dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.14
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2473.3
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    65805.77$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'da yoğun ilgi!

Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, vatandaşlar yoğun ilgi göstererek sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'ya yaklaşık 149 milyar liralık yatırım yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi eskiden daha güvenli, huzurlu, canlı, hareketli hale getirmekte kararlıyız. Malatya'ya yaklaşık 149 milyar liralık yatırım yaptık. Deprem bölgesi genelindeki faaliyetlerimizi, binden fazla şantiyede 110 bin personelle yürütüyoruz. Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Yine deprem bölgesi genelinde yerinde dönüşüm projelerine başvurular 255 bini buldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da, Yeniden Refah Partisi’ni eleştirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitingi sırasında, üstü kapalı Yeniden Refah Partisi’ni de eleştirdi. Erdoğan: "Türkiye bugüne kadar ne çektiyse emek ve heyecanla hazırlanmış vizyonu programı projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir. Sadece ötekine veriyorsa 5 fazlası benden yalanıyla ülkede güven ve istikrar iklimini bozmaktan başka bir iş yapmayan bu kafaların elinde heder olan yıllarımıza ve imkanlarımıza acıyarak bakıyoruz. Maalesef son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajlara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Gazeteci Yazar Murat Çetin gündeme getirmişti! Bakan Ersoy Malatya'da cevapladı

Hatırlanacağı üzere bu hafta kaleme aldığı yazısında Malatya'da yaklaşan Ramazan Ayı ile ilgili çalışma yapılmadığını belirten Usta Gazeteci Murat Çetin, bu noktada yetkililerin harekete geçmesini istemişti. Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya mitingi öncesi konuşma yaparak Ramazan Ayında kentte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Ersoy: "Malatya'da da 2 ayrı noktada iftar çadırlarımız olacak. Bu Ramazan boyunca il halk kütüphanesi alanı ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde iftar çadırları kuracağız. Her akşam 3 bin 200 kişiyi misafir edeceğiz" dedi.

Bakan Özhaseki: Malatya'da, 8-9 şiddetinde bile bir depremde yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya mitingi öncesi konuşma yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız depremin ilk anından itibaren telefonun başındaydı. Malatya'ya 60 civarında belediye başkanı arkadaş getirdim. Burada aylarca çalıştılar. Bakırcılar Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısının olduğu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Orada yapılar daha önceden rastgele yapılmıştı. Oralarda zeminleri hesapladık. Birlerce fore kazık çaktık. 8-9 şiddetinde bile yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz" dedi.

Özhaseki’den muhalefete tepki: Görmek istiyorsanız gelin, şantiye şantiye dolaştıracağım!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmaları eleştiren muhalefete tepki göstererek, onları şantiye şantiye gezmeye davet etti.

Adaylar, verilen sözlerin “havada kalmaması” adına “somut” adımlar atacak mı?

Yerel seçimlere saylı günler kaldı. Bu süreçte seçim çalışmalarına hız veren belediye başkan adayları da Malatya'nın ayağa kaldırılması için çeşitli vaatler vermeye başladı. Usta Gazeteci Murat Çetin, adayların verdikleri sözleri ve Malatyalıların beklentilerini kaleme aldı. Vaatlerin havada kalmaması ve somut adımlar atılması gerektiğine işaret eden Usta Kalem, insanların hayatlarına dokunacak işlerin yapılması gerektiğini savunuyor. Bu hafta Hasbihal Köşesinde yayımladığımız söz konusu bölümü yeniden istifadenize sunduk.

Deprem bölgesi Malatya’da, konut sahipleri krediye ulaşmakta güçlük çekiyor!

Malatya’da, 6 Şubat depremlerinde orta hasarlı olarak tespit edilen bazı binalarda güçlendirme çalışmalarına başlanıldı. Çalışmaların hızlanarak vatandaşların evlerine kavuşmasını istediklerini belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu konut sahiplerinin krediye ulaşmakta güçlük çektiğini söyledi.  

