dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2409.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57402.57$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Abdullah Ayhan yazdı: İlhan Geçit, Cumhur’un adayı olmak istiyor!..

Yazarımız Abdullah Ayhan'ın "İlhan Geçit, Cumhur’un adayı olmak istiyor!.." başlıklı yazısı, okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

Prof.Dr. Fikret Birdişli yazdı: Ne oldu? Ne olacak?

Malatay Time Yazarı Prof.Dr. Fikret Birdişli, okurları için Ne oldu? Ne olacak? başlıklı yazısını kaleme aldı. Birdişli'nin yazısı, okurlarından tam not aldı. 

Malatyalı yöneticileri, Kahramanmaraş'ta misafir etmek gerek!

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Deprem sonrası diğer illerde çalışmalar hızla başlarken, Malatya'da ise çok yavaş ilerliyor. Usta Gazeteci Murat Çetin, bu noktada, bir öneride bulunarak, "Malatyalı yöneticileri, Kahramanmaraş'ta misafir etmek gerek!" dedi. Çetin'in yazısında, konuya ilişkin yer verdiği karikatür de beğeni topladı.

Bu iddia ortalığı karıştırdı! Çatlak yok, ama ağır hasarlı raporu var!

Malatya Cemal Gürsel Mahallesi'nde duvarında çatlak bile oluşmayan yapılara ağır hasarlı raporu verildiği iddia edildi. Mahalle sakinleri, evlerinde herhangi bir hasarın olmadığını iddia ederek, karara itiraz ettiğini söylediler.

Yaptığı binalar hasar almayan müteahhit, işin sırrını açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük hasar alan Malatya'da, yaptığı binalar hasar almayan hatta çatlak dahi oluşmayan Müteahhit Murat Kırma, işin sırrını açıkladı. Kırma: “Bir müteahhit iş yapıyorsa, ofiste değil, inşaatın başında olur” diyor.

Bostanbaşı’ndaki binaların dışından çok, içi yakıyor!..

Deprem felaketinin yaşandığı Malatya’da, tartışmaların odağında bulunan Bostanbaşı’ndaki binaların hemen hemen tamamının dışı sağlam, içi ise enkaz halinde. Yapılan incelemelerde kirişlerinde ve kolunlarında patlakların olduğu binaların içine bakılınca olayın vahameti daha iyi anlaşılıyor.

Malatya'da korkutan artçı deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bülbüloğlu: Açıklama yapma gereği duyduk!

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, her deprem felaketinde kamuoyu baskısı ile müteahhitlerin hedef gösterilmesinin doğru olmadığını belirterek, "Kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu içerisinde açıklama yapma gereği duyduk. Tek suçlu müteahhitler algısı doğru değil" dedi.

Battalgazi'ye kısa çalışma ödeneği!..

OHAL kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Kararname resmi gazetede yayımlandı. Kararnameyle depremde hasar gören iş yerlerine kısa çalışma ödeneği verilecek. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: " Kısa Çalışma Ödeneği için Malatya Battalgazi İlçemizde uygunluk tespitinin tamamlanması beklenilmeksizin faydalanacaktır" dedi.

Gürkan: O zaman kaçacak yerimiz olmayacaktı!

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Battalgazi Belediyesini, Millet Bahçesini, kütüphaneyi ve altındaki sığınağı, Kernek’i, Lisanslı Depoyu, Spor Salonunu, Ekmek ve Yemek Fabrikasını, Fuarcılık Merkezini, İnderesi Parkı’ndaki konutları ve Engelli Yaşam Merkezini daha önceden yapmamış olsaydık Malatya’daki depremin boyutu tasavvur edilemezdi. O zaman kaçacak yerimiz olmayacaktı" dedi.

Seçim takvimi Resmi Gazete’de

YSK'nın belirlediği seçim takvimi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Lise öğrencileri için artık ’Dersler Cepte’!

Millî Eğitim Bakanlığı; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılı I. dönemi derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirmeleri, varsa öğrenme kayıpları ve eksiklerini gidermeleri amacıyla "Dersler Cepte" adlı mobil uygulama geliştirdi.

Malatya-Kayseri karayolunda can pazarı! 2 ölü

Malatya-Kayseri karayolu Aşağıulupınar Mahallesi’nde meydana gelen feci kazada, kontrolden çıkan hafif ticari araç bariyerlere çarptı. Kazada, 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Berktaş, aday adaylığı için başvurdu!

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi aday adaylığı başvuruları başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de geçmiş dönem Malatya il başkanlık görevini yapmış Celal Berktaş, 2023 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Sağlam tek bir ev kalmadı! "Mahalle taşınsın!"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi'nde 457 haneli mahalle yok oldu. Sağlam evin kalmadığı mahallede yaşayanlar, hızlıca başka noktaya taşınmayı istiyor.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.166 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını da 7.750 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 11 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!