dore okulları
Malatya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60997.938$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Atilla KANTARCI / Orhan Türkdoğan (Sosyolog ve Felsefeci)

Yazarlarımızdan Atilla KANTARCI'nın kaleme aldığı "Orhan Türkdoğan" başlıklı yazı, okurları tarafından beğeniyle takip ediliyor. 

Suat GÜLŞEN / Killo'nun Keklikleri

Yazarlarımızdan Suat GÜLŞEN'in "Killo'nun Keklikleri" başlıklı yazısı, okurları tarafından merakla okunuyor. 

Bakan Bolat Malatya'dan duyurdu! Türkiye’nin Ocak ayı ihracatı 20 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılı ihracatını artıda kapatmayı başaran Türkiye’nin 2024’e de rekorla başladığını belirterek, 20 milyar dolarla en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

2023 yılında Malatya’nın ihracatı yüzde 15 düşüşle 387 milyar dolar olarak gerçekleşti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Malatya'da yaptığı açıklamada: "Ocak ayında afet bölgesindeki illerimizin toplam ihracatta artıya geçtiğini görüyoruz. Malatya da 35 milyon dolar ihracatla deprem öncesinin rakamını yakaladı. Bununla beraber 2023 yılında Malatya’nın ihracatı yüzde 15 düşüşle 387 milyar dolar olarak gerçekleşti. Önemli bir üretim üssü konumundaki Malatya’nın potansiyelinin daha yüksek olduğunu biliyorum ve önümüzdeki yıllarda büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 9 ay sonra güncelledi! 6 Şubat depremlerinde kaç kişi öldü?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler ile ilgili AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinde açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dokuz ay sonra 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin sayısını 53 bin 537 olarak güncelledi. Son olarak eski İçişleri bakanı Süleyman Soylu, 22 Nisan 2023'te can kaybını 50 bin 783 olarak açıklamıştı.Murat Kurum'un "Depremlerde 130 bin kişi öldü" sözleri tartışma yaratmıştı.

Malatya'da korkunç cinayet! Hüseyin Irmak vefat etti

Malatya’da husumetlisi tarafından defalarca bıçaklanan 38 yaşındaki şahıs hayatını kaybetti.Olay, 09.30 sıralarında Yeşilyurt İlçesine bağlı İnönü Mahallesi’nde meydana geldi.

Bakan Bolat: 1-2 sene içinde inşallah büyük ölçüde bu yaralar sarılmış olacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Malatya’da geçici işyeri konteynerlerindeki esnafları ziyaret etti. Bakan Bolat, asrın felaketinin birinci yıl dönümünde yaraları sarma adına çok büyük işlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Bolat, “Bütün bakanlıklarımız üzerine düşen görevi yapmaya devam ediyor. 1-2 sene içinde inşallah büyük ölçüde bu yaralar sarılmış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planları arasında Malatya yok mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yılında depremden zarar gören illeri ziyaret edecek. Hafta sonu Hatay ve Gaziantep'e gidecek olan Erdoğan, hafta içi Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ illerine ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret edilecek iller arasında asrın felaketinden en çok yara alan Malatya'nın yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Bu durum, Erdoğan'ın planları arasında Malatya yok mu? sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan konuyla ilgili Ak Parti Malatya İl Teşkilatından bir açıklama bekleniyor.

Öyle bir uyudu ki ekipler alarma geçti!

Malatya’da bir süredir haber alınamayan şahıs ekipleri alarma geçirdi. İkametine balkondan girilen şahsın uyuyakaldığının belirlenmesiyle ekipler normale döndü.Olay, 09.30 sıralarında Yeşilyurt ilçesi Fahri Kayahan bulvarı üzerinde meydana geldi.

Vodafone Vakfı deprem bölgesine desteğini sürdürüyor

Vodafone Vakfı, deprem bölgesinde yaşayanların ekonomik ve sosyal yönden desteklenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. ‘Yarını Kodlayanlar’ ve ‘Dijital Benim İşim’ projelerini bölgeye taşıyan, ayrıca bölgede Çocuk ve Aile Merkezleri kuran Vakıf, bugüne kadar binlerce çocuk ve kadının hayatına dokundu. 

Çınar: “Yeşilyurt’u geleceğe hazırlıyoruz”

Yeşilyurt’un muhtelif bölgelerinde yer alan TOKİ Konutları ve Köy Evlerinin yanı sıra merkez ve kırsal bölgelerde yapılacak yeni konut alanlarının tüm süreçleri, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’in katıldığı istişare toplantısında ele alındı.

Asrın Felaketinde, yaraları, sporun iyileştirici gücü sardı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gençler ve çocuklar için birçok sportif aktivite düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Gençler ve çocuklar için sporun bir eğlence ile beraber rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi vardır. Bu vesileyle Bakanlık olarak depremden etkilenen gençler ve çocukların sporla normalleşme süreçlerini hızlandırarak, eğitici aktivitelerle sosyalleşmelerine destek olduk” dedi. Depremin insanlar üzerindeki fiziksel ve psikolojik olumsuz etkilerini azaltmak ve spor eğitimlerini devam ettirmek amacıyla, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'nde kullanılan 8 adet portatif havuz, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya gönderildi.

Malatya’da jandarma yabani kuşlar için doğaya yem bıraktı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde jandarma ekiplerince, yabani kuşlar için doğaya yem bırakıldı.

Yeni aldığı araçla trafiğe çıktığı ilk gün kaza yaptı: 2 yaralı

Malatya’da yeni aldığı araçla trafiğe çıkan tır sürücüsü, ilk gününde kaza yaptı. Tır ile çarpışan otomobilin sürücüsü ise acısını unutup aracının derdine düştü. Kaza, saat 16.00 sıralarında Malatya-Elazığ karayolu istasyon kavşağında meydana geldi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 14 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Çeyrek altın 3.282 liradan, Cumhuriyet altını ise 13.793 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!