dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Veli Ağbaba'ya büyük şok!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, görevinden istifa etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sona erdi. Toplantının ardından, MYK üyelerinin tamamının sözlü olarak istifa ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun istifaları kabul ettiği öğrenildi.

Erdoğan'ın depremzede çocuklara söz verdiği hediyeler yerine ulaştı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti esnasında bir araya geldiği vatandaşların kendisinden talep ettikleri hediyeleri alarak sahiplerine takdim etti.

Barguzu Caddesi üzerinde dehşet! Akrabasını vurdu

Malatya’da akraba olan iki şahıs arasındaki alacak verecek meselesi kavgaya dönüşünce 1 kişi bacağından silahla vurularak yaralandı.

Malatya'nın Batı'ya açılan tek kapısı olan, ortası çökmüş viyadüğe ilginç destek!

Malatya'nın Batıya açılan tek kapısı olan Beylerderesindeki Turgut Özal Viyadüğünün ortasındaki çökme devam ederken, viyadüğün altında çelik halatlarla germe yapıldığı görüldü. 

Yağdonduran tünelinin ekim ayında açılması planlanıyor

Sivas-Malatya Karayolu üzerinde özellikle kış aylarında sürücülerin kabusu olan Yağdonduran Geçidi'nde sürücülerin güvenli bir yolculuk yapması için 2016 yılında yapımına başlanan tünelde sona gelindi.

Fırsatçılar işbaşında! Çatlakları sıvayla kapattılar

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.6 ve 7.7'lik depremin ardından 10 ilde büyük hasar oluştu. Malatya'da yaşanan bir olay pes dedirtti. Yaşanan depremlerden ders almayan bir ev sahibi, kolonları hasarlı evini sıva ile kapattı. O ev şimdi yeni kiracılarını bekliyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: Malatya'nın üçte birinden fazlası yok!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden Malatya ciddi bir şekilde etkilendi. Tabii bu etkiyle beraber 135 bine yakın bağımsız bölümümüz ağır hasar gördü ve yıkılacaktır. Bu da Malatya’nın üçte birinden fazlası demektir." dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da kira fiyatları bir anda en az 12 bin TL'ye fırladı!

Kiralardaki fahiş artış vatandaşın gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Malatya'da ortalama kira bedeli asgari ücreti geçmiş durumda. Kentte tek oda kiralamak isteyenlerin 5 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Yaşanan deprem sonrası Malatya'da  kiralar 15 bin lira seviyelerine dayanmış durumda. Üstelik durum bununla da sınırlı değil. Kimi depremzedeler başka şehirde bedava evlerde yaşayıp kendi evlerini kiraya verdikleri iddiaları da gündemi sarsıyor.

İller arasında Malatya da var! Deprem bölgesinde işlemler başladı

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) deprem bölgesinde sayaç okuma işlemlerinin başladığını açıkladı. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat yapılmayan tüketimlere ait bedeller görevli tedarik şirketleri tarafından faturalandırılarak 6 aylık taksitlendirmeyle tüketicilere iletilecek

Deprem bölgesi Malatya'da elektrik, telefon ve internet sorunu sürüyor

Depremde elektrik hatlarının ve baz istasyonlarının zarar görmesi sonrası oluşan iletişim güçlüğü halen sürüyor. Deprem bölgesi Malatya'da sorunun hala çözülememesi kullanıcıları çileden çıkardı. Kullanıcılar, mağdur olduklarını belirterek bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor.

Malatyalı depremzededen vefa örneği!

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası birlik ve beraberlik duygusu ön plana çıktı. Malatyalı bir depremzede deprem bölgesine yardım getirenleri kiraz bahçesine davet etti.

Deprem bölgesi Malatya'da, büyük bir gürültü duyan mahalleli, polisi alarma geçirdi!..

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde depremlerde hasar alan iki katlı kerpiç bir evde göçük meydana geldi. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Hidayet Mahallesi'nde meydana geldi.

Malatya-Sivas karayolu Tepeköy Mevkiinde iki araç çarpıştı: 7 yaralı

Malatya’da iki aracın çarpışması sonucu yaşanan trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

Malatya'da deprem oldu? Şiddeti kaç olarak ölçüldü?

Kandilli Rasathanesi Malatya Darende Çaybaşı'nda 3.4 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Depremin derinliği 1.7 km olarak belirlendi.

Malatya'da iş makinesi operatörü yıkım sırasında öyle bir şey yaptı ki...

Malatya’da yıkımını gerçekleştirdiği binada asılı Türk bayrağını gören iş makinesi operatörü büyük bir titizlikle binadan makinenin makası ile aldığı bayrağı aşağıdaki ekiplere verdi. İş makinesi operatörünün bu davranışı ise çevredekilerin takdirini topladı.

2. elde 2012 modeller revaçta

Mayıs ayının ikinci el ilan verileri kapsamından en çok 400 bin TL’ye kadar olan araçlar yer aldı. En çok ilana koyulan araçlar sırasıyla 2012, 2011, 2015 ve 2016 yılına ait modeller olurken, Mayıs ayında düz vitesli araçlar revaçtaydı.

Gazeteci yazar Mehmet Barlas vefat etti

Gazeteci yazar Mehmet Barlas, zatürre tedavisi gördüğü İstanbul Şişli'deki hastanede 81 yaşında vefat etti. Cenaze töreni Pazar günü gerçekleştirilecek.

Milli güreşçi Hamza Kurak Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Malatya'da arkadaş tavsiyesiyle başladığı güreşte, dünya üçüncülüğü ve Türkiye şampiyonluğu elde eden işitme engelli depremzede Hamza Kurak, başarısını Avrupa ve dünya şampiyonluğuyla taçlandırmak istiyor.

Piyasalar 

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1977 dolar seviyesinde hareket ediyor. İç piyasada gram altın 1330 lirayı aşarak tüm zamanların en yükseğini gördü. Çeyrek altın 2 bin 180 lira, cumhuriyet altını 8 bin 810 liradan satılıyor. İç piyasada seçimin ardından yeni kabine bekleniyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 24 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!