dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2516.2
  • BIST
    10688.25
  • BTC
    67085.66$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

YAZI DİZİSİ/2: “Vakıf üyeliği neden düşürülür?”

Usta Gazeteci Murat Çetin'in Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfıyla ilgili “Vakıf üyeliği neden düşürülür?” başlıklı ikinci yazı dizisi, merakla takip ediliyor. 

Yazı Dizisi / 1 Mikail Sülük’ün hizmet anatomisi…

Gazeteci Yazar Murat Çetin'in Pütürge İlçesinde yapılan çalışmaları anlattığı yazı dizisi ilgi gördü. 

Alişan HAYIRLI / Deprem gerçeği

Yazarlarımızdan Alişan Hayırlı'nın bu hafta kaleme aldığı yazı, okurlarından tam not aldı. 

Malatya Lobisi, İflas Etti!..

Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın, Vefa günü organizasyonunda konuşan Ömer Faruk Öz, “Depremde Doğanyol ile Pütürge, krizi fırsata çevirdi…” şeklinde bir yorumda bulundu. Ömer Faruk Öz, konuşmanın devamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Malatya’nın, sesini duyuramadığını ve neden sesini duyuramadığını da anlamadığını belirtti. Bu noktada, Ömer Faruk Öz'ün konuşmasına katıldığını belirten Usta gazeteci Murat Çetin, bu konuyu her hafta okurlarıyla buluştuğu Hasbihal Köşesine taşıdı. Çetin: "Kahramanmaraş merkezli depremlerle harabeye dönüşen Malatya’da, 40.000’e yakın bina, 120.000’e yakın ev ve 25.000’e yakın da iş yeri yıkılıp tekrar yapılmayı bekliyor. Malatya, depremlerden en çok etkilenen illerin üçüncüsü olmasına rağmen, sesinin duyulmamasının en büyük sebebi, “Malatya lobisi”nin iflas etmiş olmasıdır. Malatya siyaseti, iflas bayrağını çekmiştir" dedi. 

Malatya'nın yeni planı... Çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor

Malatya, kent merkezinde sürdürülen çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, çalışmaların kapsamın genişletildiğini belirterek, 3 bölgede sürdürülen çalışmalarla 21 bin 777 bağımsız alanın inşa edilmesinin planlandığını belirtti.

Doğanşehir’de köy evlerinin teslimine başlanıyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğanşehir ilçesinde yapımına başlanan köy evlerinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, tamamlanan 59 konutun Aralık ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.

Malatya’da 500 adet 10 kat ve üzeri bina yıkılmak için yasal süreci bekliyor!

Deprem bölgesi Malatya’da, ağır hasarlı yüksek katlı binaların patlayıcı ile yıkım işlemlerine ara verildi.

Ağbaba: Depremin 10. ayında sahipsiz Malatya!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Malatya'nın, depremin 10. ayında hâlâ sahipsiz olduğunu söyledi. Ağbaba, kentteki sorunları sıralayarak durumu özetledi.

Bakan Şimşek: Depremin yaralarını sarmak için dış finansman 2,4 milyar doları buldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, deprem bölgesinin imarı ve bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmaları desteklemek için Türkiye'nin sağladığı dış finansman kaynaklarına ilişkin bilgi verdi. Kahramanmaraş merkezli, Malatya'nın da büyük yara aldığı depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ve bölgenin yeniden inşası amacıyla dış finansman temini çalışmalarının devam ettiğini belirten Şimşek, bu kapsamda Asya Altyapı Yatırım Bankasının Türk Eximbank'a 100 milyon dolar finansman sağladığını ifade etti.

MEB resmen yasakladı, uygulama kaldırıldı: Sınıf anneliği tarih oldu

Tartışmalar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan ‘sınıf annesi’ uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

Selçuklu Mahallesi’nde kaldırım ve kilit taşı döşeme çalışması yapılıyor!

Cadde ve sokaklarda yol bakımı, onarımı, altyapı, temizlik, kaldırım ve kilit taşı dökme çalışmalarına hummalı bir şekilde devam eden Battalgazi Belediyesi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Selçuklu Mahallesi’nde kaldırım ve kilit taşı döşeme çalışması gerçekleştiriyor.

Bu sözler ortalığı karıştırır: Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'yi linç edelim!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, depremlerle ilgili yapılan bazı yanlış hataları gerekçe göstererek, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyeceğini belirtti. İçelli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Evet, yine linç edenler olacak, yine hakaretler havada uçacak, okumuşu, cahili bir olup saldıracaklar. Susmayacağım! Siz, bir deprem zonundaki herhangi bir şehirde, “burada, ilerde deprem olur” deseniz, günün birinde ama 3 sene sonra,30 sene ya da 300 yıl sonra haklı çıkarsınız “Ben, bunu biliyordum, biz burayı 2 sene önce uyarmıştık, bakın söylediğim gibi burada deprem oldu‘’ deyip, kasılmanın da bir anlamı yok. Neden iki zıt görüşlü deprem bilimci ekranlara beraber çıkmıyor mesela? Haydi müritler, Serkan İçelli'yi linç edelim! Canınıza sağlık…" ifadelerini kulandı.

Pütürge Kaymakamı dur durak bilmeden 1,5 ayda 68 mahalle gezdi!

Pütürge Kaymakamı Ahmet Kasım Tecimen, yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Tecimen 1,5 ay boyunca 68 mahalleyi tek tek gezerek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak? Canlı yayında çarpıcı iddia

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, verdiği kulis bilgisinde, deprem bölgesinde Gaziantep hariç diğer belediye başkanlarının değişeceğini iddia etti. TV 100 ekranlarından yayımlanan program, Malatyalılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Motorine indirim geliyor! Benzinde ise...

Motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim gelecek. Benzinde ise bu gece fiyat değişimi olmayacak. Petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. 

Sosyal medya bunu konuşuyor: Korna çalmayın heyecanlanıyorum!

Malatya’da acemi kadın sürücünün aracına astığı yazı sosyal medyada gündem oldu. Bayan Sürücünün kendince bulduğu ilginç çözüm şöyle; “Bayanım. Acemiyim. Kornaya basmayınız. Heyecanlanıyorum. Öğrenene kadar. Lütfen İdare Ediniz…”

Malatya'da vefat edenler ( 06 Aralık 2023 )

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı 1883 lira, çeyrek altın 3 bin 89 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!