı ise 6444 olarak açıklandı. 

İlaç tedarik zinciri ciddi zarar gördü!

Doğal afetlerde ilaca ulaşımın kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşılabilmesinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Tayfun Uzbay, deprem bölgelerinde ilaç tedarik zincirinin en önemli halkaları olan eczanelerin ciddi zarar gördüğünü dile getirdi.

Depremzedelere bu cümleleri kurmayın!

Depremlerin travma oluşturma açısından çocukları, hamile kadınları, sevdiklerini kaybetmiş bireyleri ve ruhsal hastalıkları olan kişileri etkilediğini belirten Dr. Mert Akcanbaş, depremi yaşayan insanlarla konuşurken bazı söylemlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

Malatya’da esnaf gelecek için umutlu!

Malatya’da depremde işyerleri hasar gören ve yıkılan esnaf, aldıkları özel izinle enkaz altında kurtardıkları ürünlerini tahliye ediyor. Zor günler geçirdiklerini belirten esnaflar, yarınlara ise umutla bakıyor.

Kardeş ilden seyyar fırın!..

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından en çok etkilenen iller arasında olan Malatya’ya en büyük destek yine kardeş il Elazığ’dan geldi. Depremin ilk anından itibaren Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği tarafından konuşlandırılan seyyar fırından çıkan sıcak ekmekler depremzede vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

AFAD destek ödemelerini SMS’le bildiriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara yönelik 680 bin 268 hanede tespit çalışmaları tamamlandı. 10 bin lira destek ödemeleri vatandaşlara yapılırken, ödemelerle ilgili SMS bilgilendirmesi yapılıyor.

Bir varmış bir yokmuş! Deprem çocukları Nasrettin Hoca ile gülmüş

Nasrettin Hoca ve Tavşan karakterleriyle çocukları eğlendiren tiyatrocular, bölgede kurulan çadır kentleri tek tek gezerek tiyatro gösterimi ve müzikli dans gibi çeşitli etkinliklerle, depremzede çocukların travmasını hafifletmeye çalışıyor.

Kentte cuma ve gıyabi cenaze namazı kılındı

 Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından şehir genelinde kurulan çadır kentlerde cuma ve gıyabi cenaze namazları kılınırken, depremzede vatandaş namazın ardından "Bu ülke kesinlikle yıkılmayacaktır, bizim mutluluğumuz gelen yardımlardır” diyerek vefa örneği gösterdi.

Mehmetçiğin dikkati çocukları kurtardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde kurulan çadır kentlerde aileleriyle birlikte yaşayan iki çocuk, yollarını kaybederek mahalle arasına girdi. Mehmetçiğin dikkati sayesinde depremzede iki çocuk kaybolmaktan kurtuldu.

YÖK Başkanı Özvar'dan kritik eğitim açıklaması!

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Piyasalar

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,81 altında 1.104 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.815 lira, Cumhuriyet altını da 7.360 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 5 derece olacak. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!