dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2392.3
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62009.2$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Karaismailoğlu: Malatya'yı yeniden ayağa kaldıracağız!

Bakan Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Karaismailoğlu: "Gönlü güzel insanların diyarı Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Devlet millet kenetlendik, birliğimizden güç aldık. Zor günlerin üstesinden geliyoruz." dedi. 

Malatyalı depremzedeye skandal sözler kullanan öğretim üyesi hakkında karar!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Malatyalı depremzede üniversite öğrencisi Batuhan'a skandal sözler kullanan öğretim üyesinin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatırken, şu açıklamada bulundu: "Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği anlaşılan ve tasvip etmemiz mümkün olmayan diyalog sebebiyle ilgili öğretim üyesi hakkında rektörlüğümüz tarafından soruşturma başlatılarak görevinden uzaklaştırılmıştır."

Depremde Gazi İlkokulu da yara aldı.. Malatya’m ağır yaralı..

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde, Malatya'da bulunan Gazi İlkokulu da hasar aldı. Okulun duvarlarında çatlaklar görüldü. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, okulun, kültür varlığı olduğu belirtilerek izinsiz müdahale edilmemesi istendi. 

Pütürge tekrar ayağa kalkıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pütürge İlçesi'nde depremin yaraları sarılıyor. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, emeği geçenlere teşekkür etti. Pütürge'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında; Hatip Mahallesi'nin tamamı, Köylü ve Ağalar mahallelerini kısmen kapsayan 6.4 hektarlık alanda depreme dayanıklı, ilçenin mimari yapısına uygun 213 konut, 38 ticarethane, 1 caminin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Fay hattı üzerindeki milyonluk ev harabeye döndü!

Malatya’da fay hattı üzerine yapıldığı ortaya çıkan iki katlı milyonluk ev depremde kağıt gibi dağıldı. Akçadağ ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi Dikendede mevkiinde ailesiyle birlikte yaşayan 39 yaşındaki Soner Menge’ye ait yapımı bu yıl tamamlanan iki katlı milyonluk ev ile taştan yapılan havuz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kağıt gibi dağılarak kullanılmaz hale geldi.

Sadıkoğlu, "yetkisi yokmuş gibi" konuşmaya devam etti!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gidenlerin geri dönmesi için daha hızlı hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek, sorumluluk üstlenmeyen açıklamalarına devam etti. Sadıkoğlu, “Malatya’da ciddi bir koordinasyonsuzluk ve yetki karmaşası var. Bu nedenle hızlı hareket edilmiyor" dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından AFAD'a teslim edilecek!

Başakşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kurulan konteyner kentin ilk etabında çalışmalar tamamlandı. 76 depremzede aileye yuva olacak konteynerler oturuma hazır hale getirildi.

Sosyal medya Sahipsiz Malatya için ayakta!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en ağır hasar alan Malatya'nın ötekileştirilmesine sosyal medyadan tepki yağdı. Yardımların azlığından şikayet eden vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Son olarak #ElidorTurkiye ve #sinavegitim kurumlarının depremden etkilenen Malatya'yı yok sayması, Malatyalıları üzdü.

Az hasarlı ve orta hasarlı binalara tekrar tespit yapılıyor

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. Afete karşı dirençli şehirler oluşturacaklarını söyleyen Bakan Soylu: "Hasar tespitlerimizin önemli bir bölümü sona erdi. Özellikle büyük depremlerden sonra Malatya'daki deprem, sonradan gerçekleşen depremler ve artçı sarsıntılar sebebiyle hasar tespitleriyle ilgili bazı alanlarda özellikle, az hasarlı ve orta hasarlı binalara tekrar bir tespit yapılıyor. Bunların her birisi e-devletten yayınlanacak" dedi.

Piyasalar 

Gram altın alış: 1.104,45.
Tam altın alış: 7.325,00.
Cumhuriyet altını alış: 7.491,00.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 17 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!