dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2470.9
  • BIST
    10151.58
  • BTC
    66189.29$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Ramazan Yaylacı, Yeşilyurt için sürpriz olmaz!..

Malatya'da, yerel seçimlerdeki aday belirleme süreci devam ediyor. Ak Parti bu dönem halkta karşılığı olan adaylara ağırlık vermiş durumda. Usta Gazeteci Murat Çetin, bu hafta Hasbihal Köşesinde kaleme aldığı yazıda bu konuya da değindi. Yeşilyurt için Ramazan Yaylacı isminin sürpriz olmayacağını belirtti. "Şahsi fikrim; Ramazan Yaylacı, adaylığa en yakın isimlerden biri." diyen Çetin'i okurları da destekledi. Yazının ilgili bölümüne yapılan yorumlar dikkat çekti.

Bakan Özhaseki: Malatya'yı eski canlılığına kavuşturacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İnşallah, en kısa sürede şehir merkezlerimizi ve şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız. Aynı anlayış ve hassasiyetle yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz" dedi. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki şehir merkezlerinde canlılığın yeniden hüküm süreceğini ifade ederek, "Şehir merkezlerimizde o cıvıl cıvıl çarşıları yeniden inşa edeceğiz. Bu anlamda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da çalışmalarımıza başladık. İnşallah en kısa sürede şehir merkezlerimizi ve şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız. Aynı anlayış ve hassasiyetle yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz" dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da korkunç olay: Orta hasarlı binada ceset bulundu

Malatya’da orta hasarlı bir binada 50 yaşlarında kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Merdiven boşluğunda elbiseleri ıslak bir şekilde bulunan şahsın ölüm nedeni araştırılıyor.

Malatya'da, silahlı ve maskeli soyguncular jandarmadan kaçamadı

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde 54 yaşındaki bir şahsı ikametinde silahla tehdit ederek çok sayıda ziynet ve antika eşyalarını çalan 3 kişi yakalandı. Zanlılardan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Olay, 4 Aralık Pazartesi Yazıhan ilçesinde meydana geldi.

Anlaşmada Malatya yok! Galatasaray'dan, Adıyaman'da 100, Kahramanmaraş'ta 100 ve Hatay'da 100 konut

Galatasaray ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımıma yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Özhaseki, depremin yıkıcı etkisi göz önünde bulundurulduğunda devletin her yere yetişmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Anlaşmada sadece Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın bulunması Malatya'nın bulunmaması dikkat çekti. 

Cinayet dedektifleri bin saatlik görüntü izleyip katili yakaladı

Adana’da metruk bina içerisinde bir kişiyi öldürüp kayıplara karışan şüpheli, cinayet büro amirliğince kurulan özel ekip tarafından 300 güvenlik kamerasından 1000 saatlik görüntü izlenerek yakalandı. Şüphelinin 2022 yılında kardeşinin parkta öldürülmesiyle ilgili intikam almak için cinayeti işlediği belirlendi.
Cinayetin özel ekibi Adana merkezli Kocaeli, Isparta ve Malatya’da şafak vakti yaptığı operasyonla Yasin Saydam’ı yakalarken aralarında iki kadının da bulunduğu 8 kişiyi de gözaltına aldı.

Mercek-7 operasyonunda bin 264 şüpheliye gözaltı!..

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 73 ilde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen Mercek-7 operasyonunda bin 264 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kara Ölmeztoprak: AFAD ekiplerince ısıtıcı ve ranza temini yapılacak!

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya'da, konteyner kentlerde kalan vatandaşlara mevcut ısınma araçlarının yanı sıra talep edilmesi durumunda AFAD ekiplerince ısıtıcı ve ranza temini yapılacağını belirtti.

Gürkan: Malatya'ya, Selçuklu Mimarisini içeren büyük bir cami kazandırılacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı devam eden Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı İdari Hizmet Binasını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, hizmet binasındaki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Gürkan: "Önümüzdeki günlerde, yıkılan mevcut camimizin yerine yeni bir cami yapıyoruz. Yeni camimizin proje çalışmaları son aşamaya geldi. Selçuklu Mimarisini içeren büyük bir camiyi de şehir mezarlığına kazandıracağız" dedi.

Çınar: “Türkiye Yüzyılının en güçlü kaynağı çocuklarımızdır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Konak Anaokulu öğrencilerini Aile Yaşam Merkezinde ağırladı. Başkan Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılının en güçlü kaynağının geleceğe umutla bakan çocuklar olacağını söyledi.

Tohma Kanyonu tehlike saçıyordu! Önlem alınıyor

Türkiye'nin en güzel kanyonları arasında yer alan ve yıllık 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tohma Kanyonu, çelik ağla örülüyor. Yapılan çalışma ile yamaç kaymaları ve taş düşmeleri önlenecek.

İkinci el ticaretinde 6 ay uzatma!

İkinci el araçların, sıfır fiyatlarından yüksek fiyatla satışa çıkarılmasının yasaklanmasına ilişkin yönetmelik Ticaret Bakanlığı'nca 6 ay daha uzatıldı.

Aile’den 3,2 milyar TL’lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Mahkeme karar verdi: Yeni Malatyaspor'da Adil Gevrek kazandı

Malatya’da merakla beklenen mahkeme kararı çıktı. Bugün yapılan duruşmada Adil Gevrek mahkeme kararıyla başkan oldu.

Malatya'da vefat edenler ( 07 Aralık 2023 )

Malatya'da 11 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Çeyrek altın 3 bin 110 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 690 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet
    07-12-2023 19:52

    Bu aralar her yerde ramazan yaylacıyı duyuyorum halk seviyo galiba

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!