dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2412.7
  • BIST
    10264.28
  • BTC
    63665.05$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Ersoy Baba yazdı: “Vay başımıza düşenler!”

Her pazar günü okurlarıyla buluşan Ersoy Baba'nın, bu hafta kaleme aldığı  “Vay başımıza düşenler!” başlıklı yazı, ilgiyle takip ediliyor. 

Selma Cansız yazdı: Derin ve ince bir öğreti "Ağaçtan yaş almak"

Malatya Time Yazarı Selma Cansız, okurları için; Derin ve ince bir öğreti "Ağaçtan yaş almak" başlıklı yazısını kaleme aldı. 

Görür: İnşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarı yaptı.  Prof. Dr. Naci Görür, artçıların sürdüğü deprem bölgeleri için "beton dökme" uyarısı yaptı.

Depremler sonrasında Malatya şark oldu!

Emniyet, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Buna göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda; halen 1. Bölge Batı statüsünde bulunan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya il ve ilçeleri, 2. Bölge Doğu statüsüne alınırken, illerde görevli personelin burada çalıştıkları sürede şark görevi hizmetinden sayılması kararı alındı. Bundan önce Malatya ili, Batı kentleri arasında sayılıyordu.

"Cenaze defin olayları HABERTÜRK TV tarafından istismar edildi"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, HABERTÜRK TV'de, Mehmet Akif Ersoy'un sorduğu soruya verdiği cevap, sosyal medyada gündem oldu. Gürkan, maksadını aşan spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Ağbaba: TMO kayısıyı bedeli üzerinden almalıdır!

Yıkıcı depremlerin ardından, üretici köylünün, emeği de enkaz altında kaldı. Türkiye'nin dört bir yanına gönderilen, dünya sofralarını süsleyen, damak tadımız, Malatya’nın Sarı Altın’ı, üreticinin göz bebeği Malatya Kayısısı da enkaz altında kaldı. Darende’nin Yeşiltaş Köyü’nden çağrıda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TMO, kayısıyı bedeli üzerinden almalıdır, dedi. 

Malatya'ya koordinatör vali atandı!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 6 Şubat depreminden en fazla etkilenen illerden biri olan Malatya'ya, Koordinatör Vali olarak atandı.

Depremde harabe olan Doğanşehir'e "Sancaktepe" sahip çıktı!

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremleri sonrası büyük bir birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamı oluştu. Depremde adeta harabeye dönen Malatya'nın Doğanşehir İlçesine, ilk günden itibaren Sancaktepe Belediyesi ekibi sahip çıktı. Belediye tarafından ilçeye 336 tane konteyner ev yapılacak. Üstelik ilk 35 aile evlere yerleştirilmiş durumda...

Depremin korkunç yüzü: Dev kayalar yola düştü...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya’da oluşan heyelanda, yollar ikiye ayrılırken, dev kayalar yola düştü.

Depremzededen fahiş fiyat isteyen ev sahibine okkalı tokat!

Malatya'da bulunan bir TOKİ konutu, depremzedelere, fahiş fiyatla kiraya verilmek istendi. "Yok böyle fırsatçılık" dedirten olay, ekipleri harekete geçirdi. Gözü dönmüş ev sahibinin, kira için 9 bin TL istediği evi mühürlenirken, 2 yıl kiraya vermesi de yasaklandı.

Bakan Soylu, Geçici Konaklama Merkezi'ni inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Doğanşehir Geçici Konaklama Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu; çalışmaların, durmadan, yorulmadan devam ettiğini söyledi.

Erbaş, Malatya'daki son durumu takip etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya'ya gelerek burada bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Malatya il geneli için kurulan Deprem Lojistik Merkezini gezdi.

Akçadağ’daki büyük yıkım, ikinci depremde oldu

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, ilk depremde ilçedeki hasarın az olduğunu, ikinci depremde ise büyük bir yıkım yaşandığını belirtti.

Uzmanından çarpıcı uyarı: Çok da beklemeyecek

Önceki gün Malatya ve Sivas’ta yaşanan depremlerin bağımsız depremler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Değişik bölgelerden haberler alacağız. Bu işin doğasında var. Batı Anadolu'da bu tehlikeleri yaşayacağız Muğla'da, İzmir'de Doğu Anadolu'da yaşayacağız. İstanbul Marmara depreminde yaşayacağız. Marmara'da 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak çok da beklemeyecek.” dedi.

Kantarcı: Yıkıma sebebiyet veren tüm unsurlar ele alınmalı!

Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, depremden etkilenen şehirler yeniden inşa edilirken, önerilerde bulundu. Kantarcı: "Yıkım yaşanan kentler her alanda dikkatle irdelenmeli, yıkıma sebebiyet veren tüm unsurlar ele alınmalı, sadece kent değil bölge olarak çalışılmalıdır" dedi.

Malatya ve Balıkesir'de deprem!

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Balıkesir Havran'da 3,5, Malatya Doğanşehir'de 3,7 büyüklüğünde bir saat arayla ayrı deprem meydana geldi.

Depremin 21'inci günü: Malatya'da enkaz kaldırılıyor!

Malatya'da depremin 21'inci gününde, yapılan enkaz çalışmaları havadan görüntülendi. Enkazlardan kaldırılan molozlar, şehir merkezinin dışına taşınıyor.

Bu güne kadar, kaç depremzede öğrencinin nakli yapıldı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden 166 bin 238 öğrencinin, diğer illerdeki okullara nakillerinin yapıldığını açıkladı.

Malatya’ya, Manisa’dan temiz su geliyor!

Manisa MASKİ Genel Müdürlüğü, görev yeri olan Malatya’da, vatandaşlara temiz su ulaştırmak için içme suyu tankerleriyle desteğini sürdürüyor.

Piyasalar 

Gram altın alış: 1.098,88.
Yarım altın alış: 3.646,00.
Tam altın alış: 7.269,00.
Cumhuriyet altını alış: 7.468,00.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 13 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!