dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66891.054$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 


Malatya’yı yönetenler (!) bunu neden düşünemiyor?..

Birkaç gün sonra 11 aydan daha hayırlı olan mübarek günlere gireceğiz. Ancak Malatya'da Ramazan Ayı ile ilgili herhangi bir hazırlık yapılmaması dikkatli gözlerden kaçmadı. Malatya'da iftar verilip verilmeyeceği aynı zamanda “Teravih Namazı” kılınması için herhangi bir çalışma da yapılmış değil. Müslümanlar için büyük önem taşıyan bu konuyla ilgili gözlemlerini paylaşan Usta gazeteci Murat Çetin, yetkilileri göreve çağırdı.

Dr. Ramazan Demirtaş: Faylar sipariş üzerine deprem üretmez!

Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medya hesabından deprem hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla bir paylaşım yaptı. Demirtaş, “Deprem tehlike parametreleri içermeyen ve il isimleri verilerek yapılan açıklamalara itibar etmeyin! Demek ki faylar sipariş üzerine deprem üretmiyormuş” dedi. Demirtaş, fayların matematiksel deprem üretme işleyişlerinin olduğuna dikkat çekti.

Malatya’da da belediyeler hizmet aracı olmaktan çıkmış!

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatya’yı son 20 yılda çürük binalarla donatanlar, bundan sonra da sağlam bina yapamaz. Eğer bunlara Malatya teslim edilirse, Malatya’nın sağlam kalan taraflarını da enkaza çevirirler. Vatandaştan kaçıyorlar, adaletten kaçıyorlar, hesap vermekten kaçıyorlar, ama sandıktan kaçamayacaklar. Malatya’da da belediyeler hizmet aracı olmaktan çıkmış, şehrin rantını paylaşan gruplara hizmet eder hale getirilmiştir” dedi.

Gürkan: Karşılama merkezi kısa süre içerisinde tamam!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu. Karşılama merkezindeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, karşılama merkezinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Malatya'da, kontrolden çıkan otomobil akaryakıt istasyonuna daldı!

Malatya’da kontrolden çıkan otomobil, refüje çarptıktan sonra akaryakıt istasyonuna daldı. Kazada 1 kişi yaralandı.Kaza, 12.45 sıralarında Malatya -Ankara karayolu Bostanbaşı kavşağı mevkiinde meydana geldi.

Malatya'da, ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep hali devam etmeli!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Siftah dahi yapılmadan dükkanların kapandığı bu şehirde biriken vergi borçlarının ödenebilmesi çok zor. İş yerleri tamamlanıp ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep hali devam etmeli” dedi.

Malatya içme suyunda son durum ne?

Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağından oluşan bulanıklığın hızla temizlendiği ve suyun debisinin de yükseldiği görüntülendi.

Bu olay hayra alamet değil!

Gezi Yazarlarımızdan Fotoğraf Sanatçısı Alişan Hayırlı, Doğandede'yi görüntüledi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak mevkiinde ilkbahar mevsiminin habercisi olan Çoban Dedenin vaktinden önce akmaya başlaması Malatyalıları telaşlandırdı.

YKS için geç başvurular başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek geç başvurular başladı.

Deprem gerçeğine karşı devrim niteliğinde çözüm

EDİS Deprem Erken Uyarı Sistemi binalara ve iş yerlerine kurulmaya başlandı, kısa bir süre sonra cep telefonu üzerinden de hizmete sunulacak

Kuzey Çevreyolu ne durumda? Ne zaman bitecek?

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgiler verdi. Babacan: "Çalışmalar hızlanmış. Proje bittiğinde hepimizin içine sinen güzel bir çevre yoluna sahip olacağız. Hayırlı olsun deyinceye kadar takibe devam edeceğiz" dedi.

2023’te çevre projelerine 4,5 milyar TL destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında 2 bin 802 çevre projesine 4,5 milyar TL destek verdiklerini belirterek, “Daha temiz, yaşanabilir ve yeşil bir çevre için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Facebook ve Instagram çöktü mü?

Dünya genelinde milyonlarca kişinin günlük yaşamında vazgeçilmez bir rol oynayan sosyal medya devi Instagram, 5 Mart 2024 tarihinde ani bir çöküşle sarsıldı.

Altın yatırımcısı dikkat! Yüzde 92.5 kazandırdı

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket sürüyor. Haftanın ikinci işlem günü gram altın tarihi zirvesini yeniledi. Uzun süre yatay seyirde primlenen altın son bir haftada yatırımcısına yüzde 7'ye yakın kazanç sağladı.
Çeyrek altın alış fiyatı 3618 TL, satış 3671 TL.  Tam altın alış fiyatı 14449 TL, satış 14730 TL.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 11 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!