dore okulları
Malatya
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2452.1
  • BIST
    10159.37
  • BTC
    62520.36$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Malatya'da, deprem konutlarının mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 9 Haziran’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan 316 kalıcı konut inşaat çalışmalarında sona gelindi. Konutların mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ne zaman açıklanacak?

AK Parti'nin Ankara'da düzenleyeceği aday tanıtım toplantısı Perşembe günü saat 14.00'te düzenlenecek. 18 Ocak'ta yapılacak olan toplantıda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da açıklanması bekleniyor.

Silah kaçakçılarına İçişleri’nden ’Mercek’!

Ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik Malatya'nın da dahil edildiği 78 ilde düzenlenen Mercek-9 operasyonunda 2 bin 36 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya'da, Eski Malatya Semt Polikliniği hizmete girdi!

Eski Malatya’da Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği alanda yapımı tamamlanan Semt Polikliniği hizmete girdi. Başkan Güder, merkezin 22 mahallenin sağlık yükünü alacağını söyledi. Güder: "Biz belediye olarak hocalarımızın emirlerinde olacağız. Nihayetinde hepimiz vatandaşa amme hizmeti yapıyoruz. Hep beraber nasıl Malatya’ya, ilçemize katkı sağlayabiliriz; onun çabası, gayreti içerisindeyiz" dedi.

Akçadağ'da, emlak konut tarafından yapılacak yeni çarşı projesine hız verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya’nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı ev ve işyerlerinin yıkımlarında sona gelinirken, Emlak konut tarafından ilçeye kazandırılması planlanan yeni çarşı projesine ise hız verildi.

Yer Malatya: İnternet üzerinden milyonluk vurgun!

Samsun merkezli Mersin, Adana ve Malatya illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, internet üzerinden 18 kişiyi 4,6 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden 2'si mahkemece tutuklanırken, 2 kişi savcıya ifade verdikten sonra, 1 kişi de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çınar, şehit aileleri ve gazileri Emanet Çarşısında ağırladı!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Hal Hatır Buluşmaları’ projesi kapsamında şehit aileleri, gazi ve ailelerini Emanet Çarşısı’nda ağırladı.

Malatya Kızılay Kan Merkezi hizmette!

Deprem sonrası ağır hasar alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasının ardından alana kurulan Kızılay Kan Merkezi hizmete başladı.

Erhan Berk: Malatya'da, salgında, bir alevlenme var!

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, hastanelerdeki doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Berk: "Türkiye’de viral enfeksiyonda ciddi bir artış yaşanıyor. Malatya'da grip yoğunluğu arttı. 2019 yılında başlayan COVİD salgınında bir alevlenme olduğunu gördük. Bu yüzden kişisel önlemleri almalıyız. Maske, mesafe ve el hijyeni noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Malatya’da Kadın Meclisi’nden ’gönüllülük’ etkinliği

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sahada olan sivil toplum kuruluşları (STK) çalışmalarından haberdar olmak ve aynı zamanda tecrübelerinden faydalanmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.  Bu kapsamda İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şube Başkanı Ömer Deri’in katıldığı “Sivil Toplum Kuruluşlarında Yardımlaşma ve Gönüllülük” konulu bir program düzenlendi.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek 9 beslenme tavsiyesi

Kış mevsiminde kalabalık ve kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi enfeksiyon hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Okul gibi kapalı alanlarda enfeksiyonların sık görüldüğünü ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, okul çağındaki çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlenmesi için 9 beslenme tavsiyesinde bulundu.

Zamlı maaşlar ve farkları ne zaman ödenecek?

15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memur ocak maaşını zamlı alacak. Memurlara yüzde 49,25 zam yapılacak. Zamlı maaşlar hesaplara yatırılıyor. Maaş farkları da kısa sürede ödenecek.

TBMM gündeminde bu hafta neler var?

TBMM'de bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nun çalışma hayatıyla ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifini görüşmesi bekleniyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 9 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü 2.056 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.990 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 13.744 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!