dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67023.528$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Galatasaray'dan deprem bölgesi Malatya için yeni hamle!

Galatasaray ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımına yönelik işbirliği protokolü imzalanmıştı. Anlaşmada Malatya'nın olmaması büyük tepki toplamıştı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Eray Yazgan ile bir görüşme sağladı. Babacan, Galatasaray SK kulüp binasında Başkan Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Genel Sekreter Eray Yazgan ile görüştü. Babacan, görüşmeye ilişkin: " Malatyalılara söz vermiştik. Malatya'ya konut ya da bizim listemizde olan birkaç tane okul ihtiyacı için TOKİ ile görüşecekler ve ayırdıkları meblağın gerekli kısmının Malatya'ya aktarılmasını sağlayacaklar" dedi.

Naci Görür'den canlı yayında 'deprem' uyarısı! Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da tehlike...

Deprem riskli bölgelerle ilgili konuşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den katıldığı canlı yayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu için çok kritik uyarılarda bulundu. İlleri tek tek sıralayan Görür, bölgede riskin arttığına dikkat çekti. Görür, "Bu dediğim DAF’a çok yakın yerlerdeki kentler… Dolasıyla onlar cidden tehlikeli" dedi.

Deprem Bölgesi Malatya'da hasarlı binalarda hırsızlık bitmiyor!

Deprem bölgesi Malatya’da çok sayıda hasarlı binanın bulunduğu bir siteye giren hırsızlar elektrik kabloları ile su sayaçlarını çaldı. Kameralara yansıyan olayda hırsızların rahatlığı ise pes dedirtti.

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş: Malatya halkını tedirgin etmenin bir anlamı yok!

Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya'da 7 ve üzeri deprem beklediklerini açıklayan Deprem Uzmanlarına yönelik açıklama yaptı. Son zamanlarda kentte artan artçı depremler Malatyalıları tedirgin ederken, diğer yandan da büyük felaket beklediklerini açıklayan uzmanlar dikkat çekti. Kentte tedirginlik baş gösterirken, Malatyalıları rahatlatan açıklama Dr. Ramazan Demirtaş'tan geldi. Kavaktepe-Yeşilyurt ya da Çöşnük Fayı 7.0 büyüklüğünde "deprem üretir" şeklinde yapılan açıklamanın Malatya halkını tedirgin etmesi nedeniyle zorunlu bir duyuru yapacağını söyleyen Demirtaş, Malatyalıları tedirgin etmenin bir anlamı yok, dedi.

Evleri yağmalanan depremzedeler keserli nöbette!

Deprem bölgesi Malatya’da, orta hasarlı binalara dadanan hırsızlar, daire sakinlerini canından bezdirirken, evlerinin adeta yağmalandığını belirten vatandaşlar, ellerinde keserle, binalarda nöbet tutuyor.

Çınar: Üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz!

Melekbaba mahallesine giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mahalle Muhtarı Orhan Güneş ile birlikte Melekbaba Gençlik Merkezi ile devam eden yol düzenleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.Melekbaba Mahalle Muhtarı Orhan Güneş, Melekbaba Gençlik Merkezi gibi dev bir eserin mahallelerinde hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, araç ve yaya trafiğini daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleşen çalışmalardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu. Başkan Çınar: " İlçemizin birçok noktasında devam eden gerek bizim gerekse de devletimizin yatırımlarını yakından takip ediyoruz, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak tüm yatırımlar içinde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz" dedi.

Sami Er: Kiracılarımız da konut sahibi olacak, dar gelirli insanların sosyal konutları yapılacak

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er: "Bu bölgeden sorumlu Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen Bey arkadaşımdır. Yine Bakan Yardımcısı Hasan Suver Beyle görüşmelerimiz oldu. Ve bunu ötesinde ilave konutlar nasıl yapacağız bunların görüşmelerini yapıyoruz. Bir taraftan hak sahiplerini konutlara eriştirirken diğer taraftan da kiracılarımızı da düşüneceğiz. Kiracılarımız da konut sahibi olacak, dar gelirli insanların sosyal konutları yapılacak. Şehir dışına çıkan Malatyalı hemşerilerimizin geri dönmeleri için gerekli ortamı oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Malatya AFAD Müdürü Değişti! Yeni Müdür Ali Altındal oldu

Malatya AFAD Müdürü Değişti. Malatya AFAD Müdürü Mustafa Türker Kırıkkale AFAD Müdürlüğüne Atandı. Malatya AFAD İl Müdürlüğüne ise Edirne AFAD İl Müdürü Ali Altındal atandı.

MOTAŞ'tan yeni duyuru! Güzergâhlar değişti!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasarlı yapıların yıkımı devam ederken otobüs güzergâhları da sık sık değişiyor. Bugün yeniden güzergah değişikliği yapan MOTAŞ, yolcularını mağdur olmamaları için uyardı.

10 yıldır dağdan ve araziden topladığı taşlara gözü gibi bakıyor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Mesut Güler, 10 yıldır dağdan ve araziden topladığı taşlara gözü gibi bakıyor.Yazıhan ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Mesut Güler küçük yaşlarda gökbilimine olan ilgisi nedeniyle kırsal bölgelerden topladığı onlarca taşa evinde gözü gibi bakıyor. Taşla hikayesinin gök taşlarına olan ilgisiyle başladığını belirten Güler, incelemesinin düşündüğü bazı taşları ise müzeye teslim edeceğini söyledi.

Motorine zam geliyor! Pompaya yansıyacak...

Yeni yıla 37 TL'den giren motorine son 9 günde gelen zamlar sonrası 41 lirayı aşmıştı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 29 Ocak'ı 30 Ocak Salı'ya bağlayan gece yarısından itibaren motorine bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Malatya’da güvenli seyahat için yoğun mesai

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Malatya genelinde kurmuş olduğu şantiyelerle yeni yol açma ve genişletme ile asfalt serim çalışmalarının yanı sıra menfez, köprü ve taş duvar çalışmalarını da aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 2023 yılında menfez, köprü ve taş duvar gibi çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri için yoğun mesai harcıyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı 1982 lira, çeyrek altın 3 bin 241 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 3 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!