dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2411.8
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63387.99$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Malatya'da itiraz hasar tespit süreci tamamlandı! Sonuçlara nereden ulaşılır?

Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte hasar tespit çalışması yapılan binalara ilişkin itirazlarla ilgili sonuçların açıklandığını bildirdi.

Malatya’da depremde kaç araç hurdaya döndü? 200 milyon TL çöp oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin vurduğu Malatya’da 245 araç enkaz altında kalarak hurdaya döndü. Piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL olan araçların sahiplerine teslim işlemleri ise sürüyor.

Ağbaba'nın hesabına göre, meclis aritmetiği neden değişmiyor? Veli Ağbaba kimin sorununu çözdü?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından, Malatya ziyaretini konu alan fotoğraflar paylaştı. 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar aralıksız bir şekilde vatandaşların ve esnafın sorunlarını çözdüğünü iddia eden Ağbaba, bu sözleri ile tepki topladı. Eğer denildiği gibi olsaydı, bugün CHP'nin Malatya'daki vekil sayısının katlanması gerekirdi, diye yorumlar yapıldı. Vatandaşlar bu noktada şunu soruyor: "Veli Ağbaba kimin sorununu çözmüş? Eğer sorun çözer bir tarafı varsa,  o zaman neden yıllardır bir milletvekili çıkartıyor?" Veli Ağbaba'nın hesabına göre, meclisteki CHP'li vekil sayısı daha fazla olmalıydı. Vatandaşların, "Ağbaba'nın meclis aritmetiği de sınıfta kaldı" yorumları dikkat çekti.

Gürkan: Cenabı Allah, insanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler yaşatır!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan seçim gezileri kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Bir evde yaptığı ziyaret sorasında açıklama yapan Gürkan, deprem hakkında yorumlarda bulundu. Yer Bilimci Prof. Naci Görür'ün sözlerine işaret ederek: "Ben de bilim adamıyım, ben de öğretmenim. Cenabı Allah, insanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler yaşatır. Biz kendimizi düzelteceğiz." dedi. O sırada söze giren dinleyici de, "Başkanım o nazarlıktır." ifadelerini kullandı.

Evde silahını temizlerken kendini vurdu!

Malatya’da bir kişi, silahını temizlemek isterken tabancanın ateşlenmesiyle kendini yaraladı. Ayak kısmında yaralanan şahıs hastanede tedavi altına alındı. Olay, Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde meydana geldi.

Gürkan altını çizerek söyledi: Yerinde dönüşüm noktasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ve beraberindeki heyet, seçim çalışmaları kapsamında Doğanşehir İlçesi'ni ziyaret ederek, burada sorun ve talepleri dinledi. Başkan Gürkan, burada yaptığı açıklamada depremden sonra yapılan konutlar hakkında bilgi vererek yerinde dönüşüme işaret etti. 

Malatya'da deprem oldu! Şiddetini AFAD duyurdu

AFAD tarafından verilen bilgiye göre Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatyalı depremzedeler Cumhurbaşkanını bekliyor!

AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mayıs'ta Malatya'ya geleceğini açıklamıştı. Gören, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yayımladığı video ile birlikte "Malatyalı depremzede vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı bekliyor. Allah’ın izniyle ettikleri hakaretlerin karşılığını 28 Mayıs’ta Malatya’da tarihi bir destekle alacaklardır" dedi.

Malatya'da 26.974 bina için itiraz talebinde bulunuldu! Sonuçlar nasıl değişti?

Malatya Valiliği tarafından hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre, İncelenen bina ve bağımsız bölümler için, vatandaşlarımız tarafından adres düzeltme, isim düzeltme, hasar tespitine itiraz ve diğer şeklinde olmak üzere 26.974 bina için itiraz talebinde bulunuldu. Ağır hasarlı olarak belirlenen binalardan hasarı değişen bina oranı %5,61 olarak tespit edildi.

Depremzedeler: İnşallah Cumhurbaşkanımız yarın orta hasarlı binalara müjde verir

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Malatya'ya gelecek. Malatyalı depremzedelerden bazıları Erdoğan'dan isteklerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirmeye başladı. Depremzedelerin en önemli isteği orta hasarlı binaların da yıkılıp yerine yeni binalar yapılması.

Malatya’da haşere ile mücadele sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya’da çadır ve konteyner kentlerde yaşamına devam eden vatandaşlar için Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından dezenfeksiyon ve haşere ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Okullara yönetici seçimi için sınav yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023-MEB-EKYS), ÖSYM tarafından yapıldı.

Benzine zam yolda!

Sektör kaynaklarından akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin gruplarında fiyat değişikliği beklentisi haberi geldi.

Yurt dışı oylarda 2. turda ilk gün rekoru

Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs'taki 2'nci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların oy verme işlemi sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan ilk güne ilişkin açıklama geldi. YSK, yurt dışı oy kullanımında tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldığını duyurdu.

Seçim yaklaşırken sosyal medyada manipülasyon sürüyor

İletişim Başkanlığı, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili "Sandık numaraları değişmiş. Eski seçmen kağıdıyla sandıklar bulunamayacak" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

22 Mayıs Malatya'da Vefat Edenler

Malatya'da 3 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Gram altın fiyatı alış: 1.263,21 satış: 1.263,42

Çeyrek altın fiyatı alış: 2.267,00 satış: 2.335,00

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 23 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!