dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2417.0
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63674.83$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Unutma Oni!

Ersoy Baba yazdı. 

Malatya Time Yazarlarından Ersoy Baba, bu hafta "Unutma Oni!" başlıklı yazıısyla okurlarını selamladı. Ersoy Baba'nın yazısı, okurlarından tam not aldı. 

Malatya'da 4,7'lik deprem korkuttu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Malatya'da 4,7'lik deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem dağı ikiye böldü!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bir dağda derin yarıklar oluştuğu görüldü.

Depremin izleri! Onlarca mezar tahrip oldu

Malatya'da 250 yıllık tarihi Sancaktar Mezarlığı'nda bulunan birçok mezar taşı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gördü.

Farklı il ve ilçelerden belediye başkanları görevlendirildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’ya ziyarette bulundu. Depremin yaralarının sarılması için farklı il ve ilçelerden belediye başkanlarının Malatya’da görevlendirildiğini söyleyen Özhaseki, "Bu günler insani olarak birbirimizle yardımlaşma günüdür, dayanışma günüdür” dedi.

Enkazların geri dönüşümü sağlanacak!

Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye kazandırılacak

Trabzon'dan Doğanşehir'e yardım eli!

Trabzon'un Köprübaşı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesine ahşap konteynerler kuruyor.

Mahalle mahalle dolaşarak hizmet veriyorlar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Malatya'ya gelen UMKE sağlık personelleri mahalle mahalle dolaşarak depremzedelere sağlık hizmeti veriyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Malatya için çalışıyor

 Malatya’da içme suyu tankeriyle depremzedelere temiz içme suyu taşıyan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, görev verilen her noktada ihtiyaçların karşılanması için çalışıyor.

Kentteki 64 bin 883 binada hasar tespit tamam!

Malatya’da toplam 64 bin 883 binada 257 bin 762 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı.16 bin 870 binada bulunan 62 bin 547 bağımsız birimin acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi. 

Savrulan cep telefonu umuda götürdü

Malatya'da, 7.7’lik ilk deprem esnasında yıkılan binanın balkonundan sokağa savrulan cep telefonunu açan bir kişinin haber vermesi üzerine, bir aileden 4 kişi kurtarıldı.

Prof.Dr. Naci Görür bu kez ürpertmedi!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, Deprem Uzmanı ve Jeolog Prof.Dr. Naci Görür, Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrası, aynı fay hattında tekrar yeterli enerji birikinceye kadar büyük bir deprem beklemediğini söyledi.

Türkiye Tek Yürek bağışlarıyla kaç daire yapılabilir?

Kahramanmaraş merkezli depremlerle dikkatler yeniden riskli yapılara çevrildi. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman, İstanbul’da 1999 öncesi tüm yapıların aciliyetle güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Koman, “İstediğim bir kampanyada İstanbul için yapılsın ve şehrimizi depreme hazırlayalım” dedi. Koman, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 115 milyar lira ile 100 metrekarelik 170 bin daire yapılabileceğini söyledi.

Depremzede diyabet çocuklara glikoz ölçüm cihazı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölgedeki tip-1 diyabet hastası çocuklar için bin glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını açıkladı.

10 ilde yeni yerleşim yerleri belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini söyledi.

241 bin öğrenci ücretsiz yatılı burslu eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzede 241 bin öğrencinin ücretsiz yatılı burslu okuyabileceklerini açıkladı.

Afet bölgesinde taşıma ücretlerine sınırlama

İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu nakliye firmalarının taşıma ücretlerini belirlerken, 10'uncu kata kadar azami asansör kiralama bedelini bin lira ile sınırlandırdı.

18 ayrı noktada konteyner kent kurulacak

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Burada konuşan Başkan Gürkan, çadır kentlerin yanı sıra 18 ayrı noktada konteyner kentlerin oluşturulması için çalışmalar başlatılmıştır, dedi.

İddialar yalan ve mesnetsiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Deprem bölgesi riskli değilmiş" başlığıyla yayınlanan haberin yalan, asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı. Öte yandan; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ne Kahramanmaraş’ta ne bir başka deprem ilinde böyle bir salgın hastalık var. Acımasız yalanı dikkate almamalıyız” dedi.

Deprem soruşturması derinleşti! 25 kişi tutuklandı

Malatya’da depremde hasar gören ve yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 50 kişiden 25’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Piyasalar 

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

1.116,87
1.117,06

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?
1.787,00
1.826,39

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!