dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2411.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63336.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat Çetin yazdı: Enkaz altındaki Malatya’yı “duyan” var mı?

Usta Gazeteci Murat Çetin'in "Enkaz altındaki Malatya’yı “duyan” var mı?" başlıklı yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Ebuzer Aydın yazdı: Bitmeyen gün 28 Şubat!..

Malatya Time Yazarı Ebuzer Aydın'ın kaleme aldığı "Bitmeyen gün 28 Şubat!.." yazısı, merakla takip ediliyor. 

Necati Güngör yazdı: Eskiden Malatya'da hastalıklar nasıl tedavi edilirdi?

Malatya Time Yazarı Necati Güngör, bugün okurları için "Eskiden Malatya'da hastalıklar nasıl tedavi edilirdi?" başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Hanımınçiftliği halkı perişan! Allah'tan korkun

Merkez üssü Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, Hanımınçiftliği Muhtarı Yusuf Dönmez, sesini duyurmak için bir video paylaştı. Hanımınçiftliği'nde yaşayanlar perişan diyen Muhtar Dönmez, çadır talebinin karşılanmadığını söyleyerek, yetkililere seslendi. Dönmez: "Allahtan korkun. Yapmayın. Sabaha kadar da buradayız. Gerekirse bu vatandaş için kendimi de vururum" dedi.

Biz 100 tane ceset çıkardık, Sen neredeydin? Başkanmış...

Malatya'daki kurtarma çalışması sırasında bir AFAD yetkilisi, kadın AFAD görevlisini enkaz başında uzaklaştırmak isteyince, bölgede tansiyon yükseldi. AFAD görevlisi: "Burada ancak boy gösterirler, başka bildikleri bir şey yok. Biz orada yüz tane ceset çıkardık. Askerler vardı. Sen o zaman neredeydin? Başkanmış" dedi.

Suyuna hasret kaldığımız Horata’da çamur akıyor!

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı büyük depremlerden günler sonra, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, 27 Şubat günü saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem kaynak sularını da bulandırdı. Konak (Banazı) Mahallesi’nde bulunan Horata suyunun çıktığı kaynakta, suyun bulanık aktığı görüldü.

Bu da nakliyecilerin kavgası!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan, önceki gün de 5,6 büyüklüğündeki artçı depremin vurduğu Malatya'da, bir yandan enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer yandan da kentteki düzensizlik kameralara yansıdı. Bir alana toplanan nakliyecilerin kavgası, haber merkezimize ihbar edilirken, vatandaşlar bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getiriyor.

Malatya için alarm verildi!

Malatya'da en işlek caddelerde bulunan trafik uyarı tabelalarına, "Hasarlı binalara girmeyin” ve “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın” yazıları yazıldı.

Naci Görür'den Malatya için yeni yorum: Yeni bir fay olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin, Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde olduğunu açıkladı. Görür, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir, dedi.

Malatya'da hasar tespit çalışmaları yeniden mi yapılacak?

Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, e-devlet Hasar Tespit Sorgulama ekranında Malatya ili çıkarıldı. Ağır hasarlı birçok binanın yıkıldığı, çok sayıda yaralının olduğu son depremden sonra, hasar tespit çalışmalarının daha sonra yeniden yapılacağı belirtiliyor.

Neyin profesörü?.. Jeofizik mi? Dedikodu mu?

Depremin nasıl olduğuyla ilgili, binaların nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi beklediğimiz Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından, beklentileri değil dedikoduları paylaşıyor.

Çeçen Apartmanı'ndan alınan ısı petek ısısı çıkınca çalışma sonlandırıldı

Malatya’da yıkılan Çeçen Apartmanı'nın altında kalan olmadığı belirlendi. Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde depremde yıkılan 7 katlı Çeçen Apartmanı'nın altından gelen ısının petek ısısı olduğu belirlendi. Binada çalışmalar sonlandırıldı.

Anne babanın "umut" nöbeti acıyla sonlandı!

Malatya’da dün 12.04’te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından enkazda arama kurtarma çalışmaları da başladı. Her enkaz başında umutlu bekleyiş vardı. Zafer Mahallesi, İhram Sokak'taki Buhara Apartmanı enkazı altında kaldığı değerlendirilen Bedihi Kış’ın kurtarılmasını umutla bekleyen anne babasına acı haber verildi. Kuran kursu hocası olduğu öğrenilen Bedihi Kış'ın cansız bedine ulaşıldı.

Türkiye’deki deprem hasarının maliyeti ne kadar?

Dünya Bankası, depremin ülke ekonomisine etkilerine ilişkin çalışma yaptı. Dünya Bankası afet değerlendirme raporuna göre, Türkiye’deki deprem 34.2 milyar dolarlık fiziksel hasara yol açtı.

Fanatik Ak Partili seçmenden, CHP'li vekile övgü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası köy ziyaretlerinde bulundu. Ağbaba'nın ziyaret ettiği bir köyde, Fanatik bir Ak Partili seçmenle arasında geçen diyalog, sosyal medyada gündem oldu.

Kıyamet anının korkunç bilançosunu AFAD açıkladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremin bilançosunu açıkladı. Buna göre, depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 12’si ağır olmak üzere 140 kişi de yaralandı.

Yıkılan binalardaki ihmal nasıl tespit edilebilir?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 6.4 ve 5.8, Malatya’da 5.6 büyüklüğünde üç deprem daha meydana geldi. On binlerce vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Bu noktada insanların aklına "Çöken binalarda ihmal var mı?" sorusu geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan, Avukat Cem Duman, depremlerde yıkılan ve büyük hasar gören binalardaki ölüm veya yaralanma durumunda cezai sorumluluğun farklılaşabileceğini söyledi.

Enkazdan çıkarılan baba ile kızı konuştu: Eşya için kesinlikle evlere girmeyen

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde önceki gün saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde kentteki hasarlı bazı binalar yıkıldı. Yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş, ekiplerin çalışması sonrası kurtarıldı. Baba ve kızın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi. Sağlık durumları iyi olan baba ve kızı bugün yaşananları anlatırken, hasarlı evlere kesinlikle girilmemesi çağrısında bulundu.

Depremzedelerin geçici yeni yaşam alanları incelendi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kurulan konteyner kenti ziyaret etti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından yüzde 0,36 azalışla 1.098 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.800 lira, Cumhuriyet altını da 7.320 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 16 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!