dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2411.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63336.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Sorulması-Sorgulanması gerekenler var!..
Murat Çetin yazdı. 

Usta Kalem Murat Çetin'in, depremlerle ilgili yazı serisi devam ediyor. Çetin'in, "Sorulması-Sorgulanması gerekenler var!" başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya'da yaşam başlamalı!
Ebuzer Aydın'ın kaleminden...

Malatya Time Yazarlarından Ebuzer Aydın'ın "Malatya'da yaşam başlamalı!" başlıklı yazısı, okurları tarafından merakla takip ediliyor. 

Eğitime verilen ara 27 Mart'a uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Eğitime verilen ara Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart'a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da 27 Mart'a uzatıldı" dedi. Ayrıca Bakan Özer, tedavilerini hastanelerde gören öğrencilerin yanı sıra, sağlık emekçilerinin çocuklarının da hastane sınıflarından yararlanabileceğini duyurdu.

'Kolon kesildi' iddiası yargıya taşındı!

Malatya’da depremlerden etkilenerek yıkılan Hayat Sitesi’nde babası Bayram Kırıcı’yı kaybeden Gülhan Karaaslan, yıkıma, kesilen kolonların neden olduğunu iddia ederek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Gürkan: Doğanşehir'i ayağa kaldıracağız!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğanşehir’in yeniden ayağa kalkması için devletin tüm imkânlarını seferber ettiğinin altını çizen Başkan Gürkan, gerekli çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Provokatif paylaşımlara 24 tutuklama!..

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 775 hesap yöneticisi tespit ederken, 441'i hakkında adli işlem başlattı. Ekiplerce gözaltına alınan 129 şahıstan 24'ü tutuklandı.

Yetiş Apartmanı 13 kişiye mezar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya’da 7 katlı apartmanın yıkılma anı kameralara yansıdı. 13 kişiye mezar olan apartmanda, 87 saat sonra ise bir çocuk sağ olarak kurtarıldı.

Sağlık Bakanı'ndan "salgın" açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Deprem bölgesinde bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmamıştır." açıklamasını yaptı.

Bakan Akar: TSK ilk andan itibaren seferber

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Asker Kışladan geç çıkarıldı” söylemlerine sert tepki gösterdi. Depremin olduğu gün saat 05.00 itibariyle sağlanan koordinasyonla hareket edildiğini ifade eden Bakan Akar, "Milletimizin bağrından çıkan TSK zor günlerde asil milletimizin emrinde, ilk günden itibaren de görevinin başındadır" dedi.

Deprem bölgesinden 55 bine yakın öğrenci nakil oldu

Deprem bölgesinde 54 bin 882 öğrenci diğer illere nakil oldu.

Sigorta eksperleri hasar tespit için deprem bölgesinde

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, geçmişte yaşanan depremlerde de olduğu gibi Kahramanmaraş depreminden zarar gören sigortalıların yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini sağlamak amacıyla sigorta eksperleri olarak deprem bölgesinde saha çalışmalarına başladığını duyurdu.

Deprem sonrası 71 ilde ders zili bugün çaldı. 

Kahramanmaraş depremi nedeniyle ara verilen eğitim öğretim, 71 ilde bugün yeniden başladı.

TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından TOKİ konutlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, 'TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı?' sorusuna yanıt verdi.

THY ücretsiz tahliye uçuşlarını uzattı

Türk Hava Yolları, Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden yapılan tahliye uçuşlarının ücretsiz olarak 1 Mart'a kadar devam edeceğini açıkladı.

İletişim ’iddiaları’ yalanladı!

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından günlük olarak hazırlanan ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret eden 17-18 Şubat 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Malatya’da Şeyma’nın hatırası yaşatılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Nur Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Şeyma’nın hatırasını yaşatmak adına, bir okula adının verilmesi için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e talimat verdi.

Depremde 41 bin 20 vatandaşımız hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Vicdanlı dolandırıcı!..

İnternetten mesajlaşma yoluyla bir araç kiralamak isteyen vatandaş, biriyle irtibata geçti. Araç ve fiyat konusunda anlaşıldıktan sonra, iş adres bilgilerini vermeye geldi. Adresini veren vatandaşın bir depremzede olduğunu anlayan dolandırıcı, “Biz dolandırıcıyız. Depremzede dolandırmam.” diyerek vatandaşı uyardı.

MOTAŞ Otobüs Seferlerine Başlıyor

Deprem sonrası MOTAŞ otobüs seferlerine başlanacağını duyurdu.

İhsan Koca'nın acı günü!..

Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca’nın annesi vefat etti.

Manisa FK, Yeni Malatyaspor'dan Doğukan'ı kadrosuna kattı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Yeni Malatyaspor'un genç kanat oyuncusu Doğukan Emeksiz’i kadrosuna kattı.

Deprem anından yeni dehşet verici görüntüler!..

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentler arasında yer alan Malatya'da, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıyan dehşet verici görüntüler ortaya çıktı.

10 bin kişilik konteyner kentte yaşam başlıyor

Malatya'da depremde evleri yıkılan ve hasar gören aileler için konteynerlerden oluşturulan geçici barınma merkezilerinden ilkine taşınma işlemi başladı. Acil durumlar için daha önceden yapılarak halihazırda bekletilen konteyner kentlere yerleştirmeler devam ederken, kurulumlar da hız kesmeden devam ediyor.

Afet bölgesinde eşyalar nasıl tahliye edilecek?

İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının ortak çalışması sonucu deprem bölgelerinde yıkık, acil yıktırılacak ve ağır hasarlı yapılara, eşya tahliyesi için girilmesi/girilmemesi kurallarını içeren genelge AFAD Başkanlığı tarafından yayımlandı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,27 üzerinde 1.120 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.840 lira, Cumhuriyet altını da 7.450 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!