dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2409.8
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63444.45$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Hazin bir, ev sahibi ve gözünü para hırsı bürümüş müteahhit hikayesi!..
Atilla Kantarcı yazdı. 

Malatya Time Yazarlarından Atilla Kantarcı, Hazin bir, ev sahibi ve gözünü para hırsı bürümüş müteahhit hikayesi!.. başlıklı yazısını, okurlarının beğenisine sundu. Kantarcı'nın yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Bölgeye, TİM’den dev yardım

Türkiye İhracatçılar Birliği, deprem bölgesinde 5 bin kişiyi barındıracak konteyner ve prefabriklerden oluşan projeye başlayacak. Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da inşa edilecek 21-30 metrekarelik konteyner ve prefabrik konutların yaşam üniteleri de TİM tarafından karşılanacak. Normalleşme adımları ne kadar hızlı atılabilirse sosyal travmaların da o kadar çabuk hafifletilebileceğine dikkat çeken TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Geçici barınma sorununa çözüm sağlanması, bölgedeki normalleşme için de hayati önem taşıyor" dedi.

Malatya’da 599 konut için imza atılıyor!

Adıyaman’da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "Bugün Gaziantep ilçelerinde 400, Hatay’da bin 317 konut, Malatya’da 599 konut olmak üzere toplam 2 bin 316 konut ve 36 dükkanın sözleşmelerini imzalıyoruz" dedi.

Sançar: Malatya fayı hala aktif!

200 km'lik deprem hattını gezen Munzur Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taylan Sançar, “Malatya fayı hala aktif, Yedisu fayı Erzincan ve Tunceli'yi etkileyecek” dedi.

Elazığ Malatya karayolu kana bulandı!

Elazığ’da, iki aracın kafa kafaya çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza, Elazığ Malatya karayolu, Hankendi köyü civarında meydana geldi.

Sahibinden satılık “Deprem hasarlı” araç

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ev ve işyerlerini kaybeden vatandaşlar, nakit sıkıntılarını gidermek için, depremde hasar gören araçlarını satılığa çıkarmaya başladı.

Bakan Ersoy, konteyner kent kurulumunu inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da konteyner kent kurulumu yapan Tuşba Belediyesi ekiplerini ziyaret ederek çalışmalarını inceledi.

Malatya’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Darende ilçesinde, saat 13.58'de 3,9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Yeşilyurt'ta 300 konteynerlik kent kuruluyor!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte, Yeşilyurt’a kuracakları konteyner kent alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Malatya Barosu’ndan fırsatçılara karşı uyarı

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez, deprem bölgelerinde felaketi fırsata çevirmeye çalışan şahıslara karşı uyardı.

EGM: Provokatif paylaşımlara 25 tutuklama

Emniyet'in Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca yapılan sanal devriyede sosyal medya platformlarda depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 134 şahıstan 25'i tutuklandı.

Deprem sadece binaları yıkmadı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, sadece binaların yıkılmasına neden olmadı, aynı zamanda birçok kütle hareketine, kaya düşmesine ve çamur akıntısına neden oldu. Yollar, araziler ve dağlar yerinden oynadı.

Güvenli diye gittikleri ilçe mezar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin vurduğu Malatya’da, 7.7’lik depreme kent merkezinde yakalan dört kişi, güvenli diye gittikleri Akçadağ ilçesinde, ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Niğde'den çalışmak için gelmişti...

Niğde’den çalışmak için geldiği Malatya’da Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde kaldığı binanın enkazında kalan Muhammet Mustafa Kotuk hayatını kaybederken, iş arkadaşı şirket aracında hayatını kaybeden Kotuk’un sürücü belgesini görünce duygusal anlar yaşadı.

Malatya’dan 4 bin 17 kişi Trabzon'a yerleşti

Türkiye'yi sarsan ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendiren Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Malatya’dan 4 bin 17 kişi olmak üzere toplamda 14 bin 44 afetzede Trabzon’a yerleştirildi.

Depremzede öğrencilerin adaptasyonunda bunlara dikkat

Beylikdüzü Belediyesi uzman psikologlarından Aslı Karanis Kara, deprem bölgesinden nakillerini diğer il ve ilçelere aldıran öğrencilerin yaşayacakları adaptasyon sürecine dikkat çekti

MEB’ten depremzede öğrencilere eğitim seti

Millî Eğitim Bakanlığı, depremzede öğrencilerin ders kitabı ve yardımcı kaynakların yanı sıra tüm kırtasiye ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan eğitim setlerini öğrencilere ulaştırmaya başladı.

Denizli ekibi, Malatya OSB'yi inceleyecek!

Denizli OSB iş birliğiyle 5 kişiden oluşan uzman ekip, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman OSB’lerde bilimsel incelemeler yaparak sanayi yapılarındaki hasarları, yapılardaki proje ve uygulama hatalarını, zemin durumlarını inceleyerek rapor hazırlayacak.

TVF’den 8 kulübün ligden çekilmesine onay

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), depremden etkilenen şehirlerde bulunan 8 kulübün ligden çekilme talebini onayladı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 1.108 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.790 lira, Cumhuriyet altını da 7.404 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı dün yüzde 0,55 değer kaybederek günü 1.825 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.826 dolardan işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 7 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!