dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Depreme, bir de bu açıdan bakalım!
Murat Çetin yazdı.

Usta Gazeteci Murat Çetin'in depremlerle ilgili yazı serisi devam ediyor. Çetin'in, "Depreme, bir de bu açıdan bakalım!" başlıklı yazısı, okurları tarafından merakla takip ediiyor. 

Deprem kader mi?
Mustafa Akdemir yazdı.

Malatya Time Yazarlarından Mustafa Akdemir'in "Deprem kader mi?" yazısı, okurlarından tam not aldı.  

44 bin 770 mi?.. 150 bin mi?...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, Malatya'da 44 bin 770 konut yapılacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasından sonra, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 150 binin üzerinde konut gerektiğini belirtti. Vatandaş da soruyor, "Hangi rakam gerçeği yansıtıyor?"

200 binden, 3 milyon 600 bine çıktı

Bilindik bir satış sitesindeki ilana göre, Battalgazi'deki TOKİ konutlarında 3 milyon 600 bin lira fiyatı bulunan evin, önceki fiyatı 200 bin liraydı.

Özer: Şeyma'nın adı yaşayacak!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar Sitesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer’in ismi, kentte kurulan ilk konteynerde bulunan eğitim merkezine verildi. Sınıfları tek tek dolaşarak buradaki çocuklarla yakından ilgilenen Milli Eğitim Bakanı Özer, öğrencilerle birlikte etkinliklere de katıldı.

İnşasına başlanacak hane sayısı 270 bini bulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgesindeki 11 ilimizde konut ve köy evi olarak mart ayında inşasına başlayacağımız hane sayısı 270 bini bulacaktır" dedi.

Gözü dönen zanlı "afet" dinlemedi!

Malatya’da deprem acılarını hiçe sayan zanlılar pusu kurup husumetlisine kurşun yağdırdı. Olay, akşam saatlerinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Battalgazi ilçesi Büyük Hüseyinbey Mahallesi’nde meydana geldi.

Balıkesir’in iş gücü Malatya’da yaraları sarıyor

 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da aşevi tırında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

OHAL illerinde işten çıkarma yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararnameyle depremden etkilendiği için OHAL ilan edilen illerde işçi çıkarmayı yasakladı.

Maliye Bakanlığı’ndan yeni kararlar

Maliye Bakanlığı, deprem bölgesindeki illerdeki şirket ve bireylerle ilgili aldığı kararları açıkladı.

213 çocuğun kimliği halen tespit edilemedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, enkaz altından çıkarılan bin 858 refakatçisi olmayan çocuktan 93'ünün kuruluş bakımına alındığına dikkati çekilirken, kimliği tespit edilemeyen 213 çocuğun olduğu kaydedildi.

Kentteki milyonluk yeni daireler bu halde...

Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.

Depremzede çocuklara moral verdiler!

Depremin büyük hasara yol açtığı Malatya’da depremzede çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Refakatsiz çocuklar için ’sorgu ekranı’ hizmette

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında ailesi bulunamayan refakatsiz çocuklara ilişkin yeni bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini belirterek, bakanlığın internet sitesinde açtıkları sorgu ekranından rekafatsiz çocuklara yönelik bilgilere hızlı şekilde ulaşılabileceğini söyledi.

1'İ başvurdu, diğeri sırada!..

Deprem felaketinin ardından profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 9 takım ligden çekilmişti. Bu çekilme kararlarına iki takım daha ekleniyor. OHAL kapsamına sonradan alınan Elazığ'da TFF 3. Lig'de mücadele eden 23 Elazığ FK, TFF’ye ligden çekilme talebinde bulundu. Bir başka TFF 3. Lig takımı ES Elazığspor da çekilme başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 22 Şubat 2023 Çarşamba günü 1.836 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.113 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.495 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 10 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!