dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2409.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66148.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Ebuzer Aydın yazdı: Prof. Dr. İlhan Geçit...

Malatya Time Yazarı Ebuzer Aydın'ın,  Prof. Dr. İlhan Geçit ile ilgili kaleme aldığı yazı, okurlarından tam not aldı. 

İki akıllı adam: Hayrettin Abacı ve Alişan Hayırlı

Yazarlarımızdan Alişan Hayırlı, "İki akıllı adam: Hayrettin Abacı ve Alişan Hayırlı" başlıklı yazısında depremle ilgili daha önce söylediği gerçeklere dikkat çekti. Hayırlı'nın yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonunda bay bay Kemal!..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın aday belirleme ilişkin sürece yönelik değerlendirmelerde bulunurken, "Sonunda Bay bay Kemal bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını deprem yıkıntıları arasında başlatmasını 'siyasi utanmazlık' olarak değerlendirdi.

Yıkımın sebebi beton mu?

Usta gazeteci Murat Çetin, yıkıcı depremler sonrasında, hasarın büyük olmasının nedenini araştırmaya ve çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. Yıkımın sebebi beton mu? sorusuna karşı, yetkilileri göreve davet eden Çetin: "Lütfen bu iddianın aslını astarını da bir araştırın. Yeni binaların yıkılmasındaki asıl sebep kullanılan betonun kalitesizliği olabilir mi?" dedi.

Erdoğan: Ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem bölgesindeki faaliyetlerin ötesinde ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı da şu anda hızlandırdık. 20 yılda hizmete sunduğumuz 1 milyon 180 bin toplu konut ve inşasını gerçekleştirdiğimiz 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesi, sözümüzü tutacağımızın teminatıdır" dedi. Erdoğan'ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı video dikkat çekti.

Malatya'da okul müdürünün karıştığı kazada çok sayıda yaralı var!

Malatya Erman Ilıcak Fen lisesi Müdürü Vahap Yıldız’ın kullandığı araç geçtiği karşı şeritte bir başka araçla çarpıştı. Kazada 2’si ağır 9 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Malatya- Kayseri karayolu Pınarbaşı mevkiinde meydana geldi.

Ertan Mumcu aday adaylığını açıkladı!

Yeni Malatyaspor kulübü eski başkanı, Mali Müşavir Ertan Mumcu, 2023 milletvekili seçimleri için Malatya Ak Parti milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi teyakkuzda!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgede şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesi, olumsuz bir durum yaşanmaması için teyakkuza geçti.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketi: Can kaybı 10'a yükseldi

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkisi altına alan sağanak yağmur birçok semtte sele neden oldu. Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti.

Malatya'yı bu kez sağanak vurdu!

Birçok noktada yollarda göçükler oluşurken bazı evleri su bastı. Doğanşehir ilçesinde aşırı yağış sele neden olurken, dereler taştı, tarım arazileri su altında kaldı. Bölgede inceleme yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ekiplerin sahada çalışma yaptığını belirterek bu ana kadar kendilerine ulaşan yaralanma ve can kaybı bilgisi olmadığını söyledi.

Önce deprem şimdi de sel! Su kanalı patladı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, sabah saatlerinde, aşırı yağış nedeniyle, su kanalı patladı. İlçe merkezi ile bazı mahalleleri su bastı.

Vatandaşa “provokatör” diyen il Başkanı saldırıya maruz kaldı!

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, vatandaşla girdiği polemik sonucu saldırıya maruz kaldı. O anlar saniye saniye görüntülendi.

Malatya'da enkaz altından kimliği belirsiz ceset bulundu!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Malatya'da devam eden enkaz kaldırma çalışmalarında dehşet verici bir olay yaşandı. Enkaz altından kimliği belirsiz ceset bulundu!

Kalan’dan şok iddia! Saadet partisinin kuyruğuna bastım…

Malatya’da depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte meydana gelen tartışma,  tansiyonu yükseltti. MÜSİAD'ın önceki dönem başkanı, depremzede iş insanı Hüseyin Kalan, yaşanan tartışmayı Malatya Time'a anlattı.

Fiyatı ve ön sipariş tarihi belli oldu

Yerli otomobil Togg'un fiyatı ve ön sipariş için tarihi belli oldu. Standart paket 953 bin TL olarak belirlendi.

Bodrum Belediyesi kayısı üreticisine el uzattı!

Deprem felaketinin ardından dayanışma örneklerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bodrum Belediyesi tarafından, Malatyalı kayısı üreticisinin elinde kalan iki ton kayısı satın alındı.

Elazığ- Malatya Karayolunda hafif ticari araç takla attı!

Elazığ’da hafif ticari aracın takla atması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi yaralandı. Kaza, Elazığ- Malatya Karayolu 40. kilometresinde meydana geldi.

Piyasalar 

Önceki kapanışı 1.161,82 TL'den yapan gram altın bugün 1.160,75 TL alış, 1.160.93 TL satış fiyatından işlem görüyor.
Cumhuriyet altını 7.641,00 liradan alınıyor, 7.710,00 liradan satılıyor. 

Hava nasl olacak?

Malatya'da yarın hava 14 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!