dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2308.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70732.1$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Algı
Atilla Kantarcı yazdı. 

Malatya Time yazarlarından Atilla Kantarcı'nın, "Algı" başlıklı yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor.  

Yağma suçu nedir?
Av. Osman Talha Yıldız yazdı.

Av. Osman Talha Yıldız, bu hafta "Yağma suçu nedir?" başlıklı yazısını, kaleme aldı. 

Malatya’ya 62 bin konut ve 16 bin 714 köy evi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde kurulan Geçici Barınma Alanı'na gelerek incelemeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’ya 62 bin konut ve 16 bin 714 köy evi inşa edileceğini söyledi.

Deprem sonrası hayrete düşüren görüntü!

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan bir binanın birinci katı yere gömüldü. Görenleri hayrete düşüren binanın devrilmesinden korkuluyor.

Enkazdaki 12 kişiyi tespit etti

DAK Tabur Komutanlığı'nın eğitimli köpeği Malatya'daki arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altındaki 12 vatandaşı tespit ederek, kurtarılmalarına sebep oldu.

Muhtarın çadır isyanına Vali Şahin son noktayı koydu!

Önceki gün, sosyal medyada, yayımladığı videosu ile gündem olan Hanımınçiftliği Muhtarı Yusuf Dönmez, Malatya Time’a konuştu. Altay Kışlası önünde yapılan açıklama sonrası kavga çıktığını belirten Muhtar Dönmez, konuya Malatya Valisi Hulusi Şahin’in son noktayı koyduğunu belirtti. Böylece Vali Şahin’in kararıyla, çadır yetkisi muhtarlardan alındı. Bundan sonra vatandaşlar bireysel olarak çadır talebinde bulunacaklar.  

25 ayrı noktada konteyner kentler kuruluyor

Deprem felaketinin ardından, Malatya'da, konteyner kentler kurulumu noktasında çalışmalar yapılıyor. Malatya Merkez ile Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde 25 ayrı noktada yaklaşık 7 bin 500 konteynerin kurulumu sürüyor.

Gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan serbest!

Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medya paylaşımları sebebiyle, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan serbest bırakıldı.

Malatya'nın enkazında hüzün ve sevgi var

Sosyal medya hesaplarından Malatya'nın enkaza dönmüş halini gören veya gösteren Malatyalıların hüznü ve Malatya sevgisi, mesajlarına yansıyor.

Çevik kuvvete dişli rakip!

Malatya'da çadır kentte asker ve polisler arasındaki halat çekme yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Maksadın eğlence olduğu yarışmada, komandolar, çevik kuvvet polislerinden daha dişli çıktı. Yaşanan o anlar depremzedelere moral verdi.

Bu nasıl vicdan, bu nasıl insanlık müteahhit bey?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, bir yandan birlik ve beraberlik ön plana çıkarken, diğer yandan da vicdansızlar, insanlıktan nasibini almamış kişiler kendini belli etti. Bunun son örneği Malatya'da görüldü. Ağır hasarlı bir binanın kolon ve kiriş arasında bulunan kısımda beton içerisinde tahtaların olduğu görüldü. Bina sakini, ilgili ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını istiyor.

Malatya’nın su şebeke hattı yeninden ayağa kaldırılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, depremden büyük yara alan Malatya’da bir yandan iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattındaki arızaları onarıyor.

Hani parti logosu olmayacaktı?..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Deprem bölgesinin hiçbir yerinde partimizin logosunu görmeyeceksiniz" tarzındaki sözlerini yalanlayan görüntü.

Erdoğan: 14 Mayıs’ta millet gereğini yapacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Seçim açıklaması yaparak tartışmalara son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacak"

“Sarsıntı o kadar şiddetli oldu ki, evin kilitli kapısı açıldı”

Malatya’da meydana gelen deprem felaketinden kurtulan Cemile Yalçın (79), yerleştiği Antalya’nın Kaş ilçesinde aşırı göğüs ağrısı çekince, acil ameliyata alındı ve 4 damarı bypass ile değişti. Cemile teyze, sarsıntının şiddetini anlattı. Sarsıntının şiddetinden dolayı evin kilitli kapısının açıldığını söyleyen Cemile teyze, "Ben hayatımda bu yaşıma kadar hiç böyle bir deprem görmedim" dedi. 

Malatyalı Fidan Ailesi Keçiören Belediyesi'ne emanet!

Depreme Malatya Battalgazi’de yakalanan ve Ankara’da yaşamaya karar veren Fidan ailesine, Ankara Keçiören Belediyesi sahip çıktı. Belediye yetkilileri tarafından depremzede aileye ev temin edilerek eşya desteği verildi.

Habersiz veda! Meğer son kucaklaşmaymış...

Kahramanmaraş merkezli depremde, Çankaya Üniversitesi'nin formasını giyen milli basketbolcu Nilay Aydoğan, Malatya'da ziyaret ettiği babaannesi Hacer Aydoğan ile enkazda kalıp hayatını kaybetti. Milli Basketbolcu Nilay'ın enkaz altından çıkarılan telefonundaki görüntü ise, yürekleri dağladı. Meğer Nilay, babaannesini, son kez sarıp kucaklamış!..

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,36 artışla 1.113 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.830 lira, Cumhuriyet altını da 7.400 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 17 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!