dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2395.5
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61656.52$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Murat ÇETİN / Sıkıntıları biz görüyoruz da, yönetenlerimiz göremiyor mu?..

Gazeteci-Yazar Murat Çetin, bu hafta da Malatya'nın siyasi nabzını tuttu. Kentteki sorumsuzlukları kaleme alan Çetin'in "Sıkıntıları biz görüyoruz da, yönetenlerimiz göremiyor mu?.." başlıklı yazısı, merakla takip ediliyor. 

Karikatürlerle Malatya gündemi!..

Malatyamızın gündem belirleyen usta kalemi Murat Çetin, yıllardır yazdığı Hasbihal köşesine, karikatürler de ekleyerek, verdiği mesajlarla tebessüm ettiriyor. Sayfalar dolusu mesajı, birkaç kalem darbesiyle anlatan karikatürler, toplumun büyük bir kesimi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz haftanın karikatürlerinin yer aldığı bugünkü köşemiz, geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri yeniden hatırlamamızı sağlarken, nelerin değişip, nelerin değişmediğini de sorgulamamıza yardımcı olacak. 

Abdulkadir SELVİ'nin gündeminde Veli AĞBABA vardı!

Bilindiği gibi, Türkiye'nin siyaset gündemi "CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’un Meclis’teki odasında poşet içinde 250 bin dolar bulmuş” söylentileriyle çalkalandı. Meclis koridorlarında paranın CHP’li Malatya Milletvekili, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba’ya ait olduğu dillendiriliyor. Hürriyet Yazarı Abdulkadir SELVİ, Meclisi karıştıran 250 bin dolar polemiğini kaleme aldı. SELVİ, konuyu takip ettiğine işaret ederek, gelişmeleri yakından izlendiğinin mesajlarını verdi. 

Yeniden Refah Partisi Malatya Akçadağ yönetimi istifa etti

Yeniden Refah Partisi'nin Akçadağ İlçe Başkanı Münür Akgün ve parti yönetimi, Ali Kazgan'ın Akçadağ Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından tüm görevlerinden istifa etti.

Ölmeztoprak'tan müjde! Bölgesel kalkınma hamlesi programı hayata geçirilecek

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesinde sanayi alt yapısının güçlendirilmesi ve yeni yatırımların kazandırılması için “Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’nın hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Kayısı için riskli bir yıl! Erken tomurcuklanan kayısı ağaçları endişelendirdi

Deprem bölgesi Malatya'da, kentin en önemli gelir kaynağı olan kayısıda ağaçların yaklaşık iki hafta erken tomurcuklanması çiftçileri tedirgin ederken, yetkililer don ve benzeri zirai olaylara karşı tarım sigortası uyarısı yaptı.

Kahramanmaraş’ta deprem!

Kahramanmaraş'ta 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Malatya'da da hissedildi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Malatya fayı ciddi bir deprem üretebilir! Enerjisini boşaltmadı

Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili olarak uzmanların açıklamaları peş peşe gelirken bir uyarı da Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz'den geldi. Tüysüz: "Mesela, Malatya Fayı var. Çok ciddi deprem üretebilecek bir fay, birkaç bin yılda bir üretiyor o nedenle bilgimiz çok az, üzerinde daha fazla çalışma yapılması lazım. Enerjisini boşaltmış değil aksine üzerine yük bindi. Bunun gibi aslında çok sayıda fayımız var" dedi.

Malatya-Ovacık Fayı her an 7.4 büyüklüğünde deprem üretebilir mi?

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, deprem sonrası yaptığı yorumda: "Malatya-Ovacık Fayı her an 7.4 büyüklüğünde deprem üretebilir" gibi bir takım açıklamalar yapılabilir. Lütfen itibar etmeyin. Çünkü Malatya-Ovacık Fayı 3.5 milyon yıl önce Doğu Anadolu Fayı oluştuktan sonra aktivitesini yitirmiştir" dedi.

Tarla fiyatı ile raf fiyatı arasında büyük fark! Kuru kayısı fiyatı et fiyatlarını ikiye katladı

Malatya kayısısı serbest piyasada et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL’yi gördü. Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin gerçekleştiği Malatya'da çiftçiler yeni sezon hazırlıklarına başlarken, kentte kilogramı 180 ila 200 TL arasında alıcı bulan kuru kayısı serbest piyasada et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL’yi gördü.
Malatya’nın inşa ve ihya sürecine güçlü bir destek sağlanacak!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapımı devam eden kentsel dönüşüm konutlarını inceledi. Çınar, 168 daire ile 10 dükkânın yanı sıra sosyal yaşam alanlarını içerisine alacak şekilde hizmete sunacakları konutlarla birlikte Malatya’nın inşa ve ihya sürecine güçlü bir destek sağlayacaklarını söyledi.

Türk EximBank Malatya'da hizmet vermeye başladı!

Türk EximBank Malatya Ofisi Malatya TSO bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Elazığ ve Malatya arasında dostluk kazandı!

Elazığ’ın ev sahipliğinde ‘Elazığ-Malatya 3 Bant Bilardo Dostluk Turnuvası’ gerçekleştirildi.

Ramazanda tüm ürünlerde fiyatları sabitleyecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Ramazan ayı kampanyası kapsamında tüm kooperatif market satış noktalarında 5 Mart ile 14 Nisan tarihlerinde fiyatları sabitleyeceğini duyurdu.

Ortak sınavlarda açık uçlu soru dönemi

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla 26-27 Mart'ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.

İsrail, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girişleri yasaklayacak

Gazze’deki soykırımına dört aydan fazla bir süredir devam eden İsrail, bu yıl da Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Kudüs’te baskı ve şiddetin dozunu artırdı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gramı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 2 bin 109 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 530 liradan, Cumhuriyet altını 14 bin 380 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 14 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!