dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66927.109$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Yalan-dolan ve algı siyaseti kaybetti!..

Usta Kalem Murat ÇETİN'in Yalan-dolan ve algı siyaseti kaybetti!.. başlıklı yazısı, okurları tarafından merakla takip ediliyor. 

Çöp şehir! Kayısının başkenti çöp yığınlarıyla doldu!

Malatya’da etkili olan sağanak yağış sonrası kent kısa süre içinde sular altında kaldı. Kentin sokakları günlerdir çöp yığınlarıyla doldu. Uzmanlar, devasa çöp yığınının taşıyıcı kaynaklı ve bulaşıcı hastalık salgınlarına yol açabileceğini söylüyor

Arguvan'da dolu yağışı çiftçiye büyük zarar verdi!

Malatya’nın Arguvan ilçesinde etkili yağış sonrası ekili tarım arazileri zarar gördü.

Yılların acısı çıkıyor! Malatya ve Elazığ coşuyor...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "Malatya ve Elazığ coşuyor. Kuraklığın acısı baharda fena çıktı. Elazığ'dan Tunceli'ye doğru gidiyor." dedi.

TBMM’ye kayıtlar sürüyor... Kayıtlı vekil sayısı 177’ye ulaştı

TBMM’ye sabah saatlerinden itibaren çok sayıda milletvekili gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. Son yapılan kayıtlarla birlikte, kayıt işlemini tamamlayan milletvekilli sayısı 177'ye ulaştı.

Erdoğan'a yüzde 72 oy veren Malatya, müjde bekliyor! Yeni kabinede Öznur Çalık ismi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bıraktığımız seçimde, Malatya'da %72 oy aldı. Malatya, Ak Parti'nin kalesi unvanını bu seçimde de korudu. Bütün seçimlerde Erdoğan'a rekor oy veren Malatyalılar bu sene beklenti içerisine girdi. Malatya'nın değerli siyasetçilerinden Öznur Çalık için kentte bir Bakanlık beklentisi var.

Malatya'da sağanak hayatı felç etti, yıldırım düştü!

Malatya son yıların en büyük yağışını alıyor. Kentte etkili olan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Sağanak yağışla birlikte meydana gelen hava olayları vatandaş kamerası ile görüntülendi. Malatya'da yıldırım düşme anı amatör kamera tarafından görüntülendi.

TÖTM'de kriz! Bu sorunu çözün, hastalar perişan...

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşanan kriz, hastaları çileden çıkardı. Bugün haber merkezimize gelen bir görüntüde, Çocuk Endokrin Polikliniğinde bulunan hastaların zor durumda oldukları görüldü. Haber merkezimize ihbarda bulunan bir vatandaş, hastanede sistemin çökmesi nedeniyle çocuk hastaların perişan olduğunu belirterek yaşanan düzensizliği anlattı.

Neptün, zehir tacirlerinin oyununu bozdu!

Malatya’da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda madde ele geçirildi. Narkotik madde arama köpeği Neptün’ün de yer aldığı operasyonlarda olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da deprem oldu! Şiddetini AFAD açıkladı

AFAD verilerine göre Malatya'nın Darende ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak ölçüldü.

Malatya'da kaza üstüne kaza! Çok sayıda yaralı var

Malatya’da meydana gelen üç ayrı kazada toplamda 4 kişi yaralandı.

Deprem ile birlikte yeni arterlerin açılmasının önemi ortaya çıktı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Kuşak Yolunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya için önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır. Malatya bildiğiniz gibi tek arterli bir yoldu. Özellikle deprem ile birlikte yeni arterlerin açılmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” dedi.

Deprem felaketinden sonra Yeşilyurt yenileniyor

Yeşilyurt’un muhtelif bölgelerinde vatandaşların hizmetine sunulan 235 parkın yanı sıra yeşil alanlarda gerçekleşen düzenleme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çınar, “6 Şubat’ta ki büyük deprem felaketinden sonra şehrimizin ve ilçemizin yeniden ihya ve inşa edilmesine yönelik ciddi ve kararlı adımlar atılırken bizler de kendi bölgemizde ki çevre düzenleme, bakım- onarım, tadilat ve yenileme hizmetlerimize hız verdik" dedi.

Kentin tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir yaza hazır

Malatya’nın önemli turizm merkezlerinden kentteki en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran Arapgir yaza hazır.

Malatya'yı sel vurdu! Vatandaş mahsur kaldı

Türkiye, yeni haftaya da yağışlı havanın etkisi altında girdi. Birçok ilde etkili olan sağanak nedeniyle yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı, köylerde dereler taştı, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Deprem bölgesi Malatya'da yağan dolu tarlalara ve ağaçlara zarar verdi

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu ekili tarlalara ve ağaçlara zarar verdi.

İller arasında Malatya da var! 130 bin TL geri ödemesiz hibe para verilecek!

Alınan karar ile Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır ve Elazığ illerinde yaşayanlara 130 bin TL hibe para müjdesi geldi.

30 Mayıs 2023 Malatya'da Vefat Edenler

Malatya'da 6 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Gram altın alış: 1.260,56. Gram altın satış: 1.260,78. ...
Yarım altın alış: 4.382,00. Yarım altın satış: 4.567,00. ...

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 25 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!