Malatya Valiliği geçici iş yerlerini kura ile belirliyor!

Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin etkilediği esnaf için geçici işyeri başvurularının sona erdiğini ve kura çekiminin 8 Mart günü noter huzurunda yapılacağını açıkladı.

Malatya, bölgede ve uluslararası arenada ciddi bir sağlık merkezi haline gelecek!

Teknolojik donanım, teçhizat, akademisyen kadroların ve doktorların korunması ve geliştirilmesiyle Malatya, bölgede ve uluslararası arenada ciddi bir sağlık merkezi haline gelecek" diyen Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan: "Malumunuz, geçtiğimiz ay dünyanın ilk 6'lı çapraz karaciğer nakli ameliyatı Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde yapıldı. Enstitü Başkanı ve ameliyatı gerçekleştiren ekibin başı Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamıza tebrik ziyareti şarttı" diyerek, ziyarete ilişkin bilgiler verdi.

KOSGEB deprem bölgesinde! Malatya'ya 1 milyar 620 milyon 50 bin lira destek

KOSGEB, "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen içlerinde Malatya'nın da bulunduğu 11 ildeki yaklaşık 40 bin işletmeye 12,8 milyar lira destek sağladı. 4 bin 632 işletmeye verilen 1 milyar 620 milyon 50 bin lira destekle Malatya; Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ın gerisinde kaldı.

Malatya'da, "Ak Partili yöneticiler bizden korkuyor" iddiası!..

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, AK Parti’nin Malatya’da kendisine CHP’yi muhalefet olarak görmediğini belirterek “Şu anda AK Parti’nin hedefinde Yeniden Refah Partisi var. AK Partili yöneticiler, Malatya’da, Yeniden Refah Partisi’nden korkuyor. Vatandaşa şunu söylüyorlar, ‘Yeniden Refah Partisi’ne oy verirseniz CHP gelir’ diyorlar. Malatya’da insanları böyle aldatmaya çalışıyorlar” dedi.

Sami Er: Kiracılar ve dar gelirli gruplar için ev sorununu çözeceğiz!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Malatya’daki Bingöllüler ve Parçikanlılar Derneklerini ziyaret etti. Fazla konut üretimi yaparak kiracılar ve dar gelirli gruplar için de ev sorununu çözeceklerini belirten Sami Er, “Biz belediye başkanları olarak inşallah Malatya’nın bir an önce küllerinden ayağa kalkması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

MHP’li Tabaroğulları: Yaşanılabilir Hekimhan’ı herkes arzuluyor!

İstanbul’da yaşayan hemşerileri ile bir araya gelen Cumhur İttifakının MHP’li Hekimhan Belediye Başkan Adayı Memet Tabaroğulları, “Yaşanabilir Hekimhan’ı herkes arzuluyor” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite oldu!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, üniversitenin öz gelirlerini bir yılda 8 kat artırdıklarını belirterek, “Bizim dönemimizde URAP tarafından yapılan akademik performans sıralamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında bir önceki yıla göre en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite olarak 126. sıraya yükseldi” dedi.

Feribotta korku dolu anlar! Şiddetli fırtına...

Baskil-Malatya arasında sefer yapan feribot, şiddetli fırtınadan dolayı iskeleye yanaşamadı. Feribot uzun süre fırtınanın dinmesini bekledi. 

Mersin’de Malatya’yı temsil edecekler!

 Mersin’in Anamur ilçesinde gerçekleştirilecek olan Okullar arası Genç Erkekler-Bayanlar Rugby Türkiye yarı finallerinde Malatya’yı Hasan Akbudak İMKB Mesleki Teknik Lisesi temsil edecek.

Malatya'da, kar yağışı nedeniyle çevre beyaz örtüyle kaplandı!

Malatya'da kırsal bölgelerde bir süre önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle çevre beyaz örtüyle kaplandı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Gram altın, 2.177 Türk Lirası civarında işlem gördü. Çeyrek altın ise 3.639 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 13 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!