dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Usta gazeteci Murat Çetin yazdı: Bu neyin kini?!

Usta gazeteci Murat Çetin'in, Bu neyin kini?! başlıklı yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya'da çok büyük bir cinayet işlendi!..

Malatya’da müteahhitlik yapan mimardan çarpıcı sözler işittik. İşte o sözlerden bir kaçı: “Beton firmalarının çimentodan kısarak kimyasallarla beton mukavemetini artırmaya çalıştıklarını düşünüyorum.”“Gölcük’teki 1999 depremine kadar Malatya, ikinci derece deprem bölgesiydi. Gölcük depreminden sonra Malatya’nın da birinci derece deprem bölgesinde olduğu ortaya çıktı.”“Deprem bölgesinde 10 katın üzerine izin vermek bir cinayettir. Maalesef bu cinayet Malatya’da işlendi. 18-20 katlı binaların tamamı yıkıldı.”

Malatya’da 2 vali ve 7 belediye başkanı hakkında suç duyurusu

Depremlerde ağır hasar alan Malatya’da kamu görevlileri, belediye başkanları ve imar komisyonu başkanları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya'daki yıkımların sebebi, betondaki kimyasallar olabilir

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaza dönüşen Malatya'daki binalarda kullanılan betonda, çimentonun azaltılıp, kimyasalların artırıldığıyla ilgili iddia ortalığı karıştırdı.

Dev fay kırıkları böyle görüntülendi!

Malatya’nın Darende ilçesinde yıkıcı depremler sonrası ortaya çıkan dev fay kırıkları, depremin büyüklüğünü gösterdi. Fotoğraflar görenleri dehşete düşürdü!

Kayısı üreticilerini bekleyen tehdit!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da, kuru kayısıların satıldığı Şire Pazarı da depremde tamamen yıkıldı. Dünya sofralarını süsleyen kayısının üretildiği, Türkiye'nin bu noktada can damarı olan Malatya'da, bu sene deprem nedeniyle kayısı üreticilerini büyük bir tehdit bekliyor.

Afetzedeler için çamaşırhane!..

Arçelik, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla afetin yaralarının sarılmasına katkı sunuyor. Bu çerçevede Arçelik'in çamaşırhane tırı Malatya'ya ulaştı.

11. Cumhurbaşkanı, sivil toplum örgütlerini göreve çağırdı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya'yı ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerine seslenerek, "Sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Sivil toplum daha esnek olabiliyor, daha çabuk yetişebiliyor. Daha küçük yerlere hemen koşabiliyor" dedi.

Malatya için deprem tehlikesi bitmedi!

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi aynı zamanda deprem uzmanı olan Doç. Dr. Onur Onat, Malatya'da deprem tehlikesinin bitmediğini belirterek, "Malatya, Hekimhan Ovacık üzerinde ilerleyen bir fay hattı yeni bir deprem üretme potansiyeline sahip" dedi.

Yeşilyurt'a "Güzelbahçe" eli değdi!

Yıkıcı depremler sonrası tüm ülkede dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu ön plana çıktı. Güzelbahçe Belediyesi, dayanışma örneği göstererek, Malatya'da konteyner kent ve lojistik merkezi kurdu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

4 il ve ilçelerinde bazı sınavlar iptal!..

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki 4 ilde bazı sınavların iptal edildiğini söyledi.

Deprem soruşturmasında tutuklu sayısı arttı!

Kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Alınan son bilgiye göre; Malatya'da deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili olarak 82 kişi gözaltına alınırken, 33 kişi ise tutuklandı. Tutuklu sayısının her geçen gün arttığı gözleniyor.

Normalleşme için olmazsa olmaz!.. MOTAŞ’a çok iş düşüyor!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan yıkımın izlerinin silinmesi ve hayatın normale dönmesi için çalışılıyor. İnsanların normal yaşantılarına dönmesi için sağlam dükkanlar ve işyerleri yavaş yavaş açılmaya başladı. Normalleşme adına atılan adımlarda ulaşımın etkisi çok büyük.

İstasyon kavşağında feci kaza!

Malatya'da, deprem nedeniyle ana caddelerin boş olmasını fırsat bilen sürücü, kazaya davetiye çıkardı. İstasyon caddesinde meydana gelen kazada, bir kadın yaralandı.

Enkaz kaldırmayla ilgili korkunç iddialar var!.. Şüyuu vukuundan beterdir!..

Hatırlacağı üzere 2020’deki deprem sonrası, enkaz kaldırma işi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptırılıyordu. O dönemde Yatırım İzleme Müdürlü’yle ilgili “İşlerin birilerine paket paket verildiği”ile ilgili haber çıkmıştı. Açılan davalar ve ortaya atılan iddialar günlerce gündemi meşgul etmişti. Yöneticilere sesleniyoruz: Benzer iddiaları, bugün de duymaya başladık.

Piri Reis, İzmir Körfezinde yeni faylar tespit etti

Ege Denizi'nde 'İzmir dış körfezi' olarak tanımlanan Foça-Karaburun bölgesinde 'Piri Reis' gemisiyle yapılan sismik araştırmalarda yeni fayların olduğu ortaya çıktı.

Malatya'da önce can sonra tarihi yapılar!

Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte, Malatya'nın tarihi de zarar gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Malatya’nın koordinasyonunda sorumlu Bakan olmasını Malatya için bir şans olarak değerlendirdi. Tarihi mekanları da kontrol ettiklerini söyleyen Şişman, Bakan Ersoy’un talimatları doğrultusunda önce can sonra tarihi yapılar odaklı görev yaptıklarını açıkladı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından yüzde 0,36 azalışla 1.112 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.820 lira, Cumhuriyet altını da 7.400 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 16 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!