dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67939.867$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Sami Er, İlhan Geçit ve Bayram Taşkın neden vitrinde yer aldı?

Yerel seçimler, 31 Mart 2024'te yapılacak. 2024 yerel seçimlerine 21 Şubat 2024 Çarşamba günü itibarıyla 39 gün kaldı. Süreç daralırken Malatya'daki seçim trafiği de oldukça yoğun. Malatya'da aday adayı gösterilmeden aday olan isimler gündemden düşmüyor. Usta Gazeteci Murat Çetin, Malatya'da aday gösterilen isimleri "Aşağıdan yukarıya basamak basamak tırmanan isimler değil de, “paraşütle” inme tercihinde bulunan kişiler, vitrine konuldu" olarak değerlendirdi. Peki, vitrine konulanların tercih sebebi ne? Bundan sonraki süreçlerde neler öngörülüyor? Usta Kalem bunları tek tek Hasbihal köşesinde sıraladı. Biz de yazıyı yeniden istifadenize sunduk. 

Kira yardımı ne kadar sürecek? Bakan Özhaseki açıkladı!

Deprem konutunu teslim ettiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, “Gururluyuz. Çünkü hiç ara vermeden ilk günden itibaren gece gündüz demeden çalıştık. Neticesinde, bu bir ay içerisinde 46 binini, önümüzdeki ay vereceklerimizle birlikte 75 bin konutumuzu hak sahiplerine teslim ediyoruz.” diye konuştu. Bakan Özhaseki, kira yardımlarının da evler teslim olana kadar devam edeceğini kaydetti.

Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki: Malatya Ovacık Fayı henüz kırılmadı!

Malatya'da meydana gelen depremlerden sonra dikkat çekici yorumlarda bulunan Japon İnşaat Mühendisi Moriwaki, Ovacık Fayı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Malatya Ovacık Fayı'nın henüz kırılmadığını belirten Moriwaki, bölgede hemen deprem beklemediğini belirtti.

Malatya’da sanayi sitesinde korkutan yangın! 7 iş yerinin çatısı hasar gördü

 Malatya’nın Darende ilçesinde sanayi sitesinde çıkan yangında 7 iş yerinin çatısı hasar gördü. Olay, akşam saatlerinde Darende ilçesi Balaban Mahallesi'nde meydana geldi.

Malatya'da, Furkan Eser, trafik kazasında vefat etti

Malatya’da hafif ticari aracın trambüse arkadan çarptığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.Kaza, Malatya-Elazığ yolu Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu karşısında meydana geldi.

Akçadağ'da enkaz hırsızlarına suçüstü!..

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde enkaz döküm sahasında hırsızlık yapan 2 zanlı polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.Olay, Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde meydana geldi.

Binlerce insan zehirlenecekti! Nefes kesen takiple yakalandılar

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 13 bin 464 litre kaçak şarap ele geçirildi.

Sami Er: Daha fazla konut üretilmesini sağlayacağım!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya’da tüm hak sahiplerinin konutlarının tesliminin ardından fazla konut üreterek kiracılar ve alt gelir grubundaki vatandaşlara da TOKİ konutları yapacaklarını söyledi.

Malatya'da bir şahıs, hasarlı binada asansör boşluğuna düştü!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 6 katlı hasarlı bir binanın asansör boşluğuna düşen şahıs ağır yaralandı.Olay, sabah saatlerinde Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi’nde meydana geldi.

Yeni Malatyaspor'da hırsızlık şoku: Soyuldu!

6 Şubat depreminin ardından depremzedelerin kullanımına açıldığı belirtilen Yeni Malatya stadyumunda gerek tefrişat gerekse elektronik cihazların çalındığı iddia edildi.

YRP'li Yıldırım: Onlar Malatya’yı yeniden ayağa kaldıramaz!

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında gezilerine devam ediyor. Vatandaş ve esnafları ziyaret eden Yıldırım, “Çürük zemine sınırsız kat ve imar izni verenler, yıkılmasında sorumlu oldukları Malatya’yı yeniden ayağa kaldıramaz. Çare ahlaklı belediyeciliktir, çare Yeniden Refah Partisidir” dedi.

Malatya ve Malatyalıların sesi, duvar yazılarında saklı!..

Asrın felaketi yıkıcı depremlerin ardından, Malatya'da sokak, cadde ve evlerin duvarlarında bulunan C.Y imzalı yazılar duygulandırıyor. Kentin sesi olan yazılar, Malatya halkı tarafından ilgiyle takip ediliyor ve yorumlanıyor. Onlardan biri de şu oldu: "Bazı şehirlerin kaderi çok ağır olur, Malatya gibi"

Malatya'da, depremzede esnafın geliri borçları kadar artmadı!

Mücbir sebep hali süresince biriken borçların esnafı kaygılandırdığını dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın gelirinin borçları kadar artmadığına vurgu yaparak biriken borçlar için azami oranda af talep etti.

Veli Ağbaba niyeti fena bozmuş!

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba'nın sözleri alay konusu oldu. Ağbaba 'elini taşın altına sokmak' deyimindeki 'taş' kelimesini unuttuğu anlar sosyal medyada viral oldu. Ağbaba'nın sözlerine anlam veremeyen Malatyalılar ise, "Veli Ağbaba niyeti bozmuş!" yorumunda bulunuyor.

ASELSAN, zincirin ilk halkasını ördü! Malatya'ya 9 milyon dolarlık bir yatırım

ASELSAN Malatya Yerleşkesi Direktörlüğü kuruldu. Yürütülecek faaliyetler için Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 6.500 m² kapalı alana sahip bir yerleşke kiralandı. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, yaptığı açıklamada: "ASELSAN tarafından yeni binanın ve altyapılarının kurulması ve devreye alınması için yaklaşık 9 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor" dedi.

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi uzatıldı

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi 29 Şubat 2024 tarihine uzatıldı.

Dolar 31 TL’yi aştı!

Sabah saatlerinde 30,95 TL seviyesinden işlem gören Dolar/TL paritesinde an itibarıyla 31 TL'yi gördü.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 10 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Gram altın, 2.022 Türk Lirası civarında işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3.338 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 10 derece olacak.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!