dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2415.6
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63720.68$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Ebuzer Aydın yazdı: İlahi ikaz deprem!..

Malatya Time Yazarlarından Ebuzer Aydın, İlahi ikaz deprem!.. başlıklı yazısını kaleme aldı. Aydın'ın yazısı, okurlarından tam not aldı. 

Sümeyye Alagöz yazdı: Milletimizin başı sağ olsun!

Malatya Time Yazarı Sümeyye Alagöz'ün, Milletimizin başı sağ olsun! başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

“Malatya'da ölüm oranı neden az?” Sorusunu Bakan Kurum cevapladı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afet bölgesinde yıkılan binaların yapım durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum’un burada yaptığı açıklamasında, “Malatya'da neden ölüm oranı az?” sorusu yanıt buldu. Kurum: “iki deprem yaşadık, ilk depremde Malatyalı kardeşlerimiz evlerini terk ettiler. İkinci depreme birçok vatandaşımız dışarıda yakalandılar. Yıkımın fazla olması, vefatlarımızın, az olmasının sebebi de budur. Ancak Malatya’mızda da ciddi bir yıkım söz konusudur” dedi.

Soylu: Öncelik yakınını kaybedenler, şehit aileleri ve yakınlarında!..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'daki son durum hakkında bilgi vermek için kameraların karşısına geçti. Bakan Soylu, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri noktasında uyarırken, geçici konteyner kentlerde barınacak depremzedeler için öncelikli sıralarının olduğunu söyledi. Buna göre öncelik; yakınını kaybedenler, şehit aileleri ve yakınlarında olacak.

Müteahhit yerine Başkan yardımcısı tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da yıkılan Kırçuval Otel'in sahibi ve Battalgazi İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı olan Zafer Kırçuval, tutuklandı. Müteahhit yerine neden başkan yardımcısının tutuklandığı Malatyallar tarafından merak konusu oldu. Öte yandan Kırçuval'ın, yıkılan oteli 2012 yılında aldığı öğrenildi.

İmar barışının bilançosu Malatya'da ağır oldu!

Türkiye, 6 Şubat sabahına felaketle uyandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili enkaz yığınına çevirdi. Depremlerin ardından ihmaller zinciri araştırılınca ortaya korkunç gerçekler de çıkıyor. Son olarak Mimarlar Odası'nın açıkladığı deprem raporuna göre; imar affı kapsamına alınan illerde, depremlerin etkisinin daha yoğun yaşandığı görülüyor. Bu iller arasında Malatya da var.

Deprem Dünya Mirasını da vurdu!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya'da, Arslantepe Höyüğü'nde de kısmen hasar oluştu. Alınan bilgiye göre, geçici çatı kısmen çöktü, ancak arkeolojik dokuda zarar meydana gelmedi.

Sülük, Ankara milletvekilleri ile birlikte sahada!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesinde saha çalışmaları aralıksız sürüyor. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Ankara Milletvekilleri Asuman Erdoğan, Nevzat Ceylan ve Ak parti ilçe başkanı Bülent Karayılan ile birlikte bölgede incelemelerde bulunarak, vatandaşların taleplerini yerine getirdi.

Malatya'da bir mezra depremden sonra haritadan silindi!

Türkiye, günler önce, merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremlerle sarsılırken, ortaya çıkan yeni görüntüler, durumun boyutunu gözler önüne seriyor. Alınan bilgiye göre, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, 15 haneden oluşan bir mezra, heyelanla birlikte adeta haritadan silindi.

1893'te Malatya’da olan depremler...

Blog Yazarı Osman Kul'un, sosyal medyada paylaştığı, 1893'te Malatya’da olan depremlerle alakalı arşivlerde olan İstanbul ve Ermeni gazetelerinden derlenmiş bir yazı, ilgi gördü. Yazıdaki resmi bir rapora göre, 1893 Malatya depreminde 885 kişi öldü. 

Görür: O bölgeler hariç büyük depremler beklemiyorum!

Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili yaptığı açıklamalarıyla dikkat çekmeye ve uyarmaya devam ediyor. Görür, Malatya fayı, Ovacık fayı, Nazımiye fayı hariç, artık Doğu Anadolu fayında büyük depremler beklemediğini söyledi.

Belediye Başkanı Tarım Arazilerini İmara Açınca Büyük Tepki Topladı!

Malatya’nın Kale İlçesinde 2 bin dönümlük tarımsal arazi, belediye başkanı tarafından imara açılınca büyük tepki topladı. Soğukpınar Muhtarı Mustafa Gökhan, Ak Parti'ye yüzde 95 oy verdiklerini ve karşılığında ise, 'bunlar bizim elimizi ayağımızı kestiler' yorumunda bulundu. Öte yandan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da bölgenin imara açılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ağbaba, depremden etkilenen Çiko'yu sahiplendi!

 Kahramanmaraş merkezli depremler, binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketi, sadece insanları değil hayvanları da etkiledi. Kimi hayvanlar enkaz altında kaldı, kimileri ise sahipsiz kaldı. Bu süreçte kimsesiz kalan bir köpeği sahiplenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Ağbaba'nın, Çiko ile kurduğu samimiyet dikkat çekti.

Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Doğanşehir'de

Büyük yıkıma neden olan depremler sonrası bölgeyi gezen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın son adresi Malatya'nın Doğanşehir İlçesi oldu.

Malatya'da konteyner evler ne kadar?

Üç binden fazla binanın yıkıldığı büyük bir yıkımın yaşandığı Malatya’da vatandaşlar, konteyner evlere rağbet ediyor. Konteyner evlere ilgi artarken bir yandan da bunların fiyatı merak ediliyor.

Gelecek Partisi'nden depremzedelere sıcak yemek!

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından depremzedelere sıcak yemek hizmeti veriliyor.

Mazeret tayini 3’e çıkarıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılda 2 kez yapılan mazeret tayininin, bu yıl deprem nedeniyle, 3'e çıkarıldığını duyurdu.

Malatya'ya kaç tane ’Köy Evi’ yapılacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplamda 73 bin 972 adet inşa edilecek köy evlerinin 17 bin 990'ının Malatya'ya yapılacağını söyledi.

Malatya'da depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen, Malatya'da da ağır hasara neden olan depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

48 canını kaybeden Mutlu Köyü geride 'mutsuz' insanları bıraktı!

Adıyaman'da bulunan Mutlu Köyü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kayan iki dağın altında kaldı. Depremde hayatını kaybeden 48 kişi Malatya'da defnedildi. 300 haneli Mutlu Köyü'nde şu sıralar mutsuzluk hakim.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne sınırlı yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,18 artışla 1.107 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.820 lira, Cumhuriyet altını da 7.360 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı dün günü 1.824 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda da 1.823 dolardan işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!