dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2505.1
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66326.300$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

TÖTM yine bir ilke imza attı! Dünyanın ilk beşli çapraz karaciğer nakli yapıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü, adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Malatya'nın gururu olan enstitü adını tüm dünyaya duyurdu. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünyada bir ilke imza atarak beşli çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi. Enstitü bu yöntem sayesinde tıp literatürüne girdi.

Özhaseki: Aralık ayında, Malatya'da, Cumhurbaşkanı'mızla birlikte, biten konutlarımızı teslim edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Özhaseki, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören şehirlerde 200 bin konutun inşasının hızla devam ettiğini belirterek, "Şu anda yaklaşık 50 bin konut ve köy evimizin inşaatını bitirmek üzereyiz. Aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte biten konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Fidanel: Malatya'da yerinde dönüşüm için zemin +7 kat müjdesini aldık 

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya'ya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini aldıklarını söyledi.6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da ki mimari ve kentsel tüm sorunları tespit edip çözüm bulunması noktasında çalışmalar yürüten Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel,  son gelişmelerin Malatya'nın daha hızlı ayağa kalkması anlamında kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Malatya'da, mevsimlik işçiler, ekmek parası için her türü zorluğa katlanıyor!

Kahramanmaraş ve Osmaniye’den Malatya'ya gelerek meşe odununu mangal kömürüne dönüştüren mevsimlik işçiler, ekmek parası için her türü zorluğa katlanıyor. Nisan ve Mayıs aylarında mangal kömürü işinde çalışmak için Akçadağ ilçesine gelen mevsimlik kömür işçileri, Levent Vadisi’nde oluşturdukları barakalarda konaklayarak ekmek paralarını kazanmak için mesai harcıyor. Levent Mahallesi’nde yaklaşık bin 200 rakımda günün ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başlayan mevsimlik işçiler, belirlenen bölgelerde topladıkları odunları büyük bir sabırla mangal kömürüne dönüştürüyor.

Faizsiz deprem kredisinden hasarsız işletmeler de faydalanabilecek!

Depremden etkilenen işletmelere 200 bin lira ila 750 bin lira arasında faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sunulacağını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “En az yüzde 30 gelir kaybına uğramış hasarsız işletmeler de bu destekten faydalanabilecek” dedi.

Malatya'da yıkımlar hangi aşamaya geldi? Veli Ağbaba'dan yıkım değerlendirmesi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'da bugüne kadar ağır hasarlı 13 bin 416 binanın yıkıldığını söyledi. Malatya'nın sahipsiz olduğunu söyleyen Ağbaba: "Depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen ortalama her 3 binadan 2'si halen yıkılmaya bekliyor" ifadelerini kullandı.

Malatya'da geleceğin gençleri burada yetiştirilecek! Mustafa Fuat Kaplan anısına...

Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi açıldı. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin vurduğu Malatya'ya yeni bir okul kazandırıldı. Öte yandan Gazeteci-Yazar Murat Çetin, merkezin yapılmasıyla ilgili farklı hikayeler anlatıldığını söyleyerek konuya açıklık getirdi.

Sadıkoğlu: Şehirde sıkıntı yok deyip, yalanların arkasına sığınarak bu şehre gelecek desteklerin önünü kestiler!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ticaret ve sanayi odası toplantı salonunda yaptığı konuşmada, bir koltuk uğruna olumsuzluklara ve yanlışlara sessiz kalmanın mümkün olmayacağını söyledi. Sadıkoğlu: "Şehirde sıkıntı yok deyip, yalanların arkasına sığınarak bu şehre gelecek desteklerin, avantajların önünü kesip bir dahaki döneme siyasi bekasını var etmeye çalışanlara sesleniyorum. Bir an önce şehir için bu algıdan vazgeçin" dedi.

1,6 milyon öğrenciyi ilgilendiriyor... Yeni kredi ve burs miktarları belli oldu

Kabine toplantısı ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik 2024 yılı için yeni kredi ve burs rakamlarını açıkladı. Erdoğan, afet bölgesindeki konutların inşaasının devam ettiğini, bölgede KOBİ'lere yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni kredi paketini devreye aldıklarını söyledi.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi'nde silahlı kavga!

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. 

Çöşnük Mahallesi'ndeki kazada ortalık savaş alanına döndü

Malatya’da iki aracın karıştığı trafik kazasında ortalık savaş alınana döndü. Savrulan araçlardan birinin aydınlatma direğine çarparak durduğu kazada 2 kişi yaralandı.

Benzine de indirim geldi! İkinci indirim yolda mı?

Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi. Gözler motorinde ikinci indirime çevrildi.

Malatya'da, açık alanda yorgancılık yapan esnaf Hasan Çelik, konteyner iş yeri istiyor

6 Şubat’ta Osmaniye’de depreme yakalanan Hasan Çelik, evi ve işyeri ağır hasar alınca memleketi Malatya’nın Darende ilçesine döndü. Eşi ve kendisinin kalp hastası olduğunu anlatan yorgancı Hasan Çelik, havaların iyice soğuması ile yetkililerden kendisine çalışacağı bir yer verilmesini istiyor.

Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma oldu

Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün, 6 Şubat depreminde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesislerde görevli personel Erdal Doğaner anısına düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nda kupa sahibini buldu.

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, fay zonlarını açıkladı! Savrun Çardak-Sürgü...

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, Kayseri ve genel fay bölgeleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Öğüt: "Savrun Çardak-Sürgü ve dafz içinde saat yönü dönme hareketi ile dönen Adana-Osmaniye-Maraş bloğunu kesen bu sınır faylar üzerinde özellikle orta Savrun-Güney Savrun'da yaklaşık olarak 4,3-5,5 varan bir takım bağımsız ya da artçı deprem olasılığı mevcuttur" dedi.

Gürkan: Gençlerimizi TBMM'de görmek isteriz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özhüsrev ve yeni Yürütme Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek bir süre görüştü. Gürkan, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "İnşallah ileriki zamanda sizlerde ana kademede, yerel yönetimlerde ve TBMM’de ülkemize hizmet edersiniz" dedi.

Malatya - Ankara karayolunda hafif ticari araçla çarpışan araç refüje savruldu

Malatya’da iki hafif ticari aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1980 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1804 lira, çeyrek altın 2 bin 956 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 22 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!