dore okulları
Malatya
27 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2421.5
  • BIST
    10676.65
  • BTC
    68464$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Bakan Kurum: Malatya'da 338 geçici iş yerlerinin yapımına başlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Emlak Konut eliyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, iş yerleri hasar gören esnafın ekonomik hayata yeniden dahil olması için 26 bin metrekarelik alanda her biri 25 metrekare olan 338 geçici iş yerlerinin yapımına başladı. Bakan Kurum, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Seçim mesaisi başladı! Milletvekili aday adaylarıyla yüz yüze mülakatlar yapılıyor

AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyondaki ‘mülakat komisyonlarında’ yer alacak kişiler belirlendi. Mülakat komisyonları, 5’er kişilik, 14 komisyondan oluşturuldu. Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Kilis Hatay, Elazığ için komisyon başkanlığını görevini AK Parti Genel Sekteri Fatih Şahin yürütecek.

Süleyman Soylu’dan, belediye başkanına fırça!..

Süleyman Soylu’nun katıldığı Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, belediye başkanının talebi olay oldu.

Kan donduran olay! Babasını tahrayla öldürdü...

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen genç, tartıştığı babasını tahra ile öldürdü.Olay, sabah saatlerinde Akçadağ ilçesine bağlı Gölpınar Mahallesi’nde meydana geldi.

Öğrenci servisi, dere yatağına devrildi!

Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan öğrenci servisi, dere yatağına devrildi. Kazada 5 kişi yaralandı. Kaza, gündüz saatlerinde Darende ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde meydana geldi.

Ramazan ruhuna yakıştı mı bu? Yaşlı amcayı iftar sofrasından kovdular...

6'lı koalisyon Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, geçtiğimiz cuma günü iftar programında buluştu. İftar sofrasında çekilen bir video sosyal medyanın gündemine düştü. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun iftar sofrasında kendine yer arayan yaşlı bir amca, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından bölgeden uzaklaştırılıyor. Ramazan ruhuna yakışmayan, paylaşmaktan uzak bu davranış, sosyal medyada tepki çekiyor.

Kızılay'dan, Malatya'ya, günlük 340 bin kişilik yemek!

Kızılay, yıkıcı depremlerin ardından Malatya'daki çalışmalarına devam ediyor. Kızılay, Malatya'da günlük 340 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.

AK Parti’den itirazlara yanıt gecikmedi: Hiçbir engel yoktur!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itiraz başvurularının ardından, "Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur" ifadesini bir kez daha yeniledi.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Elazığ ile Malatya'da tarihin en hızlı ve kapsamlı dönüşümü gerçekleşti

Seda Tabak'ın haberine göre; 24 Ocak 2020’de Malatya ve Elazığ’ı etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından tarihin en hızlı kentsel dönüşümü gerçekleşti. Bölgede 45 bin konut inşa edildi. Park, okul ve sağlık merkezleri yapıldı. 

Kale ilçesi mevkiinde feci kaza!

Malatya’nın Kale ilçesinde iş makinesi ile otomobilin çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı ne zaman bitecek?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022-2023 eğitim-öğretim yılı 16 Haziran itibarıyla sona eriyor” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, "Fazla vaktimiz yok" diyerek, acil öneride bulundu!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremiyle ilgili Twitter hesabından acil bir öneride bulundu. Kritik çağrıda bulunan Görür, "En doğru yol bu binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılmasıdır, binalara bu işlemin uygulanmasına vaktimizin olduğunu sanmıyorum" dedi.

Ağbaba: Malatyalıların haklı serzenişleri var!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada, Malatyalıların serzenişini dile getirerek, "Malatya depremde çok büyük bir yıkıma uğramasına rağmen gölgede kaldı." dedi.

Sadıkoğlu: En az 1 yıl süreyle ötelenmeli

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bankalara seslenerek, “Üyelerimizin deprem öncesi kullandığı kredi ödemeleri faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmeli” dedi.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.201 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.970 lira, Cumhuriyet altını da 7.980 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 11 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!