dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63694.419$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

Malatya'dan, Erdoğan’a rekor düzeyde destek veren ilçe hangisi oldu?

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde deprem bölgesi olan Malatya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 72 ile tam destek verdi. Erdoğan’a rekor düzeyde destek veren ilçe ise yüzde 89,8 ile Kale ilçesi oldu.

Avrupa basını seçim başarısına geniş yer verdi

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin nabzını yakından takip eden Avrupa'da birçok yayın kuruluşu ve gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci turdaki seçim başarısını, canlı yayınlarla izleyicilere ve manşetten okurlarına duyurdu.

Akdaş: MİAD demokrasiye olan inancıyla Türkiye Yüzyılına hazır!

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, "Demokrasinin yapı taşlarından olan seçme ve seçilme refleksi, bir kez daha layığıyla tezahür buldu. İş dünyasının çok kıymetli temsilcilerini bünyesinde barındıran Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) olarak Cumhurbaşkanımızı kutluyor, seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Malatya'da 1 ton su 1 kuruş oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüketilen suyun maliyetini ton başına 1 kuruş olarak hesaplanacağını duyurdu.

Ağır hasarlı binalar için kritik uyarı: Ciddi tehlike saçıyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depremlerde hasar alan müstakil bir evde göçük meydana geldi.

Seçim bitti! Peki, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kimlerden oluşacak?

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi kimlerden oluşturacağı ve Meclis’in süreci gündem konusu oldu.

Erdoğan’ın zaferine ekonomi piyasaları ne tepki verdi?

28 Mayıs seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla birlikte ekonomi piyasaları hareketlendi. Dolar, 20 lira ile güne başlarken, Euro 21,50 seviyelerinde, gram altın ise 1250 lira oldu.

Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyeti Sevilay Yılman'ın ayarını bozdu!

Habertürk Yazarı Sevilay Yıldırım takipçisini alenen tehdit etti! Genç kızın "İnce hakkında neden yalan paylaşım yapıyorsunuz?" sorusuna cevap veren Yılman, "Tek bir paylaşım daha yaparsan seni evinden aldırırım" diyerek tehdit etti.

Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor

'Asrın felaketi'nde büyük yıkıma uğrayan Malatya Doğanşehir’de TOKİ deprem konutları ve Köy Evleri hızla yükseliyor. Dağlık veya kayalık olan sağlam zeminlere kurulan konutlar, tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor.

Zam şikayetleri gelince... YÖK’ten vakıf üniversitelerine ücret uyarısı

Yükseköğretim Kurulu, vakıf yükseköğretim kurumlarını eğitim öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı.

Akaryakıta zam geliyor!.. Cumartesi beklenen zam iptal edilmişti

Seçim öncesi dolar kurundaki artışlar sonrası akaryakıt zammı yeniden gündeme taşıdı. Cumartesi beklenen zam iptal edilmişti. Yarından itibaren benzine 66 kuruş zam geliyor.

Herkes duysun! Malatya Valiliği saat vererek uyardı

Malatya’da Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor! Meteoroloji, yerel kuvvetli yağışa ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Malatya Valiliği sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, vatandaşların özellikle saat 12.00 ile 19.00 arasında tedbir almalarını istendi.

Talihsiz adam kamyon damperinin altında kaldı!

 Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 44 yaşındaki bir şahıs onarmaya çalıştığı kamyon damperinin altında kalarak yaralandı. Olay, 12.15 sıralarında Yeşilyurt ilçesine bağlı Karakavak Mahallesi’nde meydana geldi.

Malatya da dahil edildi! ÖSYM'den flaş deprem bölgesi kararı

Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), başvurusu bugün başlayan 16 Temmuz'da yapılacak olan dikey Geçiş Sınavı (DGS) için deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan sınav ücretinin alınmayacağını duyurdu. Buna göre Malatya'da sınava başvuran adaylardan ücret alınmayacak.

Gürkan: Depremde bozulan yollarımızda zemin iyileştirme çalışmaları yapıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yol güzergahlarında zemin iyileştirme çalışmalarının devam ettiği Orduzu Kaldırım Mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Malatya’da birçok yolumuzda hem kış şartlarından hem de yaşanan depremden dolayı zeminlerde bozulmalar olduğunu ifade etti.

Kayseri Malatya karayolu Yazyurdu mevkiinde feci kaza

 Sivas’ın Gürün ilçesinde otomobilin yoldan çıkması sonucu meydana gelen kazada 1’i çocuk 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre kaza; Kayseri Malatya karayolu Yazyurdu mevkiinde meydana geldi.

29 Mayıs 2023 Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 24 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!