dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63718.735$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Ebuzer Aydın yazdı: Malatya'nın hafızasını koruyun!..

Malatya Time Yazarlarından Ebuzer Aydın'ın, "Malatya'nın hafızasını koruyun" başlıklı yazısı, merakla takip edildi. 

İkinci bir emre kadar yasak!

Malatya Valiliği, kentte devam eden artçı depremler sebebiyle ağır hasarlı binalardan eşya taşınmasını ikinci bir emre kadar durdurdu.

Malatya’da binlerce bina hak sahiplerine verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Malatya’da 17 bin 990 olmak üzere toplam 70 bin binayı hak sahiplerine vereceğiz, dedi.

O enkazdan FETÖ de çıktı!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kolanların kesildiği iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu iddiaya, kolanları kestiği iddia edilen mobilya mağazasının sahibinin de FETÖ yöneticiliğinden hapiste bulunduğu bilgisi tuz biber oldu.

Diri fay haritasında yenilenmesi gereken bir bölge var!

AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi Doç. Dr. Fikret Koçbulut, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerin ilkinin 11, ikincisinin ise 10 şiddetinde ölçüldüğünü, oluşan fay kırığının ise yaklaşık 300 km olduğunu söyledi. Doç. Dr. Koçbulut, Malatya Doğanşehir ve Yeşilyurt arasındaki fay hattının yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Görür’den Malatya için dikkat çeken uyarı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay merkezli depremler ardından Adana ve Kıbrıs'ın yanı sıra ile Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karkoçan faylarıyla ilgili de dikkat çeken uyarıda bulundu.

Kredi ödemeleri başvurusuz ve faizsiz 6 ay ertelendi

Halkbank, deprem bölgelerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi ödemelerini 6 ay süreyle faizsiz olarak erteledi.

Depremin "soğuk" yüzü!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından akşam itibarıyla soğuk havanın etkili olduğu Malatya’da hasarlı bir binada oluşan dev buz sarkıtlar şaşırttı.

Yıkımın boyutunu gösteren acı görüntüler...

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 16'ncı gününde enkaz çalışmalarının sürdüğü Malatya’da ortaya çıkan yıkım, havadan görüntülendi.

100 bine yakın depremzede öğrenci 71 ile nakledildi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Şubat tarihi itibarıyla deprem bölgesindeki illerden 99 bin 853 öğrencinin 71 ile nakil işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

81 karavan depremzedelere sıcak yuva oldu

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından hayırsever iş adamı tarafından Malatya’ya gönderilen 81 karavan, afetzede vatandaşlara sıcak yuva oldu.

Harabe mahallede 11 kişi öldü!

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin vurduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde 11 kişi hayatını kaybederken, bölge ise harabeye döndü.

Hanifi öğretmen ve annesinin 384 saatlik mücadelesi!..

11'inci kattaki evlerinden çıkamayan anne ve oğlu 384 saat sonra kurtarıldı. 2 büyük depreme aynı evde yakalandılar, 70 yaşındaki emekli resim öğretmeni Hanifi Akgün, bakıma muhtaç annesini yalnız bırakmadı.

O günler mazide kaldı!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ligden çekilme kararı alan Yeni Malatyaspor'da, bugün de 10 futbolcu gitti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,27 altında 1.114 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.830 lira, Cumhuriyet altını da 7.410 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!