dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2410.6
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63366.15$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Murat Çetin yazdı: Ölüsüne saygısı olmayandan, dirisine hayır gelmez!

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, "Ölüsüne saygısı olmayandan, dirisine hayır gelmez!" başlıklı yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya 5.6 ile sallandı! Ağır hasarlı bazı binalar çöktü!

Malatya merkezli 5.6 büyüklüğündeki depremde bazı hasarlı binaların çöktüğü belirtildi.

Durum vahim! Çevre illerden ekipler Malatya’ya akın ediyor…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, yaşanan artçı deprem sonrasında,1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69'a yakın kişinin ise hastanelere sevk edildiğini söyledi. AFAD Başkanı Sezer tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında bölgede hazır bulanan 400 arama kurtarma ekibinin yanı sıra çevre illerden 250 ekibin daha bölgeye yönlendirildiğini söyledi.

Deprem sonrası korkunç rakamı Bakan Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya Yeşilyurt’ta yaşanan depreme ilişkin, "Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı" dedi.

Kıyamet anını kameralar kaydetti!

Malatya’da saat 12.04’te meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde binaların yıkılma anı kameralara yansıdı.

Deprem uzmanı Malatya için karamsar!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya’da meydana gelen 5,6’lık deprem sonrası uyarılarda bulundu. Bu depremin artçı olduğunu söyleyen Ercan; artçıların devam edeceğini, bazılarının ise yıkıcı olabileceğini belirterek, "Evlere kesinlikle girilmemelidir" uyarısında bulundu.

Malatya depremi, Kahramanmaraş'ı da yıktı!

Malatya'daki 5.6'lık depremde Kahramanmaraş'ta bir fabrikanın kısmen çökmesi sonucu, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Enkaz başında umutlu bekleyiş!

Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, 3 kişinin bulunduğu 7 katlı bir binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ayrıca ağır hasarlı binadan eşya çıkartırken depreme yakalanarak enkazda kalan baba ve kızı, ekipler tarafından bulundukları yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Bu arada ekiplerin enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışması havadan görüntülendi.

Deprem ile çıkan “Allah” sesi

Malatya’da 5.6’lık deprem anında, Musa Kazım Camiinde kimse olmamasına rağmen, depremin 3. Saniyesinde “Allah” sesi geliyor!

Koskoca mazinin yıkılışı! 

Malatya'da ilk bilgilere göre 22 ağır hasarlı binanın yıkımına neden olan 5.6'lık deprem anları, vatandaş kameralarına yansıdı. Malatya'nın meşhur mekanlarından, birçok insanın anısı olan  Serhent Simit Sarayı'nın çöküş anı anbean görüntülendi. Koskoca mazinin yıkılışı, çaresiz gözlerle izlendi. 

Beylerderesi Köprüsü ulaşıma kapatıldı!

 Beylerderesi Köprüsü, yaşanan son deprem nedeniyle, güvenlik açısından ulaşıma kapatıldı.

Nurcuların kullandığı öğrenci yurdu da yıkıldı!..

Öğle saatlerinde Yeşilyurt merkezli olarak meydana gelen 5,6’lık deprem sonrası, bazı binaların yıkıldığı ve enkaz altında kalan vatandaşların olduğu bilgisi geldi. İlçedeki yıkılan binalardan yükselen toz bulutu, amatör kameraya yansıdı.

Kent merkezinde çöken İstanbul AVM'nin toz bulutu kamerada!

İstanbul AVM de son depremle birlikte çöktü. Çöküş anındaki toz bulutu kameralara yansıdı.

Deprem, Malatya'yı toz bulutuna çevirdi!

Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, şehri adeta toz bulutuna çevirdi.

Enkaz altındaki onlarca kişiye sağ ulaşıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini açıkladı. 

Başakşehirlilerden depremzedelere kişisel bakım hizmeti

Başakşehir Belediyesi öncülüğünde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine gelen on berber, depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tıraşlarını yaptı.

Bu da havuz manzaralı AFAD çadırı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı kentlerde, çadır sorunu devam ederken, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, havuzlu bir villanın bahçesine iki tane AFAD çadırı kuruldu. Depremlerde hasar almayan villanın yanındaki çadırlar, sosyal medyada tepki çekti. 

Deprem fırsatçılarına ’ağır cezalar’ gelecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özellikle deprem felaketinin ortaya çıkardığı sonuçların önemli ölçüde gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyulduğunu ifade etti. Bozdağ, konuyla ilgili çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

GSS prim borcu olanlar için kritik tarih! Borç da faiz de silinecek…

Borcu olan milyonlarca kişi en büyük yapılandırma paketinin de yasalaşmasını bekleniyor. TBMM gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar yapılandırılırken Genel Sağlık Sigortası borçları da silinecek. Tarih ise Haziran 2023 olarak belirlendi.

Depremde engelli olmak: Tekerlekli sandalyelerine kavuştular

Avcılar Engelliler Derneği depremzedelere yardım faaliyetlerine devam ediyor. Avcılar Engelliler Derneği Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’tan gelerek Esenyurt’a yerleşen 3 depremzede ailenin tekerlekli sandalye taleplerini yerine getirerek gönüllerde taht kurdu.

Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu...

Deprem sırasında olumsuz duygularını bastıran bireylerde özellikle depremden bir ay sonra madde ya da alkol kullanma isteği artışının görülebileceğine işaret eden Doç. Dr. Onur Noyan, bu dönemlerde alkol ya da madde kullanan bireyler mutlaka kendilerini takip eden doktorlarıyla iyi hissetseler de uzman kontrolünün devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 27 Şubat 2023 Pazartesi günü 1.809 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.098 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 7.396 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 14 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!