dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Birleştiriyorsa cemaat, ayrıştırıyorsa örgüt!..

Gazeteci-Yazar Murat Çetin’in, Diriliş Postası Gazetesi okurları için kaleme aldığı “Birleştiriyorsa cemaat, ayrıştırıyorsa örgüt!..” başlıklı yazı, ilgiyle takip ediliyor 

Atilla Kantarcı'dan Malatya'ya Büyük Çağrı: Kent Meydanı ve Çevresiyle Yeni Bir Vizyon Doğuyor!

Malatya'nın kent meydanı ve çevresinin dış cephesi, şehrin kimliğini ve geleceğini belirleyecek önemli bir projenin odak noktası haline geldi. Malatya Time Gazetesi köşe yazarı ve Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, yazdığı köşe yazısında bu projenin detaylarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bak Malatya'da: Tüm stadı yeniden elden geçireceğiz!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, valilik ziyaretinin ardından Malatya Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.Stadyumdaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Aşkın, ”Bir dizi spor tesislerinin açılışı için Malatya’mızdayız. Aynı zamanda Malatya Stadyumu’nun son durumuna bakıyoruz. Zeminde bakımlar devam ediyor. Depremzede vatandaşlarımızı misafir olması nedeniyle localar ve tribünlerde bazı hasarlar oluşmuş. Tüm stadı yeniden elden geçireceğiz“ dedi.

LCW'nin katkısıyla, Malatya Ramazan ayında huzur bulacak; teravih namazlarını coşkuyla kılacak

Malatya'nın dini ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan cami ihtiyacına dikkat çekici bir destek geldi. LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Malatya'daki cami ihtiyacını gidermek adına sergilediği örnek davranış, takdir topluyor.

Malatya'nın Kalp Sızlatan Çağrısı: Ziya Kesriklioğlu'nun Cami Krizine Duyarlı Analizi

Malatya, cami kriziyle kavruluyor ve Ziya Kesriklioğlu'nun kaleminden çıkan çığlık, şehrin sessiz çığlığını yankılandırıyor. Depremin yıkıcı darbesi, camilerin enkazı altında Malatya'yı adeta ruhen ve fiziken sarsmış durumda. Kesriklioğlu'nun satırları, şehri bekleyen trajedi ve çaresizliği adeta bir tablo gibi gözler önüne seriyor.

Veli Ağbaba’nın Komik Siyasi Dönüşümü: Özgür Özel'den Sitkom Tadında Hikaye!

CHP Malatya Milletvekili iken ansızın CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Veli Ağbaba'nın tuhaf siyasi serüveni, gülme krizlerine sebep oldu! Ağbaba'nın hikayesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in alaycı ve esprili hikayesiyle daha da ilginç bir hal aldı.

Malatya için kritik uyarı: 6.8 büyüklüğünde deprem...

Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay’a dikkat çekildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen 11 ili yıkan büyük depremin ardından çeşitli araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalarda 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olasılığı hesaplandı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, yapılan çalışmaları yorumladı.

İBRAHİM GEZER'DEN SERT ELEŞTİRİ: "Veli Ağbaba Depremi İstismar Ediyor!"

Malatya Büyükşehir bağımsız Belediye başkan adayı İbrahim Gezer, CHP Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Veli Ağbaba'yı sert bir dille eleştirdi. Gezer, deprem bahanesiyle algı oluşturduğunu iddia ederek Ağbaba'yı hedef aldı.

Malatya Time gündeme getirdi; Sami Er, atağa geçti!

Yıllardır Malatyalıların hayali olan Hızlı Tren projesini gündeme getiren Malatya Time'ın haberi gündem oldu. "Yeni dönem için projelerini sıralayan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er'in tramvay hattı vaadi, şehir içi ulaşımı yeniden şekillendirecek gibi görünüyor. Ancak, Malatya'nın gerçek ihtiyacı olan Yüksek Hızlı Tren projesi hala hayata geçirilemedi" demiştik. Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Malatya’yı yüksek hızlı trenle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlhan Geçit: En geç 11 ayda Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı ve Akpınar’ı hayata açıyoruz

Her mahalle toplantısında vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan ve son olarak Şahnahan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Yeşilyurt için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak; gece gündüze katılması gerekiyorsa emin olun katılacak. Ben onun sözünü size veriyorum. Malatya’mızı ve ilçelerimizi birlikte ayağa kaldıracağız. En geç 11 ayda Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı ve Akpınar’ı hayata açıyoruz. İki yılda ise çarşı ve tüm Malatya’nın 6 Şubat’tan kaynaklı depremin tüm izleri ortadan kaldıracağız” dedi.

Sami ER: Kesinlikle hiçbir esnafımızın hakkı gasp edilmeyecek

31 Mart akşamı Malatyalıların teveccühü ile göreve geldiklerinde kentin imarı ve inşası için vakit kaybetmeden işbaşı yapacaklarını vurgulayan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, sanayi sitesinin durumu ile ilgili de atacakları adımları belirtti. Er, “Biz her zaman dediğimiz gibi Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Burayı da siz ne derseniz, millet ne derse onu yapacağız. Yani yeni bir yer yapın derlerse yada yerinde dönüşüm derlerse inşallah göreve geldiğimizde buna sanayi esnafı ile birlikte karar vereceğiz. Burada kesinlikle hiçbir esnafımızın hakkı gasp edilmeyecek. Çünkü başkasının malı kesinlikle başkasına verilemez biz bunun garantörüyüz” dedi.

Malatya'da, 32 ekip 84 personelle huzur ve güven uygulaması...

Malatya’da kent genelinde 84 polisin katılımıyla huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi.

Kızılay Malatyalı yetim çocuklara düzenli destek veriyor!

Ramazan yardımlarına devam eden Kızılay, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için de düzenli nakdi destek veriyor. Kızılay, 3 bin 235 yetime 14 milyon 791 bin 500 TL'lik yardım ulaştırdı. Depremlerden etkilenen 10 ilde anne, baba veya her iki ebeveynini kaybetmiş yetim ve öksüz kalmış çocuklara verilen düzenli nakit destekler Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Malatya, Elâzığ ve Diyarbakır’da uygulanıyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altın fiyatları hafta sonu işlem görmediği için cuma günü kapanışından alıcı buluyor. Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 234 liradan yaparken; 17 Mart Pazar günü 2 bin 227 TL'den alıcı buluyor. Bir önceki kapanışı 3 bin 654 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 641 TL'den işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 8 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!