dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9691.18
  • BTC
    64976.11$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Malatya Battalgazi’de ilk kazma vuruldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan Malatya’da, kalıcı konutların yapımına başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Battalgazi İlçesi'nde ilk kazmayı vurduklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında ilk etapta bin 73, devamında ise 750 konut yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatay mimari vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceliklerinin düşük kat olduğunu ifade ederek, yatay mimariden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Pütürge sallanıyor!

AFAD tarafından alınan bilgiye göre, Pütürge'de sabah saat 06:29 itibarıyla 8 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremler arasında şiddeti en büyük olan ise, saat 09:44'te 3.9 olarak ölçüldü.

Depremler Malatya'nın 25 camisini yıktı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan merkezli meydana gelen 2 büyük depremde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da, aralarında tarihi camilerin de bulunduğu 25 cami yıkılırken, 3 din görevlisi vefat etti.

Enkaz çalışmalarında kullanılan yer altı görüntüleme cihazına tam not!

Enkaz altındaki vatandaşların yerleri, son teknolojiyle üretilen yer altı görüntüleme cihazı ile bulundu. Milli yer altı görüntüleme cihazı, jandarmanın işini kolaylaştırdı.

Suç duyurusunda eksikler var!..

Malatya'daki ağır yıkımın ardından özellikle Bostanbaşı bölgesinin durumu tartışma konusu olmuştu. Malatya Barosu Yönetim kurulunun bağımsız adayları tarafından, 2 vali ve 7 belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu suç duyurusuna kamuoyundan tepki geldi.

Depremlerle ilgili araştırma komisyonu kuruldu!

Depremlerle ilgili araştırma komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genel seçimlerde Malatya kaç milletvekili çıkaracak?

YSK’nın genel seçimlerle ilgili kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, İstanbul 98, Ankara 36, Malatya 6 milletvekili çıkaracak.

EYT resmen yürürlükte: Emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İlk maaşlar ne zaman verilecek?

EYT artık resmen yürürlülükte.. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle başvuru süreci başladı. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten EYT için başvuru yapabilecek. Eksik primler askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmasıyla tamamlanabilecek. Emekli aylığının ödemesi, başvuru dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren başlayacak. İlk maaşlar nisan ayında ödenecek.

Malatyalı depremzedeler SGK'ye koştu!

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle süreç de başlamış oldu. Malatyalı depremzedeler de EYT başvurusu yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulundu.

Konteynerlere 'TRT EBA' erişimi için binlerce TV!..

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrencilerin TRT EBA içeriklerini takip edebilmeleri için konteyner ve okullardaki sınıflara 4 bin 500 televizyon kurulduğunu ifade etti.

Vatandaştan #Kilicdarogluadayolmasin kampanyası

2023 genel seçimlerine doğru, adaylar da ön plana çıkmaya başladı. 6'lı masanın adayı henüz belirlenmedi, ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının anılması vatandaşları rahatsız etti. Vatandaşlar, #Kilicdarogluadayolmasin kampanyası başlattı.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,45 artışla 1.120 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.840 lira, Cumhuriyet altını da 7.450 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı dün sınırlı düşüşle günü 1.836 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.843 dolardan işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 16 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!