dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2420.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57788.56$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Selahattin Gürkan hakkında şok suç duyurusu!

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde Malatya'da bulunan kardeşlerini kaybeden İsmet Öner, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundu. İsmet Öner, "İnsanlar azdı deprem oldu, diyen Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundum. Videoyu defalarca izledim, bir de kendisini bilim adamı olarak niteliyor" dedi.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Kırçuval, cezaevinden tahliye edildi!

Malatya’da deprem soruşturmasında tutuklanan Battalgazi belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Metin Akpınar'dan şok Erdoğan itirafı sosyal medyayı salladı! Bükemediğin bileği öpeceksin!..

Ünlü Oyuncu Metin Akpınar seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalif yapısıyla tanınan Akpınar, Erdoğan'ın baba rolünde olduğuna dikkat çekerek, "Eğer seçmen oyu kullanıp seçimini yapmışsa bükemediğin bileği öpeceksin, başka çare yok" dedi.

2. tur oy pusulası tanıtıldı

Yüksek Seçim Kurulu, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasında kullanılacak oy pusulasını tanıttı.

Çatıda asılı bulunan şahsın yaşam savaşı sona erdi!

Malatya’da bir süredir kendisinden haber alınamayan ve aramalar sonucu çatı katında iple asılı halde bulunan şahıs kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay, önceki gün saat 10.30 sıralarında Battalgazi ilçesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana gelmişti.

Bingöl'de 30 yıl önce şehit edilen 33 asker törenle anıldı

Bingöl’de kalleşçe şehit edilen 33 asker anıldı. 24 Mayıs 1993'te acemi birliklerini tamamlayan ve Malatya'daki toplanma merkezine geçerek usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız 33 er, Bingöl-Elazığ kara yolunda bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp şehit edilmişti.

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş: Naci Görür hayal görüyor!

Son zamanlarda Malatya ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Prof. Naci Görür'ü eleştirmeye devam ediyor. Dr. Ramazan Demirtaş Savrun fayı diye bir fayın olmadığını, 6 Şubat’tan beri Adanalılar’a bu korkunun boşuna yaşatıldığını öne sürdü. Demirtaş, Naci Görür'e yönelik, "Savrun fayı diye bir fayın olmadığı, tersine hayali olduğu belgelemektedir. İsterseniz daha fazla zorlamayalım, Güney'e inen stres yok" ifadelerini kulandı.

Acayip bir iddia! Malatya, Erzincan, Siirt, Tokat, Maraş, Adıyaman...

Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sırasında ortaya çıkan oy sahtekarlığı tartışmaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde "Oylar işte böyle çalınıyor" başlıklı çarpıcı bir yazıya yer verdi.

Deprem bölgesi Malatya'da sağlık hizmeti yetersiz!

Malatya Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar aldı. Sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklardan şikayet eden vatandaşlar, o anları sosyal medya hesabından duyurdu. Sağlık hizmetinin Malatya'da yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar,  %70 oy çıkan Malatya’da depremzede vatandaşın devlet hastanesinde gördüğü muamele bu mu olmalı sayın siyasiler? diye soruyor.

Sevilay Yılman'ı tiye aldı! Sosyal medya yıkıldı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, depremin ilk anından beri Malatya ile ilgili paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. 14 Mayıs seçim sonuçlarını hazmedemeyen Yılman'a eleştiriler bitmiyor. Son olarak bir takipçisi Yılman'ı tiye alarak: "Sevilay Bacı son iki gün tadını çıkarın, sonrası karanlık, kavga, gürültü... Sen git, Malatya' ya yerleş, kayısı patiği yap, geçimini oradan sağla" dedi.

Niyazi Mahallesi, yerinde dönüşümle yeniden inşa edilecek

Malatya’da depremlerde yapıların yüzde 95’inin zarar gördüğü Niyazi Mahallesi, yerinde dönüşümle TOKİ tarafından yeniden inşa edilecek.

Afet bölgesindeki öğrencilere 30 bin burs müjdesi

Bakan Özer, deprem bölgesindeki öğrencilere 30 bin burs kontenjanı müjdesi verdi.

Benzine bir zam daha geliyor!

Akaryakıt ürünlerinden benzin grubuna hafta başında gelen zam ardından haftanın son iş gününde yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. 75 kuruş olarak beklenen zammın pompaya yansıyacağı belirtildi.

Malatya'yı da ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri silinecek.

Kovulmak istenen depremzedeler AFAD’a emanet

Kahramanmaraş merkezli Malatya da dahil 11 ili etkileyen depremler sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kentte misafir ettiği, seçimden hemen sonra ise çıkartma karar aldığı depremzedeler, CHP'li Belediyenin yaptığı iyiliğin seçim yatırımı olduğunu anlattı. Belediyenin ayıbından sonra depremzedelerin tüm masraflarını AFAD üstlendi.

Malatya sağanak yağışa teslim oldu!

Hafta başı yağışlı havanın etkisi altına giren Malatya’da etkili olan sağanak yer yer doluya dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Depremzedeler çaresi böyle buldu! Malatya polisi alarma geçti...

Malatya'da depremden hasar gören binalar, tehlike saçmaya devam ediyor. Aradan geçen zamana rağmen kentteki hasarlı binaların hala yıkılmamış olması bölge insanını tedirgin ediyor. Kısmen çökmüş bir binadan gelen sesler üzerine tedirgin olan mahalle halkı polisi alarma geçirdi. Malatya’da depremlerde hasar alan ve daha önce bir bölümünde göçme meydana gelen 4 katlı bir binanın çöktüğü ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler, vatandaşlara hasarlı binalara girmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Gürkan: Tarım alanında büyük gayret gösteriyoruz!

Ziraat Odası Başkanlarını ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz tarımın, hayvancılığın gelişmesi, ürünlerimizin daha kaliteli olması noktasında ve kayısımızın dünya pazarında hak ettiği yeri alması noktasında büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Pütürgeli vatandaş: Taş yağıyor, Allah'ım yardım et!

Pütürge Nohutlu ve Tepehan mahallelerinde akşam saatlerinde şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu vatandaşları tedirgin etti. O anları görüntüleyen bir vatandaş: "Allah'ım taş yağıyor resmen. Bize yardım et" diye bağırdı.

25 Mayıs 2023 Malatya'da Vefat Edenler

Malatya'da 5 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.256 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.060 lira, Cumhuriyet altını 8.350 liradan satılıyor. 

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 23 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!